Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 16:02

Expressen Dina Pengar - 13 jan 20 kl. 18:00

Räntorna skruvas upp – gör så här med dina bolånSedan Riksbanken höjde reporäntan till noll procent har flera storbanker skruvat upp räntan på sina bolån. Fler kan följa.Sett över ett år handlar det om tre miljarder kronor i ökade kostnader får svenska bolåntagare.Så här ska du göra när banken höjer räntan, enligt sparekonomen Frida Bratt vid Nordnet.– Det krävdes att en bank vågade vara först, så följde många efter, säger hon..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Riksbanken, Frida Bratt, Nordnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntorna, skruvasupp , gör, här med dina , bolån
PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 10:58

Så mycket har snitträntorna på bolån stigit

Sedan Riksbankens reporäntehöjning i december har ett stort antal banker höjt listräntorna på bolån.  Höjningarna på de officiella tremånadersräntorna har legat på mellan 0,17 och 0,25 procentenheter beroende på bank. Men höjningarna gäller listräntor.

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 12:13

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

Hela Gotland - 11 feb 12 kl. 04:00

Elitsatsning skruvas ner

INNEBANDY: Planerna på SSL skruvas ned, sportchefen träder tillbaka och säljorganisationen stärks.I seriens slutskede händer mycket även vid sidan av planen i Visby IBK.- Det uttalade målet framöver kommer inte att vara spel i Superligan, förklarar avgående sportchefen Per Viberg..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Spartakten skruvas ned

Landstingets sparkrav är tufft. Så tufft att verksamheten signalerat tydligt om detta. Nu skruvas spartakten ned med 100 miljoner i år..

DN - 24 feb 15 kl. 09:11

Gazprom: "Gaskranen skruvas åt om två dagar”

Om inte Ukraina betalar sina gasräkningar inom två dagar, skruvas den ryska gaskranen åt helt. Det hotet framförde det ryskägda Gazprom på tisdagen – samtidigt som bolaget varnade för att även gasförsörjningen till övriga Europa kan drabbas..

DN - 24 feb 15 kl. 09:11

Gazprom: ”Gaskranen skruvas åt om två dagar”

Om inte Ukraina betalar sina gasräkningar inom två dagar, skruvas den ryska gaskranen åt helt. Det hotet framförde det ryskägda Gazprom på tisdagen – samtidigt som bolaget varnade för att även gasförsörjningen till övriga Europa kan drabbas..

GöteborgsPosten - 04 sep 15 kl. 13:54

Spänningen skruvas upp i Ungern

Flyktingarna blir allt tröttare. Ungerska myndigheter försöker få iväg dem till läger där de ska registreras. Spänningen skruvas upp timme för timme..

Cornucopia - 21 okt 15 kl. 09:59

De svenska marknadsräntorna

Media uppmärksammade ett litet hopp i de svenska marknadsräntorna igår, i samband med att Riksgälden sköt upp sin prognos över statens upplåningsbehov. Nedan följer grafer över rörelsen, som visserligen syns, men som inte kan sägas vara anmärkningsvärd.
Trots gårdagens rörelse på räntemarknaderna, som ingalunda var begränsad till Sverige, så är de svenska statslåneräntorna fortfarande i ett bottenläge.

Cornucopia - 13 nov 15 kl. 09:48

Magdalena Andersson ställer grupper mot varandra - statslåneräntorna rusar

De svenska statslåneräntorna rusar i spåren av asylkrisen. Magdalena Anders(s)on ställer nu grupper mot varandra och ska låna 11 miljarder kronor för att hantera asylkrisen, men vägrar låna pengar till vård, skola, omsorg, polis, rättsväsende, försvar eller andra sakfrågor.

Finansministern gav igår beskedet att man lägger en tilläggsproposition till budgeten och anslår ytterligare 11 miljarder kronor (GSEK) till migrationsposten av budgeten för nästa år.

SVT - 16 mar 18 kl. 07:29

Floridasenatorn Rubio: Brokablarna höll på att skruvas åt vid olyckan

Brokablarna höll på att skruvas åt när gångbron vid ett universitetet i Miami, Florida, kollapsade. Det skriver Floridasenatorn Marco Rubio på Twitter..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Portugal nära införa skatt på svenska pensionerna

De goda tiderna ser ut att vara över för svenska pensionärer i skatteparadiset Portugal.Redan om sex veckor kan Portugal inför statlig skatt på utländska pensioner, skriver Dagens industri.Uppgifterna kommer flera portugisiska medier där man nu benämner nuvarande skatteregler som ”Eldorado-skatten”..

Expressen Dina Pengar - 11 timmar sedan

Så slutar du jobba före 65 – och får en bra pension

Staten vill att vi ska jobba längre och belönar de som skjuter fram pensionen med sänkt skatt.Men det går att lämna yrkeslivet i förtid eller trappa ned – och ändå få en god ekonomi.Då krävs planering och stenhård koll på alla utgifter.

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

Danska partier vill dra sig ur Postnord

Postnord, som är en sammanbildning av svenska och danska posten, riskerar konkurs om man inte får stöd av staten, har en hemlig rapport avslöjat. Nu vill flera danska partier att landet ska dra sig ur företaget, skriver danska Finans..

Expressen Dina Pengar - 20 timmar sedan

Baylan öppen för statsstöd till Postnord

Näringsminister Ibrahim Baylan öppnar för statsstöd till Postnord, skriver Dagens Nyheter.Tidningen har tidigare rapporterat att bolaget riskerar konkurs utan pengar från staten..

Expressen Dina Pengar - 23 timmar sedan

Den sista anställda på Löwengrip Invest slutar

För mindre ett halvår sedan hade Löwengrip Invest tio anställda och planerade för en lansering i USA.Nu står grundaren ensam kvar i resterna av sitt företagsimperiums kronjuvel.– Marisol blir alltså sista anställda som lämnar Löwengrip Invest, skriver Isabella Löwengrip i dag.

Expressen Dina Pengar - Igår: 13:07

Varuhuskedjan i konkurs – funnits i 140 år

Den brittiska detaljhandelskedjan Beales, med 22 varuhus och cirka 1 300 heltidsanställda, har ansökt om konkurs.Det rapporterar Independent..

Expressen Dina Pengar - Igår: 13:07

Ygemans svar till Postnord: Tillsätter utredning

Energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman (S) kommer tillsätta en ny postlagsutredning för att se över utmaningarna som Postnord står inför. – Vi kommer tillsätta en postlagsutredning tidigt i vår. Den ska se över lagen i ett brett perspektiv, säger Ygeman..

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:56

Samtal inlett om tillståndskrav för Swish

I november avslöjades det att betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen.Nu ska myndigheten ha inlett samtal med appen gällande tillståndskrav. Det rapporterar SVT Nyheter..

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:00

Efter kraven: Fem extra miljarder till välfärden

Efter påtryckningar från oppositionspartierna om mer pengar till välfärden håller nu regeringen, Centerpartiet och Liberalerna en presskonferens. De säger nu att fem så kallade välfärdsmiljarder utlovas i vårbudgeten. .

Expressen Dina Pengar - Igår: 09:50

Bostadspriserna tillbaka på 2017 års rekordnivåer

Bostadspriserna fortsatte upp säsongsrensat i december och närmar sig den tidigare toppnivån från 2017, noterar analytiker i kommenterar till Valueguards boprisstatistik för december.– Sammantaget har den svenska bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.