Skånskan > Nyheter

Monday, 27 January, 18:04

Skånskan - 14 jan 20 kl. 09:00

Nya ägare till hus i SjöboSjöbo 1 850 000 kronor fick Ulf Jöns Gunnar Westerberg, 33, och Sofie Bengtsson, 31, ge för huset på adressen Östra Björkvägen 230 i Sjöbo. Huset är byggt 1971 och har en boyta på 110 kvadratmeter. Köpet från säljaren Cecilia Persson blev klart i december 2019. Precis i närheten såldes för bara tre månader sedan ett annat hus, på Östra Tallvägen 247. Där landade priset på 745 000 kronor för det 73 kvadratmeter stora huset.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbo, Ulf Jöns Gunnar Westerberg, Sofie Bengtsson, Östra Björkvägen, Cecilia Persson, Östra Tallvägen, Björkvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ägaretill , husi , Sjöbo
Nerikes Allehanda - 16 jun 17 kl. 14:44

Lista: Dyrast fastigheterna som bytt ägare – hus på Restalundsvägen kostade mest

Här är 17 villor som bytt ägare i Örebro län de senaste veckorna – och som kostade mer än två miljoner kronor..

Nerikes Allehanda - 16 jun 17 kl. 14:44

Lista: Dyrast fastigheterna som bytt ägare – hus på Restalundsvägen kostade mest

Här är 17 villor som bytt ägare i Örebro län de senaste veckorna – och som kostade mer än två miljoner kronor..

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Ny ägare till hus på Mellanvägen 143 i Östra Karup, Båstad – 7 000 000 kronor blev priset

Det är nu klart med ny ägare till fastigheten på adressen Mellanvägen 143 i Östra Karup..

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 11:27

HD: Myresjöhus har agerat vårdslös med enstegstätade fasader

Så kom slutligen den andra domen mot Myresjöhus för slarvet med att använda den felaktiga konstruktionen med enstegstätade fasader på sk nyfunkishus. Myresjöhus har inte bara valt fel metod, i enlighet med tidigare dom, utan blir nu också skadeståndsskyldigt.
Ägare av enstegstätade fasader som gör det enda rätta - bygger om till helt annan fasadlösning.

TA - 18 jan 13 kl. 14:06

Ny dom gör villaägare lottlösa

Myresjöhus slipper ersätta villaägare för fuktskador i hus byggda med enstegstätade fasader. En enig hovrätt ändrar tingsrättens dom och gör 23 villaägare lottlösa. De ska dessutom betala Myresjöhus rättegångskostnader.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 06:30

Ägare storsatsar på LB-Hus i Bromölla

Foto: Peter Åklundh
Svensk Husproduktion, som äger varumärket LB-Hus, får ett tillskott på 25 miljoner kronor. På två år siktar företaget på att fördubbla antalet tillverkade hus.
– Det är en väldigt positiv signal från ägarna till oss, säger Stefan Holmberg, vd på Svensk Husproduktion.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 08:00

Rådjur jagas med luftgevär i Åhus

Foto: Jan Lindell
Kommunjägaren Jan Lindell skickades till en olycksplats i Åhus för att ta hand om ett påkört rådjur. I det döda djuret satt två luftgevärskulor. ”Vi jägare har en klar uppfattning – detta är djurplågeri”, säger han.

Sydsvenskan - 16 jan 14 kl. 06:30

Miljontals övergivna hus ställer till problem

I takt med att Japans befolkning minskar blir övergivna hus som ingen vill kännas vid ett allt större problem i landet. De färskaste siffrorna är från 2008. Då stod drygt 7,5 miljoner hus övergivna, motsvarande drygt 13 procent av husbeståndet.

YLE - 27 maj 16 kl. 15:19

Havets hus kan komma att byggas utan torn

Det är inte säkert att det omtvistade Havets hus intill Replotbron i Korsholm byggs med ett utkikstorn. Efter att en namninsamling startats mot tornhuset kommer man både inom kommunstyrelsen och Havets hus-styrelsen mötas för att fundera om man måste tänka om. För en vecka sedan fick man bygglov för ett hus på 382 kvadratmeter.

