PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 20 January, 13:51

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 08:38

ABG: Räkna inte med hög tillväxt i DometicAnalyshuset sänker rekommendationen till sälj med sänkt riktkurs till 85 kronor (90). ”Givet låg tillväxt, mindre gynnsam valuta och fortsatt kostnadspress, så tror vi att marginalförbättringarna under 2020 kommer att vara blygsamma”, skriver ABG. Förutom utmaningarna på RV-marknaden räknar analyshuset med att även Marin-segmentet, som har högre marginaler, kommer att ha en nolltillväxt under 2020. Sammantaget ger det en tillväxt för gruppen på omkring 1 procent. Det senaste året har aktien stigit med närmare 60 procent, mycket tack vare av förhoppningar om en förväntning på förbättringar på den amerikanska RV-marknaden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABG, Dometic, RV, Marin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABG, Räknainte med hög , tillväxti , Dometic

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Får ny köprek efter uppdaterade diabeteläkemedel

Novo Nordisks uppdaterade varumärkningar för diabetesläkemedelen Ozempic och Rybelsus uppges främst vara viktigt för Ozempic då hjärt- och kärlindikationen stödjer Ozempics marknadstillgång. En uppdaterad varumärkning för Rybelsus bedömer Pareto inte vara lika viktig som för Ozempic då läkemedlet redan är unikt med sin orala administrering inom läkemedelsklassen GLP-1. Den uppdaterade varumärkningen kan dock ge stöd till Novo Nordisks ambitioner att introducera GLP-1 läkmedel tidigare i behandlingsskedet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Danska negativa räntor lockar till sparprodukter

Under fjolåret kritiserades både Danske Bank och Nordea för att ha sålt investeringsprodukter som var uppenbart olönsamma för kunderna. Men sedan en majoritet av de danska bankerna nu börjat ta ut negativa räntor för storkunders inlåning krävs det nu mindre för att det ska bli fördelaktigt att betala sin bank för att investera sina pengar. Det är ett plåster på såren för bankerna, säger Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker vid Sydbank, till tidningen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nu drar rapportperioden i gång

Först ut av tungviktarna är Sandvik som redan på tisdagsmorgonen rapporterar. På onsdag är det dags för Essity och Investor att bekänna färg medan torsdagen bland annat bjuder på Bonava och Creades. På fredag får vi i stället höra hur det gått för bland annat Ericsson och Öresund.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kapitalförvaltaren: Stort spann för guldpriset

Just nu, måndag förmiddag den 20 januari, kostar ett uns guld 1.560 dollar vilket är ungefär 100 dollar upp jämfört med priset under första veckan i december. Men det finns en stor risk – eller möjlighet – att spänningarna i Mellanöstern och ytterligare handelsstörningar, fortsätter att trycka upp priset under resten av året, trots det nu påskrivna avtalet mellan USA och Kina.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analytiker: Bostadspriserna snart tillbaka på toppnivåer

Läs också: Valueguard: Så rörde sig bopriserna i december ”Sammantaget har den svenska bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga”, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev. Valueguards HOX-index sjönk 0,8 procent i december, vilket säsongsrensat motsvarar en

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ny köprek bland rekommendationerna

Pareto Securities höjer rekommendationen för danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk till köp från tidigare behåll med en riktkurs på 445 danska kr. Det framgår av en analys daterad den 20 januari. Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Då noteras Electrolux avknoppning

Electrolux har tidigare uppgett att noteringen av Professional bedömdes ske under det första kvartalet 2020. Värdet på utdelningen av aktierna i Professional bestäms utifrån det bokförda värdet vid tidpunkten för utdelningen. Electrolux uppskattar det bokförda värdet till 7.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Finländska FI utreder utebliven vinstvarning från Nokia

Delårsrapporten, som innehöll flera sänkta prognoser och beska besked om bolagets syn på framtiden, fick aktien att falla med cirka 24 procent den 24 oktober och den har bara återhämtat en liten del av detta sedan dess. I denna första undersökningsfas vill Finlands finansinspektion att bolaget kommer med en förklaring till sitt agerande. Därefter kommer det beslutas om utredningen ska tas vidare, enligt rapporteringen.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sex heta köptips

Kindred har tappat mark efter sin vinstvarning för en vecka sedan. Enligt tidningen är mycket elände nu inprisat i aktiekursen. För 2020 har Kindred dock lätta jämförelsetal på marginalsidan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

DI: Köp Stillfront innan nya mål prisas in

Bland Stillfronts mål märks att omsättningen ska upp till 4 miljarder kronor i slutet av 2022, en fördubbling av 2019 års intäkter. Stillfront kommer inte att nå dit endast via organisk tillväxt utan förvärv kommer att krävas, vilket bolagets balansräkning klarar samtidigt som förvärvsfacit är fint, menar DI. Stillfront värderas till omkring 18 gånger den förväntade årsvinsten för 2020.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.