PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 16:06

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 07:22

DI spår kursrekord för bussbolaget”Bolaget är konjunkturoberoende, har hygglig tillväxt och en saftig direktavkastning på runt 6 procent. Lägg till hållbarhet och förvärvsutsikter och aktien platsar i de flesta portföljer”, lyder motiveringen i analysen under vinjetten Veckans Aktie. Aktien stängde på 66:75 kronor i fredags. Tidigare kurstopp, som DI alltså tar sikte på, låg på 76 kronor. Enligt tidningens beräkningar för det räkenskapsår som inleds i mars sjunker p/e-talet till 16.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Veckans Aktie, DI, Nobina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DI spår, kursrekordför , bussbolaget
PrivataAffärer - 28 sep 16 kl. 12:43

Nobina styr mot kursrekord

Bussbolaget Nobina lever i den bästa av världar. Bättre rapport än väntat, en stabil tillväxt och lönsamhet på längre sikt och hög direktavkastning. Då är det inte konstigt om kursrekordet kan ryka framöver....

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 10:38

Många kursrekord bland storbolagen

Dags att korka upp skumpan? Drygt hälften av 18 kursrekord som sattes på Stockholmsbörsen under förra veckan svarade Large Cap-bolag för, konstaterar Placera.nu med hänvisning till börsdata från SIX.

Dagens PS - 18 dec 19 kl. 08:32

New York-börserna på nya kursrekord

De amerikanska börserna rörde sig kring nollstrecket under tisdagens handel. De ledande indexen stängde dock på plussidan och noterades för nya marginella kursrekord. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,03 procent till 3 192,52.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:18

Bussbolaget i Björneborg sätter in mera bussar till bilfabriken

Bilfabriken i Nystad arbetar dygnet runt. Det kräver bättre förbindelser också från Björneborg. Bussbolaget i Björneborg rättar sig efter omläggningarna på bilfabriken i Nystad.

DI - 08 mar 11 kl. 15:52

Nytt kursrekord i Swedish Match

Swedish Match-aktien satte på tisdagen nytt kursrekord. Tobaksbolagets stabila kassaflöden lockar i den stökiga börsmiljön..

Affärsvärlden - 27 dec 11 kl. 13:11

Nytt kursrekord för Swedish Match

Börsindex som helhet ligger runt nollstrecket. Bankerna tynger. Samtidigt slår Swedish Match kursrekord..

Affärsvärlden - 28 mar 12 kl. 13:52

Kursrekord dämpar börsfall

Swedish Match kursrekord jämnar ut siffrorna något på börsen där flera storbolag tappar..

Sydsvenskan - 29 nov 13 kl. 06:30

Stockholmsbörsen nära kursrekord

Stockholmsbörsen har klättrat ytterligare lite närmare alla tiders kursrekord. OMXS-index steg 0,4 procent på torsdagen, i linje med de ledande Europabörserna. Det förra kursrekordet slogs i juli 2007, då OMXS-index var uppe och vände på 427,2.

DI - 27 dec 13 kl. 10:40

Stockholmsbörsen: Kursrekord för flera bjässar

Stockholmsbörsen rivstartade årets näst sista handelsdag och jagade ikapp de amerikanska och asiatiska börser som stigit under det europeiska julfirandet. Flera svenska storbolagsaktier satte nya kursrekord..

PrivataAffärer - 27 dec 13 kl. 14:51

Mycket nära alla tiders kursrekord

Stockholmsbörsen är nära att sätta ett nytt alla tiders kursrekord räknat på helår. Indextoppen alla tider nåddes den 16 juli 2007 och runt den nivån nosar nu börsen när det bara är några få handelstimmar kvar på året....

