PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 27 January, 23:37

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 11:54

Nu finns Spiltan Enkel hos nätmäklarnaSpiltan Enkel är en fond-i-fond som placerar i Spiltan Fonders befintliga fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder. Det ger spararen en mix av aktivt förvaltade Sverigefonder och Företagsobligationsfonder samt smarta passivt förvaltade Investmentbolagsfonder. – Sedan vi startade Spiltan Enkel i juni har vi fått återkommande frågor från sparare när fonden kommer att finnas tillgänglig hos olika återförsäljare. Till att börja med så gör vi nu Spiltan Enkel tillgänglig via Avanza och Nordnet och förhoppningsvis kommer fler distributörer tillkomma med tiden, säger Erik Brändström, vd på Spiltan Fonder. Not: Fondens avgift ligger på 0,77 procent..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Spiltan Enkel, Enkel, Spiltan Fonders, Sverigefonder, Företagsobligationsfonder, Investmentbolagsfonder, Avanza, Nordnet, Erik Brändström, Spiltan Fonder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu finns Spiltan, Enkel, hos, nätmäklarna
BT - 06 apr 17 kl. 11:02

Johan Karlson ny hos IT-mäklarna

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 14:57

Klarna lanserar ny shoppingfeature i appen

Klarna har lanserat en shoppingwebbläsaren. Med den nya shoppingwebbläsaren får appanvändare möjligheten att handla på nätet och använda Klarnas betalningsmetoder var de vill. Den nya shoppingwebbläsaren i appen gör det möjligt att använda Klarna överallt, precis som med det tidigare lanserade Klarna-kortet, men denna gång med fokus på e-handel.

Cornucopia - 12 okt 18 kl. 11:29

Oklart kring Klarna och jakt

"Jag håller hårt på mina principer, och om de inte passar har jag andra." - Grucho MarxKlarna - känt för att ha som affärsidé att folk inte ska lyckas betala sina skulder - har tydligen etiska riktlinjer, som gör att småbutiker inte får använda tjänstens kortbetalningstjänst till att sälja lagliga vapen med licensgodkännande från polisen. En jakt- och fiskebutik har i dagarna blivit avstängda från tjänsten.

Cornucopia - 31 dec 18 kl. 13:02

Överlever Klarna en lågkonjunktur?

Klarna har drabbats av storhetsvansinne och grundaren säger i en mediaintervju att man ska knäcka storbankerna, som inte kommer finnas kvar om fem år. Detta genom att härnäst ta över lönekontonischen och med det mycket av grunden för att vara kund till en bank. Frågan är dock hur Klarna kommer klara den kommande lågkonjunkturen - det är inte bara börsen som är lätt att tjäna pengar på när allt pekar uppåt - det är inte så att klarna är enormt lönsamma.

Cornucopia - 25 jun 15 kl. 18:52

Klarna Checkout kan användas för att verifiera tredje parts e-post

Klarnas betaltjänst Klarna Checkout kan missbrukas för att verifiera om en e-postadress verkligen tillhör en viss person. Om man anger personens e-postadress och postnummer i kassan till en onlinebutik får man upp personens kontaktuppgifter om vederbörande någon gång handlat hos Klarna.

Butiker anger att man behöver ange postnummer för att se leveransalternativ, men det handlar egentligen om att Klarna täppt till en säkerhetslucka.

Dagensanalys.se - 07 aug 17 kl. 12:19

Klarna tar över alla digitala betalningar

Förra veckan skulle jag köpa ett par cykelglasögon från en Brittisk sajt. När jag väl skulle checka ut från kundvagnen fanns det lite olika betalningsalternativ: 1. Pay Pal, 2.

Dagens PS - 19 feb 18 kl. 08:26

Di-källa: Klarna rensar bort 10-30 chefer

Fintechjätten är mitt uppe i en omorganisation. ”Man gullar inte med personalen”, säger en av tidningens källor. Mellanchefer under ledningsnivå ska bort, enligt tre källor som Di Digital varit i kontakt med.

Dagens PS - 05 dec 19 kl. 07:54

Klarna-krav: Stoppa bedrägerierna nu!

”I dag är det nog lite för lätt att vara bedragare”, säger säkerhetschef på bolaget till Ekot. På onsdagen höll branschen, med bland andra betalaktören Klarna, storbankerna och BRÅ (Brottsförebyggande rådet) ett möte om de ökande bedrägerierna, där betalbolag och synnerhet deras kunder i hög grad är utsatta. Enligt SR:s Ekot har bedrägeriförsöken mer än fördubblats hos Klarna på två år.

