PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 13:16

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 09:59

Spelsektorn faller efter Kindreds vinstvarningBetsson, Catena Media, Net Ent och Kambi är några av de spelrelaterade bolag som faller på Stockholmsbörsen efter Kindreds vinstvarning.  Kambi var till exempel ner 3,8 procent en halvtimme efter börsöppning. Men Kambi ser ingen anledning att komma med en ny guidning för marginalen, som i samband med kapitalmarknadsdagen i maj 2019, bedömdes komma in på 6,5-8 procent för helåret. ”Vi är definitivt inom spannet”, säger Kambis vd Kristian Nylén till Nyhetsbyrån Direkt efter att Kindred, som är en kund till Kambi, på måndagen vinstvarnat med hänvisning till, bland annat, en lägre sportboksmarginal. ”Till att börja med så sa de ju att det är mest från Frankrike, och vi hanterar inte deras Frankrike-business”, säger Kristian Nylén och fortsätter: ”Hade vi k
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kindreds, Media, Ent, Kambi, Stockholmsbörsen, Kambis, Kristian Nylén, Nyhetsbyrån Direkt, Kindred, Frankrike, Betsson, Betssons, Pontus Lindwall, USA, Tid, Group, Entertainment

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelsektorn, fallerefter , Kindreds, vinstvarning
DI - 14 jan 20 kl. 09:25

Börspress på spelsektorn efter Kindreds tunga vinstvarning

Spelbolagen på Stockholmsbörsen har en tung tisdagsmorgon efter Kindreds vinstvarning på måndagskvällen, i kombination….

Affärsvärlden - 26 sep 13 kl. 12:48

Spelbolag faller efter vinstvarning

Det brittiska spelbolaget Ladbrokes faller på Londonbörsen efter en vinstvarning för online-verksamheten tidigare på torsdagsmorgonen..

Affärsvärlden - 21 feb 14 kl. 09:18

Elekta faller efter vinstvarning

Elekta faller med 10 procent i den inledande handeln på fredagen efter att medicinteknikbolaget släppt en vinstvarning..

DI - 29 jun 18 kl. 14:22

Academedia faller efter vinstvarning – "en säkerhetsåtgärd"

Academedia faller tungt på börsen efter sin vinstvarning på torsdagskvällen. Men att man reserverar nästan 40 miljoner kronor för omställningskostnader är bara en "säkerhetsåtgärd", enligt vd:n Marcus Strömberg..

DI - 03 okt 18 kl. 09:22

Serneke faller efter vinstvarning

Byggbolaget Serneke faller på Stockholmsbörsen efter bolagets vinstvarning på onsdagsmorgonen. Aktien är ner mer än 5 procent i den inledande handeln..

Affärsvärlden - 11 dec 18 kl. 10:04

Bygghandelsbolag faller efter vinstvarning

Det tyska bygghandelsbolaget Hornbach faller på Frankfurtbörsen i spåren av en vinstvarning..

DI - 09 jul 19 kl. 09:01

Danske faller efter vinstvarning

Danske Bank faller över 3 procent i den inledande tisdagshandeln på Köpenhamnsbörsen efter måndagskvällens vinstvarning..

Affärsvärlden - 30 jun 17 kl. 10:48

Bayer faller efter vinstvarning

Det tyska kemiföretaget Bayer tappar i Frankfurt på fredagen i spåren av en vinstvarning, delvis som en följd av problem i bolagets brasilianska skördeenhet..

DI - 31 maj 11 kl. 14:50

Stockholmsbörsen: Nokia faller efter vinstvarning

Kurserna på Stockholmsbörsen stiger i en bred uppgång i den tidiga eftermiddagshandeln på tisdagen. De ledande Europabörserna noterar också goda uppgångar. Nokia går mot strömmen och faller efter att bolaget vinstvarnat för det andra kvartalet och slopat utsikterna för helåret 2011..

