PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 00:29

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 14:20

Fondbolagens förening: Ingen anledning lyfta fram indexfonder”Samtidigt föreslås nya regler som gynnar indexfonder, utan att det finns några tydliga fördelar för pensionsspararna”, påpekar de. Det var i november som förslaget i utredningen ”Ett bättre premiepensionssystem” presenterades och där föreslogs nya regler för ett upphandlat fondtorg. ”Förslaget innebär att det blir mer komplicerat för spararna att göra egna fondval, och att de sparare som ändå vill göra egna val i första hand kommer att styras mot indexfonder i ett nytt steg som införs genom ett så kallat kategorival. I sista hand får spararna möjlighet att välja bland ett antal upphandlade fonder, dvs. även aktivt förvaltade fonder”, skriver Fondbolagens förening.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ett, Fondbolagens, Fredrik Nordström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondbolagens, föreningIngen , anledning, lyftafram , indexfonder
PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 06:37

Fondbolagens förening: Svenskarna vill ha mer hjälp med PPM-val

Det framgår av ett pressmeddelande från branschorganisationen Fondbolagens förening. På uppdrag av Fondbolagens förening har TNS Sifo Prospera frågat 1.171 svenskar om deras syn på premiepensionen, och om de skulle vilja få mer information om premiepensionen och om hur man väljer fonder i premiepensionssystemet, samt om de känner till vilka hjälpmedel Pensionsmyndigheten har i dag för att söka och jämföra fonder.

E24 - 29 maj 15 kl. 10:33

Han blir ny vd på Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd på Fondbolagens förening. Det kan SvD Näringsliv avslöja. Fondbolagens förening kommer nu på förmiddagen lägga ut ett pressmeddelande om nyheten..

SvD - 30 maj 14 kl. 10:12

På jakt efter ny vd till Fondbolagens förening

Eva Gottfridsdotter-Nilsson, nyligen omvald ordförande i Fondbolagens Förening, leder jakten på en efterträdare till vd:n Pia Nilsson, som pensioneras nästa år..

Realtid - 16 dec 14 kl. 09:26

Fondbolagens förening på jakt efter ny vd

Pia Nilsson, vd för Fondbolagens förening, går i pension..

DI - 17 apr 15 kl. 11:31

Fondbolagens förening kritiska till FI:s amorteringskrav

Fondbolagens förening är kritiska till Finansinspektionens förslag till amorteringskrav. "Tvångsamortering slår mot fel grupper och motverkar sitt syfte", skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 29 maj 15 kl. 10:31

AMF-veteran blir ny vd för Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd på Fondbolagens förening och efterträder därmed Pia Nilsson som går i pension, skriver SvD Näringsliv..

UNT - 29 maj 15 kl. 10:35

Ny vd för Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd för Fondbolagens förening..

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 10:36

Ny vd för Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd för Fondbolagens förening. Han har en lång bakgrund inom kapitalförvaltning, bland annat som vd för AMF fonder. Han har också varit departementssekreterare i finansdepartementet, enligt ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 10:36

Ny vd för Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd för Fondbolagens förening. Han har en lång bakgrund inom kapitalförvaltning, bland annat som vd för AMF fonder. Han har också varit departementssekreterare i finansdepartementet, enligt ett pressmeddelande.

DN - 29 maj 15 kl. 10:47

Ny vd för Fondbolagens förening

Fredrik Nordström blir ny vd för Fondbolagens förening..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Deutsche Bank: Atlas rapport en besvikelse

Det har funnits förhoppningar om att konjunkturen inom den globala tillverkningssektorn skulle bottna. Det uppger banken i en analyskommentar efter bokslutet. Den övergripande aktiviteten försämrades på de flesta av Atlas Copcos marknader, däribland en betydande nedgång inom fordonssegmentet, konstaterar investmentbanken med referens till vad verkstadsbolaget uppgav i bokslutet.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Förvaltaren: Två svarta svanar på mindre än en månad

Trots stora börsuppgångar under det fjärde kvartalet påverkades börshumöret mycket lite av att USA dödade generalen och Irans starke man Soleimani den 3 januari. Sedan årets början har ett virus, coronaviruset, fått fäste i Hubeiprovinsen i centrala Kina och framförallt i staden Wuhan. Ett fåtal fall har hittills påträffats utanför Kina.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Opec kan agera vid efterfrågefall i virusepidemin

De har också beredskap att skärpa begränsningarna om efterfrågan i Kina faller på grund av coronaviruset och det är fortsatt nedåttryck på priserna. Även Financial Times rapporterade tidigare att Opec+ har en diskussion om fördjupade begränsningar. ”De är redo att göra något om det finns ett behov.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Sämre än väntat för Atlas Copco

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.913 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 16 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 6.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Autoliv slog resultatförväntningarna

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 242 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 233 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av åtta analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 11,1 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt om coronavirus och Sverdrupfältet


Länk: https://youtu.be/475MfRAK4zs Den tekniska analysen leddes av Tobbe Rosén som tog vid där Osloredaktionen slutade och jämförde bolagen ur teknisk vinkel. Avslutningsvis gästade makroredaktionens chef Mikael Sandbladh som tog tittarfrågor om coronavirusets påverkan på makroekonomin.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Morgan Stanley: Så påverkas hotellsektorn av virusepidemin

”Sars-epidemin tyngde resandet under 2003 och investerare har frågat oss om revpar-data för denna period som en jämförelse till nuvarande coronavirusutbrott. Andra epidemier som Mers, fågelinfluensan och Ebola hade en mindre utbredd påverkan”, skriver investmentbanken. I Asien-Stillahavsregionen föll revpar 31 procent i det andra kvartalet 2003, mot -6 och -3 procent i Europa samt USA.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Analytiker: Svagt kvartal men bra guidning från SSAB

Det menar några analytiker vars snabbkommentarer före marknadens öppning Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vi betraktar ‘storyn’ sammantaget som intakt trots det tillfälliga resultatnedgången”, skriver Credit Suisse. Alla affärsområden kommer att öka volymerna under det första kvartalet, enligt bolagets guidning, konstaterar banken vidare.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

En färsk köprek bland analyserna

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för medicinteknikbolaget Arjo till köp från tidigare sälj. Riktkursen mer än fördubblas till 52 kr från 25 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Byggmax föreslår utdelning

Bruttomarginalen ökade till 33,3 procent (31,3). Ebita-resultat exklusive engångsposter uppgick till -5,7 miljoner kr (-6,4) och motsvarande ebita-marginalen uppgick till -0,6 procent (-0,6). Styrelsen föreslår en utdelning med 1,16 kr per aktie för 2019 (0).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.