Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 13:17

Affärsvärlden - 13 jan 20 kl. 10:47

Boken som förklarar S-krisenVad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Bokpodden, Affärsvärlden, Lendify

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokensom , förklarar, S-krisen
Kristianstadsbladet - 26 jul 12 kl. 16:01

Så hanterar kändisarna krisen

De är otrogna, och sedan är de ångerfulla. Med hela världen som publik. 22-åriga skådespelerskan Kristen Stewart är den senaste i raden av stjärnor som säger "Förlåt mig" offentligt.

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Collectors sämsta dag på börsen sedan börsintroduktionen

Nischbanken Collector, som gjorde entré på börsen den 29 maj 2015, gör i dag sin sämsta dag någonsin på börsen med ett fall på knappt 20 procent..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Aktierna som går mot strömmen

Stockholmsbörsen hämtade i kapp delar av den initiala nedgången på över 1 procent under tisdagsförmiddagen efter att Sandvik, första storbolag ut i rapportsäsongen, klättrat upp mot nollstrecket efter en initial nedgång på över 3 procent. MTG och Collector rasade efter negativa nyheter och Edgeware rusade på en höjd rekommendation..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Deutsche Banks två fordonsfavoriter

Deutsche Bank har Volvo och Traton, där Scania ingår, som top picks inom fordonssektorn, enligt en ny analys..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Zew-index pekar på muntrare miner i tysk ekonomi

ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i januari..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Minskat sug efter guld i Kina

Den kinesiska guldkonsumtionen föll i fjol för första gången på tre år, enligt branschsiffror från Kina. Högre priser och en ekonomisk inbromsning pekas ut som förklaringar till utvecklingen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Storbankens vd: Ryktet om italiensk bankdöd är betydligt överdrivet

Högsta chefen för den italienska storbanken Intesa Sanpaolo, Carlo Messina, anspelade på Mark Twains bevingade ord "ryktet om min död är betydligt överdrivet" i en intervju med CNBC på tisdagen, då han hävdade att Italiens banker dragits i smutsen mer än förtjänt, trots att landets regering är mitt uppe i förhandlingar med EU om en kapitalinfusion till ännu en sektorkollega..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Åtalas för bluffhandel på två börser

Ekobrottsmyndigheten åtalar en 34-åring för grov marknadsmanipulation..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Sandviks vinst högre än väntat

Verkstadsbolaget Sandvik redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var högre än väntat..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Storbank tappar efter rapport

Den schweiziska banken UBS missade målsättningar för lönsamhet och kostnader under 2019 och sänkte desamma framåt, samtidigt som det avslutande kvartalet innebar stora uttag från bankens privatkunder. Det föranledde börsfall för aktien efter tisdagens bokslut..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

MTG och Collector rasar på börsen

Stockholmsbörsen har inlett tisdagen med en tydlig nedgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.