Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 January, 16:09

Realtid - 13 jan 20 kl. 14:55

Ny lag driver på mot mer indexförvaltningNya lagkrav infördes vid årsskiftet som skall säkerställa att fondförvaltare inte tar betalt för aktiv förvaltning när dom egentligen är en indexförvaltare. Men lagstiftningen gör det knappast bättre för dom som investerar i fonderna.  Snarare kan det bli tvärtom. Det skriver Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lag, driverpå mot , mer, indexförvaltning
Realtid - 16 nov 16 kl. 00:00

Fondjätte tar över Länsförsäkringars indexförvaltning

Blackrock tar över all indexförvaltning. Även generationsfonderna flyttas över..

Regeringen - 04 maj 16 kl. 09:47

Ny lag om kollektiv förvaltning av upphovsrätt

Regeringen har i dag, onsdagen den 4 maj 2016, beslutat att överlämna ett förslag till lagrådet om en ny lag om kollektiv förvaltning av upphovsrätt. Den nya lagen genomför ett EU-direktiv och syftar till att säkerställa en välfungerande kollektiv förvaltning av upphovsrätt och att skapa bättre förutsättningar för gränsöverskridande licensiering av musik..

Regeringen - 14 jun 16 kl. 12:40

Ny lag om kollektiv förvaltning av upphovsrätt

Regeringen har beslutat en proposition med förslag till en ny lag om kollektiv förvaltning av upphovsrätt. Den nya lagen genomför ett EU-direktiv och syftar till att säkerställa en välfungerande kollektiv förvaltning av upphovsrätt och att skapa bättre förutsättningar för gränsöverskridande licensiering av musik..

Cornucopia - 08 maj 17 kl. 10:01

Lysa - förvaltning med mycket låga avgifter utan intressekonflikter

Jag är kund hos Lysa och de har kontaktat mig för ett sponsrat inlägg. Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa.
Lysas nya skräddarsydda förvaltningstjänst erbjuder mycket låga avgifter och förvaltning av ditt kapital helt utan intressekonflikter.

Sydsvenskan - 10 feb 15 kl. 20:09

Mer rapportering är en del av förbättringen

Medarbetarna i en del av hemtjänsten i Stadsområdesförvaltning Innerstaden beskriver hur deras arbete har förändrats jämfört med 25 år sedan (Åsikter 10/2). Och visst är jobbet annorlunda nu jämfört med då. Det beror på flera saker.

Skånskan - 05 apr 17 kl. 17:15

Kräver tvångsförvaltning på nytt i södra Sofielund

SOFIELUND Husägaren tycker han åtgärdat alla brister. Det tycker man inte på Hyresgästföreningen, och kräver än en gång tvångsförvaltning av ett mindre hyreshus i södra Sofielund. ERWP.

Cornucopia - 23 okt 18 kl. 10:46

Dan Eliasson: Offentlig förvaltning dimensionerad för åtta miljoner invånare - vi är tio miljoner

Under en nu pågående MSB-konferens sade MSB:s generaldirektör Dan Eliasson att svensk offentlig förvaltning är dimensionerad för 8 miljoner invånare, mot dagens tio miljoner. Som jag påtalat tidigare lever Sverige på gamla meriter, infrastruktur och förvaltning, men verkligheten har nu kommit ikapp.
MSB:s generaldirektör Dan Eliasson under Almedalsveckan.

Politologerna - 27 sep 19 kl. 15:14

Bör bilden av en (generellt sett) självständig svensk förvaltning revideras?

Regeringen kan … styra hur myndigheterna ska arbeta. Men regeringen får aldrig styra över hur myndigheten använder lagarna. I många andra länder har ett statsråd makt att direkt ingripa i myndigheternas löpande arbete.

Politologerna - 12 nov 13 kl. 15:35

Ny avhandling: ”En legitim (elektronisk) förvaltning?”