Affärsvärlden - 14 okt 15 kl. 09:24

Skanska faller efter vinstvarning

Byggbolaget Skanska faller 7,1 procent till 162,50 kronor på Stockholmsbörsen efter att i morse meddelat att man belastar resultatet i verksamheten i USA med 630 miljoner kronor under tredje kvartalet 2015..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SEB: Lågräntemiljön kan fortsätta ge stöd till börserna

Det framhöll SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist och prognoschefen Håkan Frisén under en presskonferens på tisdagsförmiddagen, efter att bankens senaste konjunkturrapport släppts. ”Effekterna med oro för att missa börsuppgång (fear of missing out, FOMO) samt att det inte finns några alternativ (there is no alternatives, TINA) kan tänkas fortsätta ge stöd åt börsutvecklingen”, sade Robert Bergqvist. Under 2019 var trenden bland centralbanker, undantaget Riksbanken som höjde, sänkningar.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Dyster profetia från Guggenheim

Världens investerare lägger för lite vikt vid faktumet att antalet bolagskonkurser ökade med 50 procent i fjol och att tillgång till en allt mer dysfunktionell företagskreditmarknad försämrades kraftigt för allt fler bolag. Det kommer bli den utlösande faktorn till nästa kollaps, skriver Scott Minerd. ”Vi kommer nå en brytpunkt när alla vaknar till den här verkligheten, en tidvattenvåg av konkurser och försvagade möjligheter för bolagen att finansiera sig”, skriver investeringschefen i ett öppet brev inför konferensen och framhåller där också att antalet osäkra fordringar ökade med 400 procent under fjolåret enligt statistik publicerad av JP Morgan.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Trading Direkt: Rapportsäsongen har startat

I den tekniska analysen tittade Tobbe Rosén på en rad tittarönskemål, och bjöd på en fördjupande jämförelse mellan tyska biljättarna Daimler, BMW och Volkswagen. Teknisk analys i dagens avsnitt: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarönskemål: Daimler, VW, BMW, Sandvik, Stora Enso, Quickbit, BioInvent, Lundin Gold, Intervacc, Swedbank, Bergman & Beving, Attendo, AIM Immunotech, Palladium, Optifreeze, Eolus Vind, Electra.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Davos: Finanseliten flyr börsen

Den förhärskande trenden just nu är att dra tillbaka sitt kapital från börsen och i stället placera det i olika privata investeringar, menar Martin Gilbert. – De privata investerarna vet helt enkelt inte hur de ska allokera sitt kapital just nu, säger han till amerikanska CNBC. Det som nu lockar den finansiella eliten som deltar i Davos är enligt Gilbert privata investeringar i fastighetsbranschen, studentboenden (!

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

MTG rasar efter avbrutna förhandlingar med Huya

Olika syn mellan parterna på den avtalsmässiga fördelningen av risk samt andra centrala kommersiella villkor utgör de huvudsakliga skälen till att bolagen nu offentliggör att term sheet-avtalet bryts, skriver MTG. ”Vi tror fortfarande på logiken i transaktionen och dess potential både för MTG, Huya och den globala e-sportindustrin. Dock ser båda parter att ett ömsesidigt avslutande av förhandlingarna är den enda vägen framåt, givet statusen på förhandlingarna i detta läge.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är tisdagens alla köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Edgeware till köp från behåll. Riktkursen höjs till 8,50 från 7,00 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Avanza sänker utdelningen

De totala intäkterna uppgick till 329 miljoner kr. Där låg snittprognosen på 323 miljoner inför rapporten. En utdelning om 2,30 kr per aktie föreslås för helåret 2019 (2,10).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Minskande orderingång för Sandvik

Sandviks justerade rörelseresultat blev 5.066 miljoner kr i det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 14 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 4.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Handelsbanken sänker flera fastighetsaktier

Handelsbanken har enligt en uppdatering gjort följande förändringar: * Atrium Ljungberg sänks till sälj (behåll). Riktkurs 210 kronor (194). Stängning i går 234:50.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Collector reserverar 800 miljoner extra för kreditförluster

Styrelsen har även beslutat att göra en nedskrivning av aktiverade IT-investeringar om 150 miljoner kronor, vilket inte påverkar bolagets kapitalbas, skriver bolaget. Collector meddelar även att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2019 beräknas preliminärt uppgå till cirka -670 miljoner kronor, vilket inkluderar poster av engångskaraktär om totalt cirka 810-820 miljoner kronor. Det justerade rörelseresultatet beräknas preliminärt uppgå till cirka 140-150 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.