Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 19:38

Cornucopia - 14 jan 20 kl. 07:02

Börserna upp i USA - Tesla över 500 USDBörserna steg i USA under gårdagskvällen och Tesla fortsatte sin närmast paraboliska kursrusning och ligger nu över 500 USD. Känslan är väldigt år 2000 och IT-bubblan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
USA, USD, Tesla, IT, Nasdaq Composite, Ford, General Motors, traders, Teslas, Teslaaktien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsernaupp i , USA, Teslaöver , 500, USD
DI - 11 jul 16 kl. 22:23

USA-börserna: S&P 500-index stängde på rekordnivå

De amerikanska börserna inledde veckan måttligt på plus, med S&P 500-index på rekordnivå. Fredagens starka jobbrapport bidrog till ett fortsatt positivt sentiment, lett av uppgångar i teknik- och finansaktier..

DI - 09 maj 19 kl. 16:35

Handelsoron tynger New York-börserna – S&P 500 backar 1,2 procent

De ledande börserna i New York inledde torsdagens handel med kraftigt sjunkande kurser. Den dagliga utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina stod fortsatt i fokus. Vid ett massmöte på onsdagskvällen sade USA:s president Donald Trump att Kina "brutit avtalet", med hänvisning till de pågående handelssamtalen mellan länderna..

DI - 14 sep 17 kl. 10:12

Nedåt på Europabörserna, USA-terminer något vikande

Europabörserna har inlett på lägre nivåer på torsdagen..

Cornucopia - 27 dec 18 kl. 16:57

Tesla Model 3 mest säljande lyxbilen i USA 2018 - inklusive SUV:ar

Teslas mindre sedanmodell Model 3 visar sig bli den mest säljande bilen i sitt prissegment i USA, vilket klassas till lyxbilssegmentet. Elbilen har sålt mer än samtliga bilar i prisklassen, inklusive de annars så populära SUV:arna.
Interiören i Model 3 sedd från förarplatsen.

VA - 17 dec 19 kl. 08:19

Därför är det börsrally för Tesla

Mercedes-Benz försenar lansering av elbil i USA, Tesla rusar.  .

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 12 kl. 10:04

Sänkta vinstförväntningar i USA

Vinstförväntningarna är rejält sänkta inför årets första rapportflod från de stora börsbolagen i USA. Slår man samman alla resultatprognoser för bolagen i S&P 500-index, USA:s 500 största börsbolag, för fjolårets fjärde kvartal beräknas det i snitt bli vinstökningar på 7,2 procent, enligt Financial Times..

Affärsvärlden - 22 aug 14 kl. 07:53

Rekord för S&P 500

Förväntningar inför morgondagens Federal Reserve-möte tillsammans med makrostatistik hjälpte till att lyfta de amerikanska börserna. S&P 500 nådde nya höjder under torsdagshandeln och närmade sig milstolpen på 2.000..

SvD - 15 jan 15 kl. 22:04

USA-börserna fortsatte ned

För femte handelsdagen i rad backade New York-börserna. USA:s näst största bank, Bank of America, redovisade ett resultat för fjärde kvartalet som var sämre än väntat. Aktien sjönk 5,3 procent..

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 15 kl. 22:08

USA-börserna fortsatte ned

För femte handelsdagen i rad backade New York-börserna. USA:s näst största bank, Bank of America, redovisade ett resultat för fjärde kvartalet som var sämre än väntat. Aktien sjönk 5,3 procent.

BT - 15 jan 15 kl. 22:04

USA-börserna fortsatte ned

För femte handelsdagen i rad backade New York-börserna. USA:s näst största bank, Bank of America, redovisade ett resultat för fjärde kvartalet som var sämre än väntat. Aktien sjönk 5,3 procent.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Nu fungerar det att kommentera med Safari igen - om du stänger av spårningsskyddet

Apple har rullat ut en ny uppdatering 10.15.3 macOS Catalina till Mac-datorer, och med den nya versionen av Safari 13.

