Världen Idag > Nyheter

Thursday, 23 January, 07:06

Världen Idag - 14 jan 20 kl. 09:00

Han är mannen bakom World Watch ListEn holländares önskan om exakta siffror blev starten på Open Doors årliga lista över länder där kristna förföljs för sin tros skull. – Det är fler som borde stå på listan än de 50 som det finns plats för, säger Wybo.  I morgon släpps årets uppdaterade lista..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
World Watch List, Open Doors, Wybo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är mannen, bakom, World, Watch, List
Världen Idag - 07 jan 15 kl. 13:00

World Watch List 2015: Förföljelse tilltar i Afrika

Den extrema kommunistdiktaturstaten Nordkorea toppar återigen Open Doors World Watch List, som rangordnar de värsta förföljarregimerna i världen. När den kristna religionsfrihetsorganisationen presenterade årets lista presenterades på onsdagen var det inga oväntade länder som rankades högst. Utöver Nordkorea är det två länder, Somalia och Irak som tar plats i den grövsta kategorin, där det enligt Open Doors råder total förföljelse.

YLE - 15 sep 12 kl. 11:34

Mannen bakom Mohammed-videon förhörs

Polisen i Los Angeles ska förhöra en 55-årig man som tros ligga bakom den islamkritiska film som upprört muslimer till upplopp. En representant framhåller ändå att mannen inte är arresterad. Den 55-årige koptiskt kristne mannen heter Nakoula Basseley Nakoula och tros vara mannen bakom pseudonymen "Sam Bacile" som varit regissören bakom filmen "Innocence of Muslims".

YLE - 16 sep 12 kl. 15:02

Mannen bakom Muhammed-videon förhörs

Polisen i Los Angeles ska förhöra en 55-årig man som tros ligga bakom den islamkritiska film som upprört muslimer till upplopp. En representant framhåller ändå att mannen inte är arresterad. Den 55-årige koptiskt kristne mannen heter Nakoula Basseley Nakoula och tros vara mannen bakom pseudonymen "Sam Bacile" som varit regissören bakom filmen "Innocence of Muslims".

Dagensanalys.se - 25 jul 16 kl. 10:14

Träffa mannen bakom Pokémon Go

Det tog honom ‘bara’ 20 år att skapa succén, Pokékmon Go, som världen nu omfamnat och gjort till en absolut framgång för både Nintendo och Niantic. I den här artikeln får du lära känna mannen bakom Pokémon Go. Pokémon Go finns idag överallt – i parker, på gator, utanför hus, bakom stängsel och i fontäner.

YLE - 14 apr 14 kl. 15:30

Mannen bakom Tom of Finland

Tom of Finlands teckningar ska bli frimärken i början av september. Men vem är mannen bakom pseudonymen Tom of Finland, alltså Touko Laaksonen?
Spela upp klipp på Arenan
Berndt Arell, chef för nationalmuseet i Stockholm är en Tom of Finland-kännare.

YLE - 10 jul 17 kl. 15:45

Mannen bakom björnsuccén: Jag förivrade mig kanske lite

Björnen som blev bortjagad med svordomar och kvast i Kuusamo blev en internetsuccé förra veckan. Mannen bakom videon berättar nu om mötet på stugterrassen. Den högljutt svärande mannen i videon är Kuusamobördiga byggnadsentreprenören Juho Liikanen.

Sydsvenskan - 17 jan 11 kl. 06:31

Möte med mannen bakom skräcken

HP Lovecraft. Namnet har blivit synonymt med det påhittade magiska manuskriptet "Necronomicon", med ?
HP Lovecraft.

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 11 kl. 12:00

Mannen bakom DIF-succén minns fem härliga år

Sören Cratz är mannen bakom Degerfors IF:s senaste storhetstid. Här berättar han om hur han förvandlade ett medelmåttigt tredjedivisionslag till ett allsvenskt lag. Och avslöjar också vad han tycker är det bästa och det sämsta som han gjort inom fotbollen..

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 11 kl. 13:35

Möt RedOne - mannen bakom årets sommarplågor

RedOne är inte bara mannen bakom Lady Gagas sound. Han har även skrivit och producerat listhits åt Jennifer Lopez, Enrique Iglesias och Mohombi. Vi träffade den svenske stjärnproducenten..

