PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 27 January, 11:14

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 10:31

ABG: Därför sänker vi Trelleborg till säljRiktkursen är oförändrad på 155 kronor. Trelleborgaktien är upp med nästan 30 procent under de tre senaste månaderna, bland annat med stöd av nyheten om att enheter som underpresterar kommer att avkrävas förbättring eller avyttras, noteras det i analysen. Investmentbanken bedömer vidare att det finns en betydande risk kring Trelleborgs intjäning under 2020 för att det kommer att vara svårt för företaget att kompensera den generella kostnadsinflationen i en lågtillväxtmiljö. ABG har vinstförväntningar som ligger 4-5 procent under analytiker i övrigt, uppger analysfirman som anser att rådande värdering av aktien vid cirka 13 gånger rörelseresultatet är krävande. Trelleborg-aktien var på tisdagsförmiddagen ned 1,6 procent till cirka 169 kronor på Stockholmsbör
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABG, Trelleborg, Trelleborgs, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABGDärför , sänkervi , Trelleborgtill , sälj
Affärsvärlden - 04 okt 12 kl. 09:54

ABG sänker Trelleborg

ABG Sundal Collier sänker rekommendationen för Trelleborg till behåll, från tidigare köp..

Affärsvärlden - 16 dec 15 kl. 09:08

ABG sänker H&M

ABG sänker rekommendationen för modeföretaget H&M till behåll från tidigare köp..

DI - 15 nov 17 kl. 11:02

ABG sänker Moberg Pharma

ABG sänker riktkursen på Moberg Pharma till 25 kronor (28), upprepar sälj - BN..

DI - 09 feb 18 kl. 08:48

ABG sänker Proact IT

ABG sänker Proact IT till behåll (köp), riktkurs 180 kronor (230)..

DI - 22 jul 19 kl. 08:06

ABG sänker Nordea – här är morgonens rekar

ABG sänker rekommendationen för storbanken Nordea till behåll, medan DNB höjer Peab..

DI - 27 jun 19 kl. 08:30

ABG sänker skogsbolaget – här är dagens rekar

ABG Sundal Collier skruvar ner riktkursen för skogsbolaget Holmen, medan Morgan Stanley inleder bevakningen av Trelleborg..

DI - 07 okt 13 kl. 13:51

Boliden: ABG sänker riktkursen

ABG Sundal Collier lägger Boliden på sin lista "trading sell" och sänker riktkursen till 82 kronor, från tidigare 90 kronor. Det erfar SIX News. ABG:s tidigare rekommendation på Boliden var sälj..

DI - 26 okt 18 kl. 07:46

Rekar: ABG sänker Dometic efter rapportraset

Efter Dometics rapportras sänker ABG riktkursen. Även SKF får sänkt riktkurs av ABG. Här sammanställer vi morgonens riktkursförändringar..

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 09:25

ABG sänker Nibe till ”sälj”

Nibe handlas till 120,65 kr vid 9.20-tiden på fredagen, upp 0,5 procent jämfört med torsdagens stängning. Nibes långsiktiga tillväxtpotential ser attraktiv ut men värderingen har sprungit i väg för fort, skriver ABG.

DI - 10 apr 19 kl. 10:08

Rekar: ABG sänker Pandox till behåll

ABG Sundal Collier sänker rekommendationen för Pandox från tidigare köp till behåll. Samtidigt höjer analyshuset riktkursen för spelbolaget Evolution Gaming men sänker utsikterna för sektorkollegan Net Ent.

DI - 18 jun 12 kl. 09:10

Aerocrine: ABG sänker riktkursen

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för medicinteknikbolaget Aerocrine till 16 kronor, från tidigare 18..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektorn

Enligt Kepler Cheuvreux analys, som uppmärksammas på sajten swedbank-aktiellt.se, så handlas fastighetssektorn just nu med en premie på hela 44 procent mot substansvärde. ”Det kan tyckas utmanande, men högre fastighetsvärderingar väntas dra ned premien under året.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie mot strömmen om Ericsson

