Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 20 January, 23:00

Affärsvärlden - 13 jan 20 kl. 07:51

Jan Johansson kan ta klubban i SernekeValberedningen i byggbolaget Serneke föreslår Jan Johansson, tidigare vd på Boliden och SCA, till ny styrelseordförande..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Johansson, Serneke, Jan Johansson, Boliden, SCA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, Johanssonkan ta , klubbani , Serneke
DI - 13 jan 20 kl. 07:51

Jan Johansson föreslås som ny ordförande för Serneke

Valberedningen i byggbolaget Serneke föreslår Jan Johansson, tidigare vd på Boliden och SCA, till ny styrelseordförande….

Skånskan - 29 nov 16 kl. 17:19

Jan Johansson

MALMÖ Jan A Johansson, Skånska Dagbladets tidigare chefredaktör, har avlidit, 65 år gammal.
– En oerhört kunnig person som skulle ha kunnat ta en mycket mer framträdande plats i det offentliga livet. Men det ville han inte – han saknade fåfänga, säger Lars Joel Eriksson, som efterträdde honom.

Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 07:01

Nyfunnen Jan Johansson-musik ges ut

En radioinspelning från 1966 med jazzpianisten Jan Johansson ska ges ut på skiva i höst eller runt nyår, skriver Svenska Dagbladet.Spelningen i fråga ägde rum på Liseberg. Gilbert Holmströms kvintett stod på scen tillsammans med gästsolisterna Rune Gustafsson och Jan Johansson.

Sydsvenskan - 30 jan 16 kl. 00:01

Jan Lundgren låter arvet efter Jan Johansson skina självklart och organiskt.

Hur många svenska jazz­pianister äger melodikänsla, tangent­touch och folkmusiknerv nog för att göra rättvisa åt arvet efter Jan Johansson? Jag har inte sett den senaste statistiken där. Men de pianisterna är rätt säkert färre än strängarna på Johanssonpartnern Georg Riedels bas.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 16 kl. 00:01

Jan Lundgren låter arvet efter Jan Johansson skina självklart och organiskt.

Hur många svenska jazz­pianister äger melodikänsla, tangent­touch och folkmusiknerv nog för att göra rättvisa åt arvet efter Jan Johansson? Jag har inte sett den senaste statistiken där. Men de pianisterna är rätt säkert färre än strängarna på Johanssonpartnern Georg Riedels bas.

NT - 23 dec 11 kl. 14:33

Jan Johansson-museum öppnar nästa år

Jan Johansson får ett eget museum i hemstaden Söderhamn. Klaverens Hus kommer att öppna en permanent utställning om jazzpianisten någon gång under nästa år, skriver Sveriges Radios "Mitt i musiken". Samlingen är under uppbyggnad och bland de insamlade rariteterna finns bland annat en inspelning från 1955 som Jan Johansson gjorde med Kaj Stridell.

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 12 kl. 12:56

Jan Johansson-musik på Dunkers

Jan Johansson. "Visa från Utanmyra". Ett musikaliskt geni.

Expressen - 10 feb 15 kl. 18:39

SCA:s vd Jan Johansson avgår

SCA:s vd och koncernchef Jan Johansson avgår efter avslöjanden om jaktresor, uppger företaget i ett pressmeddelande. – De senaste månaderna har jag fått ägna stor del av min tid åt de granskningar av SCA som pågår. Nu har också en förundersökning inletts, vilket innebär att mitt fokus att sköta själva verksamheten framöver ytterligare reduceras, säger Jan Johansson i ett uttalande..

SvD - 10 feb 15 kl. 18:34

SCA:s vd Jan Johansson sparkas

Trycket blev för stort. Efter SvD Näringslivs och N360:s avslöjanden får SCA:s vd Jan Johansson sparken med omedelbar verkan. Han ersätts av Magnus Groth.

BT - 18 apr 16 kl. 07:00

Nyfunnen Jan Johansson-musik ges ut

En radioinspelning från 1966 med jazzpianisten Jan Johansson ska ges ut på skiva i höst eller runt nyår, skriver Svenska Dagbladet. Spelningen i fråga ägde rum på Liseberg. Gilbert Holmströms kvintett stod på scen tillsammans med gästsolisterna Rune Gustafsson och Jan Johansson.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Börsplus behåller köprådet för Proact: "Ger bolaget en chans till"

Analystjänsten Börsplus tog in Proact-aktien i sin portfölj i höstas, med tesen att marginalen var på väg upp. Nu har bolaget vinstvarnat på grund av raka motsatsen men Börsplus låter köprådet vara kvar, liksom aktien i portföljen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Sandvik överväger stängning av en produktionsenhet i Tyskland

Sandviks affärsområde Sandvik Machining Solutions (SMS) utvärderar en eventuell stängning av divisionen Walters produktionsenhet för runda verktyg i Frankfurt, Tyskland..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

IMF drar ned global tillväxtprognos

Den globala tillväxten väntas växla upp från preliminära 2,9 procent 2019 till 3,3 procent i år och 3,4 procent 2021. Det innebär ändå att prognosen sänks 0,1 procentenhet för 2020 och 0,2 procentenheter för 2021..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Fremskrittspartiet lämnar regeringen i Norge

Fremskrittspartiet, Frp, lämnar den norska regeringen bekräftar partiledaren och finansministern Siv Jensen. Det meddelades vid en pressträff på måndagen..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Attraktiv aktie trots att rapporten kan bli svag

Kepler Cheuvreux förväntar sig ett svagt fjärde kvartal från Dometic med motvind från de flesta av slutmarknaderna. Caset förblir dock attraktivt och köprekommendationen upprepas samtidigt som riktkursen höjs från 100 till 110 kronor..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Bolagen som går mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen vek på måndagen ner från fredagens nya rekordnivå..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Hongkong får sänkt kreditbetyg av Moodys

Moodys sänker kreditbetyget för Hongkong till Aa3, från tidigare Aa2. Utsikterna är nu stabila mot tidigare negativa, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Ilija Batljan köper 1,8 miljoner aktier i Fastpartner

Ilija Batljan som är vd och största ägare i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har under fjolårets sista kvartal tagit steget in i fastighetsbolaget Fastpartner med en post på drygt 1,8 miljoner aktier..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Nya miljarder till välfärden under 2020

Regeringen lägger under 2020 fem miljarder kronor extra till välfärden. Det skriver S, MP, C och L på Aftonbladet Debatt efter att det kommit krav om mer pengar till välfärden från oppositionen..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Oxfam: Beskatta de rika mer

Världens 2 153 rikaste personer hade i fjol större förmögenhet än de 4,6 miljarder fattigaste i världen, enligt den Nairobi-baserade välgörenhetsorganisationen Oxfam som vill höja förmögenhetsskatten för att hantera klyftorna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.