YLE > Svenskfinland

Wednesday, 29 January, 13:12

YLE - 14 jan 20 kl. 09:52

Kraftiga vindar i Österbotten och på Kvarken – det varnas för högt vattenstånd och vågor på fyra meterDet blåsiga vädret fortsätter och det kan vara upp till 20 m/s i vindbyarna i Österbotten under tisdagseftermiddagen. Samtidigt stiger vattenstånden. I Vasa kan det stiga upp till 110 centimeter och det finns en översvämningsrisk..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Kvarken, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftiga, vindari , Österbottenoch på , Kvarkendet , varnas, för högt vattenstånd och vågor på fyra meter
Expressen - 02 okt 15 kl. 16:38

Kraftiga vindar gör 10 000 hushåll strömlösa

Kraftiga vindar i Västerbotten har slagit hårt mot elnätet. På fredagseftermiddagen saknar fler än 10 000 hushåll el, skriver SVT Nyheter..

Skånskan - 21 mar 17 kl. 14:31

Varnar för kraftiga vindar på Bron

Öresundsbrons Trafikcenter varnar för kraftiga vindar på Bron. ERWP.fif(0)Trafikanter uppmanas att hålla 70 km/h på grund av kraftiga vindar på Bron.

Barometern - 22 sep 14 kl. 18:33

Kraftiga vindar orsakade strömavbrott

Över 800 hushåll är utan ström efter kraftiga vindar. Under måndagseftermiddagen drabbades över 800 hushåll runt Böda på norra Öland av strömavbrott. Det var kraftiga vindar som låg bakom strömavbrottet som ledde till att flera av Eon:s kunder blev strömlösa under eftermiddagen och kvällen.

Expressen - 15 sep 19 kl. 11:56

Varning för kraftiga vindar på Öresundbron

Under söndagen kommer det att blåsa kraftiga vindar på Öresundsbron. Det handlar om sydvästliga vindar på cirka 12 meter per sekund, skriver Öresundsbron på sin hemsida..

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 11 kl. 14:34

Kraftiga vindar stör elförsörjningen

Kraftiga vindar i västra Värmland, Dalarna och Hälsningland gör att det råder stora störningar i elförsörjningen på grund av att träd och grenar faller ner och skadar ledningarna, upplyser Fortum..

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 11 kl. 07:39

Kraftiga vindar på Öresundsbron

Hastigheten är nu på morgonen sänkt till 70 kilometer i timmen på Öresundsbron. Orsaken är kraftiga vindar. Vindkänsliga fordon rekommenderas att inte köra över bron.

SN - 29 dec 11 kl. 11:55

Varning nu kommer det kraftiga vindar

SMI varnar för kraftiga vindar. I kväll och i natt ökar vinden över land till 12 m/s. Kustbandet från Oxelösund upp emot Trosa kan få vindstyrkor upp emot 18 m/s..

Expressen - 25 feb 12 kl. 09:49

Kraftiga vindar satte stopp för störtloppet

Damernas störtlopp i världscupen i bulgariska Bansko med bland annat Anja Pärson blev inställt på grund av kraftiga vindar..

BT - 15 dec 12 kl. 08:08

Snö och kraftiga vindar i natt

? Man plogar för fullt men det är lössnö och modd på vägarna. Det snöar och blåser så snön kommer på tvären och driver ut på vägbanorna, säger Lena Peterson på trafikledningscentralen i Göteborg.

SVT - 02 mar 13 kl. 13:30

Kraftiga vindar förstörde för herrarna

Fransmannen Adrien Theaux vann störtloppet i Kvitfjell före hemmaåkaren Axel Lund Svindal i en tävling som stördes av kraftiga vindar..

Nya Wermlands Tidningen - 04 aug 14 kl. 18:31

Strömlöst efter mycket kraftiga vindar

Klockan 16.30 drog kraftiga vindar in över i Torsby i samband med åska och regn. Flera träd knäcktes och orten blev strömlös i ungefär en och en halv timme..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Arrangörerna övervägde att köra snö från Lappland eller Vuokatti för att rädda FM i Vörå – nu är spåren i skick och på lördag blir det trångt och tungt

Arrangörerna hann överväga ovanligare metoder för att rädda FM-helgen i Vörå. En vecka före tävlingarna kom köldknäppen som såg till att de finländska stjärnorna får åka i utmärkta spår. "Det har varit en utmaning, det ska jag inte sticka under stol med", säger tävlingsledaren Mårten Lövdahl..

YLE - 30 minuter sedan

Mumin, Shakespeare och Oravaisskurkar på Wasa Teater nästa år

Det blir mycket nyskrivet under spelåret 2020-2021 på Wasa Teater, men också en rejäl klassiker i form av Hamlet. Mumins 75-års dag syns också i repertoaren och den tidigare teaterchefen Erik Kiviniemi återvänder för en egen pjäs..

YLE - 21 timmar sedan

Vårdare vid Gamla Vasa sjukhus misstänks ha spridit en patients prat på sociala medier – överläkare vid THL: "Jag har inte stött på något liknande"

En vårdare vid Gamla Vasa sjukhus misstänks ha spelat in en patients prat och spridit det på sociala medier. Jag har inte stött på något liknande, säger Jukka Kärkkäinen, överläkare vid THL och ordförande för sjukhusets direktion..

YLE - 21 timmar sedan

Pappersarbetarna i Jakobstad hoppas på avtal – men är beredda att fortsätta strejka

Pappersarbetarna i Jakobstad hoppas på att snart kunna återvända till arbetet. - Men samtidigt är vi beredda att fortsätta strejka, om så krävs, säger Thomas Melarti, ordförande för Pappersförbundets lokalavdelning i Jakobstad..

YLE - Igår: 12:01

Planerna för nytt dagis i Nykarleby går vidare – Rajåkern intill Södra Ringvägen nya adressen

Det nya dagiset invid Ringvägen ska ha plats för 130 barn på åtta avdelningar. Trafiken vid dagiset blir en utmaning, men det stora dagiset kommer att kunna erbjuda utomhuspedagogik..

YLE - Igår: 09:20

Efterlysningen 28.1

Frysboxar bortges, utombordsmotorer och en mangel efterlystes - bland annat. Här hittar du kontaktuppgifterna..

YLE - Igår: 04:22

Vattnet i Larsmosjön inte längre lika surt – säkrare för fiskar

Sedan november har vatten tappats ut enbart via Hästgrundet i Larsmosjön på grund av vattnets surhet. I fredags avslutades undantagsavtappningen och nu torde det lite kallare vädret underlätta situationen..

YLE - Igår: 17:18

Ny kurs ska få studerande i Finland och Sverige intresserade av Kvarkenregionen: ”Vi verkar ha mer gemensamt än vad vi trodde"

Universitetsstuderande från Umeå och Vasa möttes för första gången för ett nytt samarbete kring Kvarkenregionen på måndagen. Daniel Furberg från Umeå universitet hoppas knyta nya kontakter i Finland genom kursen..

YLE - Igår: 16:29

Två personer dog i trafikolycka i Seinäjoki

På tisdagseftermiddagen fick polisen larm om tre olika trafikolyckor på riksväg 19 i Seinäjoki under loppet av 45 minuter. I en av dem dog två personer..

YLE - I förrgår: 11:45

Kyndelsmässogudstjänst i radio och tv med Nykarleby församling

Gudstjänst från Nykarleby direktsänds i både tv och radio på söndag 2.2..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.