”Trots besvikelsen för det fjärde kvartalet som skickade ned aktiekursen på rapportdagen, tror vi att Ericssons återhämtning är nära och vi ser katalysatorer under det första halvåret, möjligen redan så snart som nästa kvartal om en del av den svagare säsongstrenden i USA under fjärde kvartalet vänder”, skriver Carnegie i en analys på måndagen. Vid 9.40-tiden på måndagen hade Ericssonaktien stigit med 2,0 procent till 81,30 kr, efter att ha backat närmare 6 procent på fredagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Virusoro sänker råvarumarknaden

”Oron för effekterna av smittspridningen (av coronaviruset) ger relativt stora avtryck/…/. Kinas president Xi Jinping varnar för att situationen är mycket allvarlig. Att bedöma de ekonomiska konsekvenserna av viruset är naturligtvis mycket svårt, men vi kan utgå från att åtminstone Kinas tillväxt kommer påverkas i början av året”, konstaterar SEB i ett morgonbrev.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

En höjd rekommendation i analyserna

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Det framgår av Bloomberg. Castellum lade fram sin rapport för det fjärde kvartalet i fredags varefter aktien steg nästan 4 procent till 235,50 kr.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Tre köpvärda småbolag

Börsveckan bedömer att det finns förutsättningar för hög, uthållig tillväxt för Paxman under ett antal år framöver men tror ändå att det finns större potential i branschkollegan Dignitana. Därmed blir det avvakta för Paxman och köp för Dignitana. Vad gäller Dignitana har bolaget en ny affärsmodell och en ny produktgeneration som kan få fart på försäljningen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Oncopeptides håller telefonkonferens efter spekulationer

Konferensen äger rum efter den senaste tidens spekulationer på forum och i sociala medier angående melflufens likheter med melphalan, säger Oncopeptides chef för investerarrelationer, Rein Piir till Nyhetsbyrån Direkt. Oncopeptides backade med nästan 3 procent på torsdagen och ytterligare med drygt 4 procent under fredagen. Enligt uppgifter på sociala medier har en amerikansk hedgefond nyligen kommit ut med en mycket negativ analys om bolaget.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Därför är index som inkluderar utdelning bäst

Att det fortfarande finns prisindex är mer eller mindre en gåta för mig. Varför har Stockholmsbörsen så länge fokuserat mot den typen av index? Och varför används de så ofta i börsnyheter?

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Lundin Petroleum byter namn

”Det gläder mig även att styrelsen föreslår att bolaget byter namn till Lundin Energy. Det representerar vår ambition att bli klimatneutrala, vår position som ett ledande bolag för att producera olja och gas i framtiden och tydliggör vår roll i en energimix i förändring”, säger bolagets vd Alex Schneiter i pressmeddelandet. Namnbytet ska behandlas på årsstämman i slutet av mars.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

DI sätter sälj på Storytel

”Med tanke på att bruttomarginalen i Norden inte har stigit de senaste åren trots omsättningstillväxten, frånsett ett engångslyft i samband med att momsen sänktes från 25 till 6 procent i höstas, är det klokt att hålla ned värderingen även där. Ett börsvärde på 6-7 miljarder kronor som Storytel värderades till i december snarare än dagens 10 miljarder kronor framstår därmed som rimligt”, skriver Dagens Industri under vinjetten Veckans aktie. Tidningen tror vidare att Storytels negativa kassaflöde kommer att tillta med tanke på att bolaget nyligen lanserat i stora länder som Brasilien och Tyskland.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:30

FI: Tillåt aldrig fjärranslutning till datorn

Flera drabbade personer har upplyst FI om hur de övertalats att tillåta fjärranslutning till sin dator för att den som ringt upp ska kunna visa en presentation av sitt företag, och möjliga funktiorna att använda i handel med värdepapper. I vissa fall har konsumenten sedan blivit ombedd att logga in på sin internetbank, vilket lett till att pengar har försvunnit från kontot. ”Det kan låta ofarligt när bedragaren förklarar att syftet endast är en presentation, men att tillåta fjärranslutning innebär att den som ansluter får kontroll över hela datorn inklusive allt som finns på internetbanken om man också loggar in där”, skriver Finansinspektionen i varningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.