Cornucopia - 4 timmar sedan

DN/Ipsos: S inte längre största parti i opinionen - 38 månader kvar till under 4%

Socialdemokraterna är enligt DN/Ipsos opinionsundersökning för januari 2020 inte längre största parti, även om ändringen uppges vara inom den statistiska felmarginalen. Trenden för partiet är tydlig och partiet tappar drygt en halv procentenhet i väljarstöd i månaden det senaste året. Skulle den takten i raset för väljarstödet fortsätta är partiet alltså under 4%-spärren om 38 månader, eller våren 2023.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Konjunkturbarometern kraftigt upp på positiv industri - men fortfarande lågkonjunktur

Konjunkturinstitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") studsade upp kraftigt i januari, drivet av en rejäl återhämtning i optimismen hos tillverkningsindustrin, som inte längre är kvar i lågkonjunktur.Konjunkturbarometern.Återhämtningen i konjunkturbarometern kommer främst från tillverkningsindustrin som gjorde en mycket kraftig återhämtning om sju punkter, och inte längre är kvar i lågkonjunktur, utan upplever en svag högkonjunktur.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - andelen dödsfall minskar

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 4 593, men andelen dödsfall har fallit till 2.

Cornucopia - Igår: 15:22

Hur länge har du varit anställd hos samma arbetsgivare?

Det verkar vara att få fram statistik för hur länge folk jobbar hos samma arbetsgivare, vilket aktualiseras i debatten kring avgångar hos polisen. Hur ser det ut generellt hos arbetsgivare, vad verkar mönstren vara? Och längst ner ges en möjlighet att svara hur länge du själv varit anställd.

Cornucopia - Igår: 13:10

Busstrafiken stoppad i Kinas största stålstad - järnmalmspriset faller

Agerandet på utbrottet av den nya coronavirusstamnen 19-nCoV börjar nu få konkreta konsekvenser för ekonomin, alltså inte bara reaktioner på finansmarknaderna. Bloomberg rapporterar att busstrafik i Kinas största stålstad Tangshan har stoppats. Priset på järnmalm uppges falla, vilket om detta fortsätter förstås även kommer få ekonomiska konsekvenser för Sverige, och svenska järnmalmsgruvor som LKAB i Kiruna.

Cornucopia - Igår: 10:02

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - lägsta ökningstakten sedan 22:e januari

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 2798, men ökningstakten om 39% på en dag är den lägsta sedan den 22:e januari.

Cornucopia - Igår: 08:19

LRF-konsult: Beskattning av fyrhjulingar gäller bara aktiebolag

Angående gårdagens artikel om beskattning av fyrhjulingar uppger konsultbolaget LRF Konsults skattechefi en debattartikel hos Land Lantbruk att förmånsbeskattningen av fyrhjulingar bara gäller om de ägs av ett aktiebolag. Har man dem i enskild firma ska bara faktisk användning av dem privat beskattas som eget uttag.Svenskt jordbrukslandskap.

Cornucopia - Igår: 07:20

Årets börsuppgång utraderad - nytt guldprisrekord - WHO höjer internationell riskbedömning till hög

Årets börsuppgång är nu utraderad för det svenska storbolagsindexet OMXS30, efter en kraftig nedgång under gårdagen. Många andra index, inklusive OMXSPI och S&P-500 är fortfarande på plus, men ligger under stängningskurserna från 2:a januari. Orsaken sägs förstås vara utbrottet av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - I förrgår: 15:43

MÖP-måndag: Specialförbanden utvecklas för nationellt försvar - och 31:a bataljon ska stödja

Dags för lite MÖP-måndag igen. De svenska specialförbandsystemet ska utvecklas för ökad förmåga inom nationellt försvar. Samtidigt ska 31:a lätta (luftburna) infanteribataljonen på K 3 Livregementets husarer ombildas till en jägarbataljon och inriktas för att stödja just specialförbanden på den sk Udden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.