Aftonbladet - 03 jun 11 kl. 13:22

Hemlige mannen bakom spelsuccén

Jessica Almenäs vann storvinst på V75 ? nu berättar mannen bakom systemet om vinsten?Fick inte igång datorn på Solvalla...?..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Rekordmånga säkerhetshot bland asylsökande

Antalet personer som söker uppehållstillstånd och som Säpo bedömer som säkerhetshot nästan trefaldigades i fjol. Enligt Migrationsverket beror det på att man blivit bättre på att identifiera personer som kan utgöra risker..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Utstött – men pånyttfödd

Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin familjegemenskap.

Världen Idag - 7 timmar sedan

I själva verket är omfamnad brustenhet vägen till äkta tro.

2 Kor 1:3–7 Tro och svaghet kan tyckas vara varandras motpoler. I själva verket är omfamnad brustenhet vägen till äkta tro. Söndagens tema, ”Jesus skapar tro”, innehåller extraordinära mirakelberättelser och samtidigt Paulus mest personliga vittnesbörd om hur brustenhet fört honom i armarna på ”barmhärtighetens Fader och all trösts Gud.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Ny teknik bäddar för antikristligt system

På SVT Play kan man titta på en dokumentär vid namn ”Det kinesiska experimentet”. Den ger en skrämmande inblick i det enorma system för ansiktsigenkänning som har byggts upp i diktaturens Kina, och som är knutet till en avancerad form av kreditsystem. Höga poäng, och livet leker.

Världen Idag - 7 timmar sedan

”Sverige har misslyckats med att skydda sina judiska medborgare”

Över fyrtio stats- och regeringschefer från hela världen befinner sig i dagarna i Jerusalem för att delta i en minneskonferens med temat ” Att minnas Förintelsen och kämpa mot antisemitism”. Konferensen sker i anslutning till den internationella minnesdagen för Förintelsens offer den 27 januari, som också markerar 75-årsdagen för Röda arméns befrielse av det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. I upptakten till konferensen har flera kontroverser brutit ut, exempelvis Polens beslut att inte delta, efter att landets president Andrzej Duda nekats att hålla ett tal under evenemanget.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Utan den närvaron skulle mycket av vårt samhälle falla samman.

Om jag ska skriva några rader om hur jag i början av januari vände stegen upp mot Clarion Sign i Stockholm, till pingströrelsens årliga nationella pastorssamling, så vill jag påstå att det är med respekt för sammanhanget jag sätter ord på intrycken. När vi vid den traditionsenliga parentationen fick minnas dem som under senaste året avslutat sitt jordeliv, omnämndes bland annat två predikanter från min barndom, varav en döpte mig. När jag tänker på detta påminns jag om bilden av oss som sitter där som dvärgar som står på axlarna på jättarna som gått före.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Uppståndelsebön för död flicka skapar debatt i Sverige

I december bad församlingen Bethel i Kalifornien, USA, i flera dagar för att en tvåårig flicka som plötsligt avlidit skulle återuppstå. Miraklet uteblev, och initiativet har blivit omdebatterat också i Sverige. Kritiker menar att bönen är ett ”varningstecken”, andra pekar på att Jesus faktiskt sagt att hans efterföljare ska uppväcka döda..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Förintelseceremoni med Löfven hotas av palestinska araber

Statsminister Stefan Löfven och ett 40-tal andra stats- och regeringschefer deltar i dag, torsdag, vid en ceremoni till 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz på Yad Vashem i Jerusalem. Samtidigt manar en officiell tidning för palestinska myndigheten till våld och dödande för att avbryta minneshögtiden..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Därför var mordet på generalen en sådan ”elegant lösning”

Den iranska revolutionen visste att inget förenar folket som en yttre fiende och en martyr. Så den mördade självsvåldige islamisten Soleimani blev en samlande nationell hjälte. Men sedan sköts det ukrainska planet ner, och folket insåg att de blivit lurade, skriver Soheila Fors..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Mer än 42 miljoner aborter under 2019

Under förra året genomfördes 42,2 miljoner aborter globalt, enligt sajten Worldometers. Samtidigt visar ny forskning att fler kvinnor än vad som tidigare framkommit lider av psykisk ohälsa efter en abort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.