Skånskan - 05 okt 19 kl. 15:30

Skyddar hus nära järnvägen

höör
Från norra delarna av Lund till Tranås. Trafikverket utför en större satsning när det gäller att bullerskydda hus som ligger nära södra stambanan. Just nu är man i Höör.

Barometern - 12 jul 14 kl. 13:56

Träd önskas bort av många husägare

Många husägare vill gallra bostadsnära träd på kommunens mark. Från årsskiftet ska den tätortsnära skogen ingå i kommunens skogsbruksplan. Kommunens parkingenjör Anne-Lena Werner berättar att hon ofta får önskemål från husägare i tätorterna som vill ta ner träd som växer utanför tomtgränsen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ingen utredning efter 85-årings rymningar

SVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation.

Skånskan - 30 minuter sedan

Simhall i Dalby ska utredas

LUND Kultur- och fritidsnämnden går vidare med Lundaförslaget om en ny simhall i östra Lund som kan byggas tidigast år 2021.Vid nämndsmötet i förra veckan beslöt politikerna att gå vidare med en utredning om förutsättningarna för att bygga en ny simhall. Utredningen ska ta reda på vilka verksamheter som kan få plats i en ny simhall, var den bör placeras och kostnaderna för projektet.

Skånskan - 1 timme sedan

Köksbrand på Per Albin Hanssons väg

Malmö Vid kvart i fem-tiden larmades räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Per Albin Hanssons väg i Malmö.Enligt larmet till SOS rörde det sig om en brand på spisen. – Det syns ganska mycket gråaktig rök komma från ett fönster på andra våningen, säger frilansfotografen Karsten Peterson som är på platsen..

Skånskan - 1 timme sedan

Infravärme stals från lusthus

Blentarp Någon gång mellan 18 och 19 januari har någon stulit infravärme från ett lusthus i Blentarp. Dörren var inte låst men stängd med en hasp innan stölden ägde rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar trängde sig in i bostad

Vollsjö I söndags eftermiddag knackade tre okända gärningspersoner på till en bostad i Vollsjö. När mannen, som är i 60-årsåldern, öppnade lyckades personerna tränga sig in i bostaden. De kom över receptbelagda tabletter innan de lämnade platsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Gjorde intrång på gård

Lövestad Vid sextiden i onsdags kväll besöktes en gård i Lövestad av tre okända personer. Mannen, som är i 50-årsåldern och bor på gården ringde polisen men när patrullen anlände hade personerna lämnat platsen.
Mannen kunde lämna signalement på en av gärningspersonerna – en man.

Skånskan - 1 timme sedan

Sopkärl brann vid företag

Sjöbo Vid midnatt i lördags fick SOS in ett larm om en brand i ett sopkärl vid ett företag på Ommavägen i Sjöbo. Patrull skickades till platsen och kunde konstatera att branden var anlagd.
– Enligt räddningstjänstens styrkeledare fanns en viss spridningsrisk, säger Patric Nihlen på polisen i Ystad.

Skånskan - 1 timme sedan

Fick däck punkterade

Hemmestorp En äldre kvinna boende i Hemmestorp upptäckte i tisdags i förra veckan att någon hade punkterat alla däcken på hennes bil.
Ingen misstänkt finns för skadegörelsen..

Skånskan - 1 timme sedan

14-åring smällde raket på skolgård

Blentarp I helgen smällde en tonårspojke raketer och smällare på Storkskolans skolgård. En av dem smälldes nära en sandlåda där ett litet barn lekte.
Händelsen anmäldes till polisen som rubricerar det hela som brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt fara för annan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sjukdom gav mildrat straff

lund Straffet för en 29-årig man som dömts för grovt rattfylleri mildras från fängelse till samhällstjänst.
Det är hovrätten som ändrar tingsrättens påföljd eftersom 29-åringen är sjuk i cancer.Istället för en månads fängelse får 29-åringen, som är bosatt i Lund, villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.