Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 January, 18:55

Nyteknik - 14 jan 20 kl. 08:11

Efter cyberattackerna – nu stärker SVT säkerhetenSVT stärker sitt säkerhets- och beredskapsarbete efter utländska cyberattacker, skriver vd:n Hanna Stjärne på Svenska Dagbladets debattsida..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
SVT, Hanna Stjärne, Svenska Dagbladets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter cyberattackernanu , stärker, SVT, säkerheten

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Så vill forskare få framtidens mobiler att ”svettas”

Människor svettas för att reglera kroppstemperaturen. Forskare vid Shanghai Jiao Tong University tycker att mobiler borde göra samma sak..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nu rullar Scanias vätgaslastbilar i Norge

Norska Asko har nu börjat använda fyra lastbilar från Scania utrustade med bränsleceller. Vätgasen produceras lokalt i Trondheim med hjälp av solceller..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Omröstningen avgjord: Regeringen vann knappt om Ringhals

SD, KD, M och L förlorade omröstningen om att försöka stoppa stängningen av två kärnkraftsreaktorer vid Ringhals. Siffrorna blev 174–173 i regeringens favör..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så mycket kostar det britterna att avveckla de gamla oljefälten

Storbritannien började utvinna olja och gas i Nordsjön på 50-talet. Nu har man beräknat den enorma kostnaden för att skrota gamla plattformar och plugga källorna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

EU: Okej att porta högriskbolag från 5g

EU-länder kan införa restriktioner eller helt enkelt porta så kallade högriskleverantörer av 5g-teknik från känsliga eller centrala delar av framtida 5g-kontrakt. Det framgår av nya riktlinjer som är på väg från EU-kommissionen, rapporterar Reuters med hänvisning till källor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nu börjar de bygga världens största vindkraftpark

Runt 400 kraftverk och en total effekt på 3,6 GW. Brittiska Dogger Bank Wind Farms kommer att bli världens största vindkraftpark. Nu har arbetet dragit igång..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Google-chefen vill satsa på ai i sjukvården

Sundar Pichai, koncernchef för Googleägaren Alphabet, ser artficiell intelligens (ai) inom sjukvården som framtiden. Han utlovar hög ribba för att skydda personlig integritet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nya bilsätet lurar hjärnan att benen är på promenad

Stillasittandet förkortar våra muskler. Därför utvecklar Jaguar Land Rover ett bilsäte som simulerar att benen spatserar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Häpnadsväckande okunskap att vilja starta om Ringhals 2”

DEBATT. Förslaget om fortsatt drift av Ringhals 2 är ett bevis på stor okunskap. Eller så menar förslagsställarna att politiken ska köra över Strålsäkerhetsmyndigheten.

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svensk kritik mot fransk digitalskatt: ”Inte de mest innovativa”

Frågan om hur och var globala företag på internet, som Amazon och Facebook, ska beskattas är en av de hetaste på årets Davosmöte. Frankrike och USA har i elfte timme inför Världsekonomiskt årsmöte gjort upp vapenvila i frågan. Sveriges regering är samtidigt kritisk till den franska linjen i frågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.