PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 01:03

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 11:28

Vice riksbankschef: Räntehöjning ingen bra signal inför avtalsrörelsen”Den här höjningen nu, allt annat lika, är inte på plussidan när det gäller att i det här sköra läget understryka att Riksbanken kommer att klara sitt mål under åren som kommer”, sade han. Han sade att räntehöjningen inte är bra i ett läge när inflationsförväntningarna hos arbetsmarknadens parter sjunker. ”Vi ser att inflationsförväntningarna är på väg ned, både hos arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer. Nivåerna är okej men fortsätter de nedåt är vi rätt snabbt i ett läge där det ser bekymmersamt ut”, sade Per Jansson. Han tillade att Riksbankens bästa bidrag till lönebildningen är att se till att klara att hålla inflationen på målet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbanken, Per Jansson, Riksbankens, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vice, riksbankschef, Räntehöjningingen , bra, signalinför , avtalsrörelsen
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 06:39

Ingen räntehöjning nu – men frågan är när den kommer

Tidpunkten för den första räntehöjningen på sju år närmar sig, men dröjer lite till. Riksbanken väntas lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent, för sextonde mötet i rad, vid policymötet på tisdagen. Det spår samtliga tolv ekonomer som SME Direkt har tillfrågat inför mötet.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 18 kl. 09:54

Direktionen oenig om nästa räntehöjning

Det råder delade meningar bland ledamöterna i Riksbankens direktion om när det kan bli aktuellt för nästa räntehöjning, visar ett protokoll från räntemötet den 25 april. Vice riksbankschef Martin Flodén tycker att direktionen bör behålla ett scenario at.

DI - 12 jul 18 kl. 09:56

Riksbankens räntehöjning kan dröja till nästa år

Det är fullt möjligt att första räntehöjningen kan ske mot slutet av året, men man bör också vara öppen för att det kan dröja en bit in på 2019. Det sade vice riksbankschef Per Jansson vid det penningpolitiska mötet den 3 juli, enligt mötesprotokollet..

DI - 22 nov 19 kl. 10:45

Vice riksbankschefen om planerad räntehöjning: ”December är alldeles för tidigt”

Vice riksbankschef Per Jansson är tveksam till idén att höja reporäntan i december..

NSD - 22 nov 19 kl. 14:25

Vice riksbankschefen i Luleå: Räntehöjning att vänta

Reporäntan kommer mest troligt att höjas i december, det slog vice riksbankschef Henry Ohlsson fast vid morgonens besök på Vetenskapens hus i Luleå..

VA - 08 nov 19 kl. 10:10

Detta säger analytiker om Breman som ny vice riksbankschef

”På kort sikt så tror vi att hon kommer att rösta för en räntehöjning till 0,00 procent i december, i linje med majoriteten”, skriver Swedbank. .

GöteborgsPosten - 15 dec 19 kl. 08:50

Räntehöjning sågas av tungviktare

Professor och tidigare vice riksbankschef: Vittnar om en "irrationell rädsla"..

Expressen - 09 jan 19 kl. 10:10

Riksbankens besked om nästa räntehöjning

Nästa räntehöjning kommer troligen under andra halvåret i år.Den bedömningen gör Riksbankens direktion med Stefan Ingves i det tidigare hemliga protokollet från beslutet om den senaste räntehöjningen i december.Vice riksbankchefen Per Jansson stretade emot och ville inte höja räntan..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 15 kl. 20:00

Fed tvekar om snar räntehöjning

Inflationen i USA måste inte stiga till två procent före en räntehöjning. Det sade den amerikanska centralbankens vice ordförande Stanley Fischer vid det pågående årliga bankmötet i Jackson Hole i Wyoming, USA, på lördagen..

SvD - 29 aug 15 kl. 19:59

Fed tvekar om snar räntehöjning

Inflationen i USA måste inte stiga till två procent före en räntehöjning. Det sade den amerikanska centralbankens vice ordförande Stanley Fischer vid det pågående årliga bankmötet i Jackson Hole i Wyoming, USA, på lördagen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Deutsche Bank: Atlas rapport en besvikelse

Det har funnits förhoppningar om att konjunkturen inom den globala tillverkningssektorn skulle bottna. Det uppger banken i en analyskommentar efter bokslutet. Den övergripande aktiviteten försämrades på de flesta av Atlas Copcos marknader, däribland en betydande nedgång inom fordonssegmentet, konstaterar investmentbanken med referens till vad verkstadsbolaget uppgav i bokslutet.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Förvaltaren: Två svarta svanar på mindre än en månad

Trots stora börsuppgångar under det fjärde kvartalet påverkades börshumöret mycket lite av att USA dödade generalen och Irans starke man Soleimani den 3 januari. Sedan årets början har ett virus, coronaviruset, fått fäste i Hubeiprovinsen i centrala Kina och framförallt i staden Wuhan. Ett fåtal fall har hittills påträffats utanför Kina.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Opec kan agera vid efterfrågefall i virusepidemin

De har också beredskap att skärpa begränsningarna om efterfrågan i Kina faller på grund av coronaviruset och det är fortsatt nedåttryck på priserna. Även Financial Times rapporterade tidigare att Opec+ har en diskussion om fördjupade begränsningar. ”De är redo att göra något om det finns ett behov.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Sämre än väntat för Atlas Copco

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.913 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 16 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 6.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Autoliv slog resultatförväntningarna

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 242 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 233 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av åtta analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 11,1 procent.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt om coronavirus och Sverdrupfältet


Länk: https://youtu.be/475MfRAK4zs Den tekniska analysen leddes av Tobbe Rosén som tog vid där Osloredaktionen slutade och jämförde bolagen ur teknisk vinkel. Avslutningsvis gästade makroredaktionens chef Mikael Sandbladh som tog tittarfrågor om coronavirusets påverkan på makroekonomin.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Morgan Stanley: Så påverkas hotellsektorn av virusepidemin

”Sars-epidemin tyngde resandet under 2003 och investerare har frågat oss om revpar-data för denna period som en jämförelse till nuvarande coronavirusutbrott. Andra epidemier som Mers, fågelinfluensan och Ebola hade en mindre utbredd påverkan”, skriver investmentbanken. I Asien-Stillahavsregionen föll revpar 31 procent i det andra kvartalet 2003, mot -6 och -3 procent i Europa samt USA.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analytiker: Svagt kvartal men bra guidning från SSAB

Det menar några analytiker vars snabbkommentarer före marknadens öppning Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vi betraktar ‘storyn’ sammantaget som intakt trots det tillfälliga resultatnedgången”, skriver Credit Suisse. Alla affärsområden kommer att öka volymerna under det första kvartalet, enligt bolagets guidning, konstaterar banken vidare.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

En färsk köprek bland analyserna

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för medicinteknikbolaget Arjo till köp från tidigare sälj. Riktkursen mer än fördubblas till 52 kr från 25 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Byggmax föreslår utdelning

Bruttomarginalen ökade till 33,3 procent (31,3). Ebita-resultat exklusive engångsposter uppgick till -5,7 miljoner kr (-6,4) och motsvarande ebita-marginalen uppgick till -0,6 procent (-0,6). Styrelsen föreslår en utdelning med 1,16 kr per aktie för 2019 (0).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.