Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 January, 22:13

Skånskan - 14 jan 20 kl. 08:21

Liberalerna hoppade av – vill veta vad allt kostarSvalöv Liberalerna är det parti som står utanför ”Svalövs kommun – vision 2040”.
Man valde helt enkelt att inte rösta för satsningen.En av anledningarna är att man tycker allt blir för dyrt och vill därför ha klara besked från den styrande trojkan:
– Kostnaden är inte klarlagd, men det har hyrts in konsulter, anordnats möten med anställda och politiker och informationsfoldrar tryckets upp. Många skattekronor har blivit en vision i kommunen, konstaterar Liberalernas gruppledare Torbjörn Ekelund.
– Första steget blir att försöka kartlägga hur mycket allt har kostat.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Liberalerna, Svalövs, Liberalernas, Torbjörn Ekelund, Kejsaren, Teddy Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liberalerna, hoppadeav vill , vetavad allt , kostar
Skånskan - 04 jan 20 kl. 16:00

Liberalerna hoppade av – kritisk mot upplägget

Svalöv Liberalerna är det parti som står utanför ”Svalövs kommun – vision 2040”.
Man valde helt enkelt att inte rösta för satsningen.– Vår uppfattning är att visioner skall formas i de politiska partierna och bygga på de ideologier som partierna har, kommenterar gruppledaren Torbjörn Ekelund.

Dalarnas tidningar - 28 jan 16 kl. 11:24

Liberalerna gör riksdagsfråga av kommunals försök att stoppa nyanlända läkare att jobba som undersköterskor i Dalarna

Liberalerna vill veta hur regeringen ser på kommunals inställning - att nyanlända läkare inte ska arbeta som undersköterskor i väntan på svenska läkarlegitimationer..

Skånskan - 26 apr 16 kl. 15:25

Gränskontroller inom EU kostar biljoner

Malmö Liberalerna har undersökt vad de återinförda gränskontrollerna inom EU kostar. Det rör sig om 500-1 400 miljarder euro fram till 2025, alltså cirka 0,5-1,4 biljoner kronor.
Att öppna upp Europa och släppa in de flyktingar som söker asyl är långt billigare, menar Cecilia Wikström (L), EU-parlamentariker.

Skånskan - 27 maj 18 kl. 05:30

Liberalerna vill skapa stabilitet i politiken

HÖRBY Liberalerna i Hörby går till val med flera nya namn på sin lista, däribland en handfull avhoppare från Moderaterna. Partiet strävar efter att skapa stabilitet i Hörbypolitiken, och tycker att det får vara slut på pajkastningen.
Valsedeln toppas av en polis – Marie Keismar.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 15:59

Liberalerna sviker de tunga vallöftena

ESLÖV Liberalerna tar plats i Eslövs nya majoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna – men får inte igenom två av de frågor man drev hårdast i valrörelsen: att avskaffa det ena majoritetskommunalrådet och att banta satsningen på Stora Torg.
– Naturligtvis finns det risk för en svekdebatt, säger Henry Nilsson (L).Henry Nilsson, 83, kryssades in i fullmäktige på bekostnad av gruppledaren Daniel Rhodin.

Skånskan - 05 jun 19 kl. 17:02

Liberalerna i opposition – för kommunens bästa

Svalöv Liberalerna går nu in i en vågmästarroll. Hade möjligheten att välja antingen ett höger eller vänsterblock.Nu handlar det istället om att man får jobba i opposition:
– Vi vill ha stabilitet i kommunen.

YLE - 21 aug 15 kl. 06:15

Kyrkslättpolitiker vill veta vad asylenheten kostar

Snart kan det bli aktuellt med en stadigvarande flyktingförläggning i Kyrkslätt. Politikerna vill nu veta vad det skulle kosta och är kraftigt splittrade i frågan, också inom partierna. På måndag ska Kyrkslättpolitikerna få information om de 250 asylsökandena som Helsingfors flyktingförläggning tillfälligt har placerat i Evitskog i Kyrkslätt.

Kristianstadsbladet - 11 maj 12 kl. 05:56

Krockade, flydde och hoppade i älven

Först krockade han med en bil på Järntorget i Göteborg. Sedan körde han ihop med en till vid Skeppsbron.
Efter den olyckan sprang han sin väg och hoppade i älven.