Sverige brukar framhållas som ett av världens mest IT-mogna länder. Här har också offentliga satsningar mot allt mer e-förvaltning, där medborgarnas möte med den offentliga förvaltningen i allt större utsträckning förväntas ske via tangentbord och opersonliga skärmar, kommit ganska långt: det pratas väldigt visionärt om den nya teknikens välsignelser från offentligt håll, och det investeras skattemiljarder i utvecklingen. Ur ett demokratiskt hänseende förutsätter detta, tja, systemskifte – där öga-mot-öga-möten tonas ned och IT-kontakter tonas upp – två saker: (a) för det första en ordentligt utbredd möjlighet till uppkoppling bland medborgarna och, (b) för det andra, hyggliga kunskaper om hur den nya tekniken ska användas.

DI - 24 aug 16 kl. 20:00

Analytiker: Passiv förvaltning är värre än marxism

Alla är inte övertygade om indexförvaltningens samhällsnytta. I en färsk analys varnar analytiker på kapitalförvaltaren Bernstein för att en allt för stor andel passivt investerande kan vara ett hinder för effektiv kapitalallokering i samhället. Det skriver Bloomberg..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 minuter sedan

Handels i Göteborg i täten på hållbarhetslista

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet hamnar på topp 30 i den internationella hållbarhetslistan för handelshögskolor – the Positive Impact Rating – som lanseras på World Economic Forum i Davos idag..

Realtid - 1 timme sedan

Sveaskog – svensk ”greenwash” i världsklass

”Greenwash” det vill säga att använda sig av olika etiketter för att framställa sig mer miljövänlig än vad man är har blivit ett uppmärksammat problem. Från svensk horisont är det statliga skogsföretaget Sveaskog ett paradexempel med sina ”gröna obligationer.” Det skriver Realtids Per Lindvall..

Realtid - 1 timme sedan

Areim stänger fond på 7 miljarder

Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond med en kapitalbas på 685 miljoner euro, motsvarande 7 miljarder kronor..

Realtid - 2 timmar sedan

Nord Fondkommision ger rabatt för kvinnligt styrda bolag

Nord Fondkommission utlovar en procent rabatt på emissionsarvodet till kvinnligt styrda och kvinnligt ägda bolag under hela 2020. .

Realtid - 4 timmar sedan

FI:s beslut avgör Collectors framtid

Collector tog en smäll på 800 miljoner kronor och klarade inte kraven på kapitalbuffert. Men det kan bli betydligt värre. Det befarar Realtids Per Agerman som ser likheter mellan Collector och HQ:s krasch för tio år sedan..

Realtid - 5 timmar sedan

Söderberg & Partners byter namn på kapitalrådgivningen

Kapitalrådgivningen och förmögenhetsrådgivningen inom Söderberg & Partners byter namn och även logga..

Realtid - 5 timmar sedan

Ilija Batljan ny storägare i Azelio

I samband med en emission i Azelio, som tog in 350 miljoner kronor, tillkom Ilija Batljan som femte största aktieägare..

Realtid - 6 timmar sedan

Nyman efterlyser mer expansiv penningpolitik

– I normala fall skulle penningpolitiken läggas om i en mer expansiv riktning när konjunkturen försvagas och inflationen är under inflationsmålet, skriver chefsekonom Christina Nyman i Handelsbankens senaste konjunkturprognos .

Realtid - 8 timmar sedan

Här är bästa fonderna 2019

Utmärkelsen Årets Fonder 2019 utses bland de 1 800 fonder som finns på Fondmarknadens plattform och tilldelas de bästa fonderna inom tio kategorier. Här är alla vinnarna..

Realtid - 7 timmar sedan

Telia ändrar redovisningsprinciper

Till följd av förvärvet av Bonnier Broadcasting har Telia Company ändrat sina redovisningsprinciper för att vara i linje med de IFRS-principer som tillämpas inom media-branschen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.