Affärsvärlden - 18 feb 16 kl. 17:33

Kursrekord för Spiltan

Investmentbolaget Spiltans kurs vid februarihandeln på Alternativa aktiemarknaden sattes idag till 3.150 kronor. Det är kursrekord för aktien, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Africa Oil siktar på trefaldigad produktion

För bolagets tillgångar i Kenya, som tagit betydligt längre tid än planerat att utveckla, närmar sig sanningens minut under 2020. Även för tillgångarna i Guyana, där de inledande borrningarna blev en stor besvikelse, finns det hopp. Den bilden ger Africa Oils vd Keith Hill i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Swedbank stuvar om bland sektorfavoriterna

När det gäller Essity så skriver analyshuset Kepler Cheuvrex, som ansvarar för Swedbanks aktieanalys, att bolaget är globalt marknadsledande inom inkontinensprodukter och professionella hygienlösningar samt marknadstvåa inom mjukpapper. Dessutom rankas Essity som nummer fyra inom blöjor och nummer fem inom sanitetsprodukter för kvinnor. ”Efterfrågan på Essitys produkter är stabil och drivs av faktorer som inkomstökningar på tillväxtmarknader och demografi.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB: Lågräntemiljön kan fortsätta ge stöd till börserna

Det framhöll SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist och prognoschefen Håkan Frisén under en presskonferens på tisdagsförmiddagen, efter att bankens senaste konjunkturrapport släppts. ”Effekterna med oro för att missa börsuppgång (fear of missing out, FOMO) samt att det inte finns några alternativ (there is no alternatives, TINA) kan tänkas fortsätta ge stöd åt börsutvecklingen”, sade Robert Bergqvist. Under 2019 var trenden bland centralbanker, undantaget Riksbanken som höjde, sänkningar.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Dyster profetia från Guggenheim

Världens investerare lägger för lite vikt vid faktumet att antalet bolagskonkurser ökade med 50 procent i fjol och att tillgång till en allt mer dysfunktionell företagskreditmarknad försämrades kraftigt för allt fler bolag. Det kommer bli den utlösande faktorn till nästa kollaps, skriver Scott Minerd. ”Vi kommer nå en brytpunkt när alla vaknar till den här verkligheten, en tidvattenvåg av konkurser och försvagade möjligheter för bolagen att finansiera sig”, skriver investeringschefen i ett öppet brev inför konferensen och framhåller där också att antalet osäkra fordringar ökade med 400 procent under fjolåret enligt statistik publicerad av JP Morgan.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trading Direkt: Rapportsäsongen har startat

I den tekniska analysen tittade Tobbe Rosén på en rad tittarönskemål, och bjöd på en fördjupande jämförelse mellan tyska biljättarna Daimler, BMW och Volkswagen. Teknisk analys i dagens avsnitt: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarönskemål: Daimler, VW, BMW, Sandvik, Stora Enso, Quickbit, BioInvent, Lundin Gold, Intervacc, Swedbank, Bergman & Beving, Attendo, AIM Immunotech, Palladium, Optifreeze, Eolus Vind, Electra.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Davos: Finanseliten flyr börsen

Den förhärskande trenden just nu är att dra tillbaka sitt kapital från börsen och i stället placera det i olika privata investeringar, menar Martin Gilbert. – De privata investerarna vet helt enkelt inte hur de ska allokera sitt kapital just nu, säger han till amerikanska CNBC. Det som nu lockar den finansiella eliten som deltar i Davos är enligt Gilbert privata investeringar i fastighetsbranschen, studentboenden (!

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

MTG rasar efter avbrutna förhandlingar med Huya

Olika syn mellan parterna på den avtalsmässiga fördelningen av risk samt andra centrala kommersiella villkor utgör de huvudsakliga skälen till att bolagen nu offentliggör att term sheet-avtalet bryts, skriver MTG. ”Vi tror fortfarande på logiken i transaktionen och dess potential både för MTG, Huya och den globala e-sportindustrin. Dock ser båda parter att ett ömsesidigt avslutande av förhandlingarna är den enda vägen framåt, givet statusen på förhandlingarna i detta läge.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är tisdagens alla köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Edgeware till köp från behåll. Riktkursen höjs till 8,50 från 7,00 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Avanza sänker utdelningen

De totala intäkterna uppgick till 329 miljoner kr. Där låg snittprognosen på 323 miljoner inför rapporten. En utdelning om 2,30 kr per aktie föreslås för helåret 2019 (2,10).

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Minskande orderingång för Sandvik

Sandviks justerade rörelseresultat blev 5.066 miljoner kr i det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 14 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 4.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.