PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 23 January, 09:54

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 12:21

Förvaltarens två nya favoriterDet handlar om Sdiptech som tillhandahåller lösningar inom infrastruktur. Bolaget noterades 2017 och de inledande kvartalen var minst sagt svaga. Men nu är läget annorlunda. ”Succesivt har bolaget återskapat marknadens förtroende och bolaget har nu uppvisat en god lönsamhet och stabilitet. Som tillägg till en god organisk utveckling genomför bolaget förvärv.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sdiptech, Viktor Henriksson, Micro Caps, Henrikssons, Vostok New Ventures

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltarens, tvånya , favoriter
Affärsvärlden - 02 feb 15 kl. 10:44

Förvaltarens sex svenska aktiefavoriter

Christian Voboril, förvaltare av fonden Coeli Select Sverige, tror att en rad svenska bolag får draghjälp av USA framöver. Här är hans sex favoriter på Stockholmsbörsen..

PrivataAffärer - 21 okt 15 kl. 11:01

Succéförvaltarens favoritaktier

Han har slagit index med hästlängder. Nu tror succéförvaltaren framför allt på stora, svenska bolag. Här är några av hans favoriter....

DI - 22 aug 18 kl. 13:32

Lannebo-förvaltarens köptips: ”En väldigt bra bank”

Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo fonder, har plockat fram två köpvärda aktier. ”En väldigt bra bank”, säger hon om en av sina favoriter..

Affärsvärlden - 11 sep 15 kl. 12:52

TV: Förvaltarens nordiska favoriter

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Översyn i fokus när ECB lämnar räntebesked

Styrräntorna väntas alltså lämnas oförändrade och saker och ting har också sett lite bättre ut för ECB på sistone, med stabilisering av konjunkturindikatorer och upptick i inflationen. Fokus vid detta möte ligger framför allt på den strategiska översyn som ECB ska genomföra under 2020 och vilka riktlinjer för den som kan komma att avslöjas. Bloomberg News rapporterar med hänvisning till källor att översynen av ECB:s policyramverk kommer att delas upp i två – varav en del avseende inflation.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är torsdagens köprekar

Pareto Securities inleder bevakningen av Qleanair med rekommendationen köp och riktkurs 65 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 39,20 kr på onsdagen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Omvänd vinstvarning från Bilia

Det operativa rörelseresultatet förväntas uppgå till cirka 415 miljoner kronor i kvartalet (cirka 400 miljoner exklusive IFRS 16), jämfört med 296 miljoner i fjärde kvartalet 2018. Det högre resultatet jämfört med föregående år var hänförligt till både Service- och Bilaffären, för Bilaffären främst till försäljning av begagnade bilar, heter det i pressmeddelandet. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet förväntas bli cirka 370 miljoner kronor (272) och har påverkats negativt av en nedskrivning av immateriella tillgångar i Västeuropa, Tyskland med cirka 20 miljoner.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Creades ger extra utdelning till aktieägarna

Creades redovisar ett resultat efter skatt på 458 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (131). Resultatet per aktie uppgick till 36:74 kronor (10:50). Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 370 kronor.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Bonava sänker utdelningen

Resultatet påverkas av en jämförelsestörande post om 159 miljoner kronor i det fjärde kvartalet till följd av ett antal omstruktureringsåtgärder i bolagets finländska verksamhet. Intäkterna uppgick till 6.499 miljoner kronor, jämfört med väntade 6.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Lundin Mining nådde produktionsprognosen för 2019

Bolagets vd Marie Inkster säger att bolagets gruvor gjorde bra ifrån sig under det fjärde kvartalet. ”Under det andra halvåret började vi se nyttan av de betydande investeringar vi har gjort under de senaste åren i vår verksamhet. Den positiva utvecklingen förväntas accelerera under 2020 med återinvesteringsprojekt vid Candelaria och utvecklingen av Eagle East kommer i princip blir klar”, säger Marie Inkster.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Tre färska aktieråd

Efter en kursuppgång på drygt 20 procent sedan årsskiftet anser tidningen att ljudboksföretaget Storytel inte längre lockar till köp. ”Kanske behöver bolaget ett år på sig att växa in i värderingskostymen?”.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Collector kallas upp till FI

Den krisande nischbanken har rasat på börsen under de senaste dagarna efter att bland annat ha kommit med en vinstvarning samt aviserat en stor nyemission. ”På mötet förväntas banken redogöra för vilka åtgärder som planeras med anledning av vinstvarningen och reservering för kreditförluster”, säger Peter Svensson, presstalesman på FI till SvD. Mötet kommer enligt uppgifter från Finansinspektionen att äga rum på tisdag, skriver tidningen som även har sökt huvudägaren och tillträdande ordförande Erik Selin utan resultat.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SBAB: Trend från 1300-talet talar för låga boräntor

”Ska man tro på den forskning som visar trendmässigt fallande realräntor ända sedan 1300-talet bör vi förvänta oss negativa realräntor och därmed fortsatt låga boräntor under väldigt många år framöver. Samma forskning visar samtidigt att det varit betydande variationer kring denna trend, vilket förstås är viktigt att ta höjd för”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. I en forskningsstudie som nyligen publicerades av Bank of England undersöks realräntorna, alltså räntor efter inflation, i de mest utvecklade länderna de senaste 707 åren fram till 2018.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Analys: Värderingen speglar inte riskerna

Så resonerar SEB i den analys där banken sänker sin rekommendation för Avanza till sälj från behåll med oförändrad riktkurs på 97 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under tisdagskvällen. SEB menar vidare att värderingen av aktien inte prisar in risker som finns inom andra områden. ”Vi fortsätter att se risker kring fondprissättning under 2020, vilket skulle kunna skapa vinstpress”, heter det i analysen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.