DI > Ekonomi

Friday, 17 January, 23:35

DI - 12 jan 20 kl. 16:52

Hultqvist: ”Unikt mycket nya medel i Försvarsmakten”Moderaterna utlovar 9 extra miljarder till försvaret till 2025, men det räcker inte för att locka C och L att lämna. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Försvarsmakten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultqvist, Uniktmycket nya , medeli , Försvarsmakten
SvD - 31 mar 17 kl. 16:09

Hultqvist kräver justering av Försvarets budgetunderlag

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ger Försvarsmakten bakläxa på budgetunderlaget för 2018, enligt en handling som sekretessprövats på SvD:s begäran. Försvaret ombeds här ”specificera” hur underskottet på 6,5 miljarder ”beräknats” och ”hur det är fördelat per år”..

Expressen - 08 jul 19 kl. 18:32

Hultqvist ber försvaret räkna på kulorna

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ber Försvarsmakten räkna på och rangordna behoven av förstärkningar och anslag från 2022 och framåt. ÖB och hans folk får fram till den 15 november på sig..

BT - 23 okt 14 kl. 16:34

Försvarsmakten välkomnar budgeten

De ökade försvarsanslagen i budgeten imponerar inte på Allan Widman (FP), som inte ser några nya pengar sedan förra regeringen. Försvarsmakten välkomnar däremot budgeten och säger att den gör skillnad för myndigheten. Anslaget till försvaret ökar med 680 miljoner kronor 2015 och successivt med 1,44 miljarder kronor 2018 i regeringens budgetproposition.

Cornucopia - 11 nov 15 kl. 18:29

Försvarsminister Hultqvist tar strid för försvaret

Försvarsminister Hultqvist ger idag besked om att det inte blir några besparingar på Försvarsmakten, efter att samtliga departement blivit ålagda att leta besparingar och neddragningar för att finansiera asylkrisen. I ett svar till riksdagen ger han tydligt besked om att det inte blir några neddragningar.

Beskedet är än så länge tydligt.

Kristianstadsbladet - 19 okt 14 kl. 18:45

Hultqvist litar på försvaret

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till TT att han litar till fullo på arbetet som Försvarsmakten bedriver. Samtidigt säger han att den pågående insatsen kommer finnas med i en framtida analys kring hur Sverige ska genomföra liknande insatser i framtiden.
Peter Hultqvist får fortlöpande information om insatsen som pågår i skärgården.

BT - 19 okt 14 kl. 18:45

Hultqvist litar på försvaret

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till TT att han litar till fullo på arbetet som Försvarsmakten bedriver. Samtidigt säger han att den pågående insatsen kommer finnas med i en framtida analys kring hur Sverige ska genomföra liknande insatser i framtiden. Peter Hultqvist får fortlöpande information om insatsen som pågår i skärgården.

Cornucopia - 26 okt 18 kl. 14:05

BREAKING: Försvarsmakten informerade regeringen om ubåtsobservationen

Bloggen kan nu avslöja att Försvarsmakten informerade regeringen om den misstänkta ubåtsobeservationen, men vare sig försvarsutskottet eller allmänheten blev alltså informerade om det hela. Observationen gjordes i slutet av juni, alldeles innan Almedalsveckan, och det går att spekulera om att regeringen teg om detta för att inte störa valrörelsen. Tillägg: Var tydligen inte så breaking.

Cornucopia - 11 sep 17 kl. 09:45

Uppgifter: von Sydow tar över om Hultqvist röstas bort

Enligt uppgifter till bloggen inifrån regeringskansliet ser det ut som att Björn von Sydow (s) tar över som försvarsminister om oppositionen röstar bort försvarsminister Peter Hultqvist (s) i ett misstroendevotum. Hultqvist kommer i så fall ta över ordförandeposten i den framåtblickande försvarsberedningen, som idag innehas av von Sydow.
Försvarsminister Peter Hultqvist (s).

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 15 kl. 22:45

Hultqvist lånar inte ut Gripen

Försvarsmakten behöver sina egna Gripenflyg och det är upp till Saab att ordna plan för utlåning till Brasilien. Det slår försvarsminister Peter Hultqvist (S) fast, rapporterar Dagens Industri.— Vår försvarsförmåga har högsta prioritet så en av förutsättningarna för att Försvarsmakten ska kunna avstå från flygplan är att resurserna som ingår i erbjudandet till ett visst land inte behövs för Försvarsmaktens operativa förmåga eller annars kan avvaras för en begränsad tid, säger Peter Hultqvist till tidningen.

Sydsvenskan - 21 sep 15 kl. 22:45

Hultqvist lånar inte ut Gripen

Försvarsmakten behöver sina egna Gripenflyg och det är upp till Saab att ordna plan för utlåning till Brasilien. Det slår försvarsminister Peter Hultqvist (S) fast, rapporterar Dagens Industri.— Vår försvarsförmåga har högsta prioritet så en av förutsättningarna för att Försvarsmakten ska kunna avstå från flygplan är att resurserna som ingår i erbjudandet till ett visst land inte behövs för Försvarsmaktens operativa förmåga eller annars kan avvaras för en begränsad tid, säger Peter Hultqvist till tidningen.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Amerikanska jätten på offensiven – storrekryterar i Sverige

Revisionsbranschen växer och flera bolag är i behov av att rekrytera. I ledningen går den amerikanska jätten EY som tar….

DI - 1 timme sedan

Best Buys vd utreds – uppges ha haft relation med hög chef

Elektronikkedjan Best Buy inleder en utredning mot vd:n Corie Barry som anklagas för att ha haft en romantisk relation….

DI - 1 timme sedan

Wall Street mot nya rekord – Veoneer backar

USA-börserna bjuder på uppgångar under veckans sista handelsdag. Med några minuter kvar till stängning handlas samtliga….

DI - 1 timme sedan

USA:s utrikesminister lovar utreda hot mot nyckelvittne

USA:s utrikesminister lovar att utreda om landets tidigare Ukrainaambassadör – ett nyckelvittne i den pågående….

DI - 2 timmar sedan

Brighter i samtal om att köpa EQT-bolag

Hälsoteknikbolaget Brighter för samtal med ledningen och styrelsen för EQT-ägda Nectarine Health om att köpa bolagets….

DI - 2 timmar sedan

Astra Zeneca får marknadsexklusivitet för Durvalumab

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett så kallad Orphan Drug-status till Durvalumab för behandling av patienter….

DI - 2 timmar sedan

Tillfälligt stopp i tullspiralen – lättnad för världsekonomin

Allt i fas ett-avtalet mellan USA och Kina kommer knappast att uppfyllas..

DI - 2 timmar sedan

Veoneer backar på börsen efter sänkt riktkurs

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer backar på New York-börsen efter att ha fått en sänkt riktkurs från Kepler Cheuvraux..

DI - 2 timmar sedan

Små rörelser på råvarumarknaden

Små rörelser kunde noteras på oljemarknaden. Oljepriserna för både amerikanska lättolja (WTI) och Nordsjöoljan Brent….

DI - 3 timmar sedan

Kanada uppmanar Iran sända svarta lådorna till Frankrike

Kanadas premiärminister Justin Trudeau uppmanar Iran att sända de svarta lådorna efter förra veckans flygkrasch till….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.