SR - 09 jan 16 kl. 14:11

Liberalerna: M:s krav bryter mot försvarsuppgörelsen

Moderaterna anser att säkerhetsläget försämrats så mycket att regeringen måste väcka liv i den vilande försvarsberedningen. Liberalerna, som hoppade av försvarsuppgörelsen med regeringen, tolkar Moderaternas krav som att de nu bryter med uppgörelsen..

Sydsvenskan - 15 dec 14 kl. 07:04

"Väljarna vill veta vad politiken kostar."

Att de sju etablerade partierna gör sitt bästa för att utestänga Sverigedemokraterna från politiskt inflytande är uppenbart. Metoderna varierar, men har en sak gemensamt: inget prat om invandringen. Jag tvivlar på att detta är en framgångsrik strategi.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Lämnar politiken men slutar inte engagera sig

Skurup Fullmäktigemötet på måndag blir det sista som Liberalernas Eva Hallmer Lindahl gör som politiker i Skurups kommun.
Men hon hoppas kunna fortsätta med politik fast i Ystad dit hon har flyttat. Och hon kommer att fortsätta engagera sig i kvinnojouren.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bantat taxeförslag för tillsyn klart

SJÖBO I höstas gav politikerna i kommunstyrelsen kollegorna i samhällsbyggnadsnämnden bakläxa. De taxehöjningar man föreslog var för höga, tyckte kommunstyrelsen.
Nu kommer ett nytt förslag med bantade höjningar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Simhall i Dalby kan bli av

LUND Genom att plocka in privata finansiärer ser Lundakvintetten en möjlighet att bygga en efterlängtad simhall i Dalby.
Idén kommer som ett svar på ett Lundaförslag och Socialdemokraternas nya krav på en simhall i de östra kommundelarna.Förslaget kommer att lanseras på kultur- och fritidsnämndens möte på torsdag kväll.

Skånskan - 2 timmar sedan

USA:s landslag matchar i Ystad

handboll Ystadsonen Robert Hedin är numera tränare för USA:s landslag och just nu befinner sig laget i Ystad där det väntar träningsmatcher mot både YIF och IFK.YIF-tränaren Jerry Hallbäck är inte riktigt säker på vad han har att vänta när hans lag ska möta USA:s landslag torsdag eftermiddag.
Matchen spelas i Ystad Arena kl 16.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tessins väg smalnar

Malmö Beslutet togs redan 2013 men först nu kommer Tessins väg att byggas om med cykelbana. träd och säkrare övergångsställen.
Arbetet, som kommer att innebära begränsningar i framkomligheten, startar 10 februari och planeras vara färdigt i augusti i år.

Skånskan - 2 timmar sedan

Föroreningar i Nyhamnen ska utredas

Malmö Förhöjda halter av zink har uppmäts i ett antal brunnar vid Nyhamnen i Malmö.
Enligt hamnbolaget har det inte förekommit någon verksamhet i området som kan förklara de förhöjda halterna.
På platsen planerar Malmö att anlägga en spelplats för stora konserter med plats för upp till 50 000 personer.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skolbudgeten röstades igenom

Malmö Som Skånskan tidigare meddelat får Malmö 115 miljoner kronor av de fem extra miljarder som regeringen skjutit till för att stärka välfärden.
Fyrtio miljoner går till grundskolan vars budget antogs i nämnden på onsdagen.– Det är förstås ett välkommet tillskott.

Skånskan - 3 timmar sedan

Majoritet för extra miljarder till välfärd

Stockholm Förhandlingarna mellan M, KD och V har resulterat i ett förslag till en extra ändringsbudget med 7,5 miljarder till kommuner och regioner, nästan 2,5 miljarder mer än det förslag som regeringen lagt fram och som stöds av C och L.
Även SD stöder oppositionens förslag, som därmed har en majoritet i riksdagen.Finansieringen ska bland annat ske genom att Miljöpartiets nya variant på friår dras in, vilket ger 216 miljoner.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya ägare till hus i Flyinge

Flyinge Nu är det klart vem som köpt huset på Åkervägen 8 i Flyinge av Jan Henriksson. Nya ägare är Thale-Marie Haugen, 28, och Kaj Lauderfeldt, 35. Priset blev 2 400 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020.

Skånskan - 9 timmar sedan

Man slog kvinna med tillhygge

Malmö En 59-årig man har anhållits misstänkt för att i förra veckan ha slagit en kvinna i huvudet med ett tillhygge. Kvinnan fick en kraftig sårskada till följd av slaget.
Mannen misstänks nu för grov misshandel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.