E24 - 01 okt 15 kl. 06:03

Klarna vill bli bank – utmanar jättarna

Betaltjänsten Klarna kommer i veckan att ansöka om banktillstånd hos Finansinspektionen, enligt nyhetssajten Breakit. Därmed tar Klarna upp kampen med storbankerna..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 12 kl. 11:01

Danske Bank säljer Skandiamäklarna

Danske Bank har beslutat att sälja Skandiamäklarna till tre franchisetagare hos fastighetsmäklaren. Skandiamäklarnas vd Anders Gullesjö går samtidigt tillbaka till Danske Bank, enligt ett pressmeddelande. Han efterträds av Henrik Arkelskog som tar över vd-stolen i avvaktan på att en ny chef har anställda..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hälsovårdsbolagen som rusar i spåren av virusepidemin

Läkemedelsutvecklare som Nanoviricides, Inovio och Novavax steg kraftigt i den amerikanska förhandeln, sedan antalet konstaterat smittade angetts till 2.744 och antalet döda ökat till ”minst 80”. Oron har tilltagit eftersom viruset hra visat sig ha en inkubationstid på cirka två veckor innan de smittade börjar visa sympton, vilket är en faktor som ökar risken för smittspridning.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Sektorerna som drabbas värst av viruset

När coronaviruset sprider sig kommer osäkerheten att öka för kinesisk ekonomi och därmed global ekonomi samt de finansiella marknaderna, skriver Nordea i en marknadskommentar. Enligt de senaste uppdateringarna har över 2.700 personer smittas och minst 80 avlidit.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Håll koll på detta inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdagen 28 januari: Swedbank (kl 7.00)
SSAB (kl 7.30)
Byggmax (kl 8.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Virusoro slår hårt mot kinesisk konsumtion

Coronavirusets utbrott slår hårt mot den kinesiska ekonomin. Flygresorna har minskat med drygt 40 procent, liksom tågresandet. Totalt har transportsektorn minskat 25 procent, vilket bekräftas av Kinas vice transportminister Liu Xiaoming till CNBC.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Många tungviktare bland veckans rapporter

Tisdagen den 28 januari rapporterar storbolag som Swedbank, SSAB, Atlas Copco och Autoliv. På onsdagen den 29 januari får vi bland annat se rapporter från SEB och Telia medan torsdagen innehåller rapporter från NCC, Volvo, Stora Enso, SCA och H&M. Vecka 5 avslutas med rapporter från Epiroc, Electrolux, Lundin Petroleum och JM för att nämna några.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektorn

Enligt Kepler Cheuvreux analys, som uppmärksammas på sajten swedbank-aktiellt.se, så handlas fastighetssektorn just nu med en premie på hela 44 procent mot substansvärde. ”Det kan tyckas utmanande, men högre fastighetsvärderingar väntas dra ned premien under året.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Carnegie mot strömmen om Ericsson

”Trots besvikelsen för det fjärde kvartalet som skickade ned aktiekursen på rapportdagen, tror vi att Ericssons återhämtning är nära och vi ser katalysatorer under det första halvåret, möjligen redan så snart som nästa kvartal om en del av den svagare säsongstrenden i USA under fjärde kvartalet vänder”, skriver Carnegie i en analys på måndagen. Vid 9.40-tiden på måndagen hade Ericssonaktien stigit med 2,0 procent till 81,30 kr, efter att ha backat närmare 6 procent på fredagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Virusoro sänker råvarumarknaden

”Oron för effekterna av smittspridningen (av coronaviruset) ger relativt stora avtryck/…/. Kinas president Xi Jinping varnar för att situationen är mycket allvarlig. Att bedöma de ekonomiska konsekvenserna av viruset är naturligtvis mycket svårt, men vi kan utgå från att åtminstone Kinas tillväxt kommer påverkas i början av året”, konstaterar SEB i ett morgonbrev.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

En höjd rekommendation i analyserna

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Det framgår av Bloomberg. Castellum lade fram sin rapport för det fjärde kvartalet i fredags varefter aktien steg nästan 4 procent till 235,50 kr.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Tre köpvärda småbolag

Börsveckan bedömer att det finns förutsättningar för hög, uthållig tillväxt för Paxman under ett antal år framöver men tror ändå att det finns större potential i branschkollegan Dignitana. Därmed blir det avvakta för Paxman och köp för Dignitana. Vad gäller Dignitana har bolaget en ny affärsmodell och en ny produktgeneration som kan få fart på försäljningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.