PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 20 January, 08:00

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 08:39

SEB: Boprisindikatorn oförändrad i januariSEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, var oförändrad 43 i januari jämfört med i december. Av de tillfrågade tror 52 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 60 procent förra månaden, medan 9 procent tror på fallande priser, jämfört med 17 procent föregående månad. Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sinalånsvarar 6 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 7 procent förra månaden. Undersökningen visar också att hushållen tror att reporäntan om ett år ligger på 0,46 procent, upp jämfört med 0,07 procent föregående månad. Bild: Boprisindikatorn
 .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Boprisindikatorn, oförändradi , januari
Cornucopia - 13 jan 20 kl. 15:56

SEB: Färre tror på stigande eller fallande bostadspriser

Det ser ut som att hushållen tror allt mer på en stabilare bostadsmarknad, även om majoriteten förstås tror att priserna ska stiga. Enligt SEB:s boprisindikator för januari minskade både de som tror på stigande priser och de som tror på fallande priser och indikatorn förblev oförändrad.Trendiga Södermalm.

Cornucopia - 08 feb 16 kl. 12:45

SEB: Hushållen mer positiva till bostadspriserna

Nya rapporten kring SEB:s boprisindikator visar på en ökad tilltro till fortsatt stigande bostadspriser sedan årsskiftet. Detta är i linje med att bopriserna går starkast på våren, men kan också vara ett hack i en nedåtgående trend.
SEB Boprisindikator till och med januari 2016.

Realtid - 23 dec 19 kl. 08:58

Qliro värvar CTO från SEB

Mattias Forsberg lämnar SEB efter fem år. I januari börjar han som CTO på fintechbolaget Qliro..

Cornucopia - 09 sep 19 kl. 09:36

Oförändrad boprisindikator - fortfarande positiv psykologi

SEB:s psykologiska boprisindikator är oförändrat positiv nu i september, vilket talar för fortsatt stigande priser. Och stockholmarna är inte minst positiva i landet längre.
SEB:s boprisindikator september 2019.

Dagens PS - 13 nov 17 kl. 08:56

Boprisindikatorn: Största raset på 15 år

Svenskarnas tro på bopriserna har aldrig tidigare sjunkit så dramatiskt. SEB:s Boprisindikator sjönk kraftigt i november till 11 från 50 månaden innan, den näst största förändringen mellan två månader under Boprisindikatorns 15-åriga historia. Det var dessutom fjärde månaden i rad som indexet sjönk.

PrivataAffärer - 11 feb 19 kl. 08:49

Boprisindikatorn: Fler tror på stigande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 13 i februari jämfört med 0 i januari. Av de tillfrågade tror 42 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 36 procent förra månaden, medan 29 procent tror på fallande priser, jämfört med 36 procent föregående månad. Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar 8 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 11 procent förra månaden.

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 09:27

SEB:s handlargolv spår oförändrad räntebana

Riksbankens penningpolitiska besked presenteras klockan 09.30 under onsdagen. En intern undersökning bland anställda på SEB:s handlargolv visar att en övervägande majoritet inte väntar sig några förändringar i Riksbankens signalering i morgon.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 09:37

SEB: Marknaden tror fortfarande att Riksbanken höjer i år

Det framgår av SEB:s halvårsvisa rapport, ”SEK Views”, där de bland annat har frågat stora ränte- och valutamarknadsaktörer om deras syn på bland annat deras utsikter för kronan och Riksbankens penningpolitik. Rapporten visar att 78 procent av räntemarknadsaktörerna och 73 procent av valutamarknadsaktörerna räknar med att Riksbanken kommer att höja reporäntan före årsskiftet. Och något mer än hälften av dem räknar också med att Riksbanken kommer att hålla fast vid sin nuvarande plan och därmed höja räntan i september.

PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 13:00

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 13:00

Här är Sverigefonderna som fått ändrad rating av Morningstar

Det är Fonder Direkt som gått igenom vilka fonder med placeringsinriktning Sverige som nyligen fått ändrad rating av Morningstar. Ratingen är baserad på historiska utvecklingen för fondens andelskurs de senaste åren. Inom kategorierna jämförs varje fonds avkastning och risk med alla liknande fonder.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

DI: Köp Stillfront innan nya mål prisas in

Bland Stillfronts mål märks att omsättningen ska upp till 4 miljarder kronor i slutet av 2022, en fördubbling av 2019 års intäkter. Stillfront kommer inte att nå dit endast via organisk tillväxt utan förvärv kommer att krävas, vilket bolagets balansräkning klarar samtidigt som förvärvsfacit är fint, menar DI. Stillfront värderas till omkring 18 gånger den förväntade årsvinsten för 2020.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Vice ordförande miljonsäljer i MQ

Kurserna i transaktionerna uppgick till mellan cirka 1:87-1:97 kronor per aktie. Efter försäljningen äger Bengt Jaller 600.000 MQ-aktier.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Valueguard: Så rörde sig bostadspriserna i december

Bostadspriserna har sjunkit 0,7 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 4,5 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter var oförändrade i december jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 1,4 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,7 procent, medan villapriserna steg 0,5 procent.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Hernhag; Bästa sättet att ta hem en vinst

Boktips: Du som är intresserad av utdelningsaktier får inte missa Marcus Hernhags klassiska bok "Bli rik på aktieutdelning" som du kan köpa i Privata Affärers bokhandel som du hittar här. Som på beställning efter drygt ett år av stark börsuppgång står vi nu inför utdelningssäsongen. Vi kan därför ta hem 3-4 procent av portföljen i vinst genom att inte göra någonti

PrivataAffärer - I förrgår: 16:45

Mystisk kursuppgång i Note

Note steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang.

PrivataAffärer - I förrgår: 16:48

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder

”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:17

Börsen handelsstoppar Hufvudstadens C-aktie

”Nasdaq Stockholm AB har beslutat att handelsstoppet ska bestå under en utredning huruvida förutsättningar föreligger för fortsatt handel i Huvudstaden AB:s C-aktie på Nasdaq Stockholm”, skriver Nasdaq i ett meddelande. Hufvudstadens A-aktie handlas fortsatt. Spekulationsaktie Hufvudstaden C är något av en spekulationsaktie som ofta visar extrema rörelser under mycket låg omsättning.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:58

ABG: Red Tiger kan lyfta Net Ent

Det menar AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (30). ”Vi gör antagandet att Red Tiger kan växa med ungefär 20 procent i år jämför med i fjol, vilket vi inte anser är utmanande eftersom vi uppskattar att tillväxten har varit betydligt högre under 2019”, skriver ABG som menar att även om Net Ents ursprungliga affär inte växer så kan rörelseresultatet komma att stiga med omkring 20 procent under 2020 jämfört med 2019. I den potentiellt positiva vågskålen finns även den utökade livekasino-satsningen som ABG tror börjar få fäste hos operatörerna, men som analyshuset inte tagit med i estimatberäkningarna för 2020.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Många tekniska analyser i fredagens Trading Direkt

I den tekniska analysen svarade Tobbe Rosén på tittarfrågor om allt från stödnivåer till stop-loss. Teknisk analys i fredagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, Sandvik, Volvo, Hexpol, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), Alelion, Arctic Paper, Hemcheck, Lime, Mentice, Nokia, Pandora, Raytelligence, SBB, Tesla, Varta, Ziccum, JP Morgan.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.