Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 19 January, 20:53

Cornucopia - 12 jan 20 kl. 13:37

Nittio procent av läsarna tror Donald Trump blir omvaldNästan nittio procent av bloggens läsare tror att Donald Trump blir omvald visar julhelgens läsarundersökning. Det finns en stark confirmation bias i svaren, där man i stor utsträckning bekräftar sina egna politiska åsikter, alternativt visar på utbildningsnivån hos respektive partis väljare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Donald Trump, Trump Tower, New York, USA-Irankrisen, Donald Trumps, SD, KD, MP, Vänsterpartiet, Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nittioprocent av , läsarna, tror, Donald, Trumpblir , omvald
Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 04:00

Rutinerad Tinnerholm tror på favorit i repris

Mer än halva laget har bytts ut sedan MFF tog sig till Champions League i fjor. Anton Tinnerholm gör sitt andra playoff och har en bra känsla inför returen mot Celtic.– Vi har fördel av att vi är mitt uppe i säsongen.

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 04:00

Rutinerad Tinnerholm tror på favorit i repris

Mer än halva laget har bytts ut sedan MFF tog sig till Champions League i fjor. Anton Tinnerholm gör sitt andra playoff och har en bra känsla inför returen mot Celtic. – Vi har fördel av att vi är mitt uppe i säsongen.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juillard School i gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det vara bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juilliard School på gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

Trelleborgs Allehanda - 23 jan 13 kl. 14:58

De minglade en förmiddag

Foto: Claes Nyberg
Nittio företag trängdes i Söderslättshallen under förmiddagen för att knyta kontakter, äta bjudgodis och stötta varandra.
Den goda stämningen går inte att missa. En halvmeter innanför dörrarna till Söderslättshallen slår den emot en.

Sydsvenskan - 29 sep 12 kl. 06:30

I långbänk. Sydsvenskan fälldes för postumt förtal av Dag Hammarskjöld.

Så satt de då på podiet, de fyra edsvurna, som väl rimligen utgör vårt sista hopp om att slutligen bända fram sanningen om Dag Hammarskjölds död:Mats Svegfors, författare till en bok om Hammarskjöld, tidigare ärkebiskop K?G Hammar, den brittiske fristående granskaren lord Lea, och slutligen forskaren Hans Kristian Simensen.Under ett packat seminarium på Bokmässan i går kom bärande argument i dagen, och den som har fått tillfälle att bekanta sig med Susan Williams bok kan knappast vila trygg i förvissningen om att generalsekreteraren skulle ha omkommit i en vanlig olycka.

Sydsvenskan - 17 nov 13 kl. 06:30

Fira lagom, portugiser

Det var dagen efter den stora drabbningen i Lissabon, och de portugisiska tidningarna var fyllda av segervissa rubriker. En fot i Brasilien, konstaterade de. Men det återstår en andra rond av den här matchen.

YLE - 14 jul 17 kl. 07:17

VPS vill ta risker och gripa halmstrået: ”Får fundera om det blir full gas framåt”

Nittio minuter att vända 0–2 mot förhandsfavoriten Bröndby? Ingen omöjlig uppgift, tror VPS-tränaren Petri Vuorinen. Vi hoppas på hemmafansens stöd, säger Vuorinen till Yle Sporten.

Skånskan - 24 nov 19 kl. 12:00

Trea med fantasi och hotellkänsla

Bostad Hur kan en sextiosju kvadratmeter stor trea i Slottsstaden i Malmö kännas snarast som nittio? Illustratören och art directorn Malin Helgesson har med smarta lösningar tänjt på gränserna för husets ramar och fått ett rymligt hem.Malin Helgesson bor i Slottsstaden med sina två barn Ebba och Lykke.

Sydsvenskan - 10 okt 11 kl. 09:15

Årets match blir en svensk lektion


Det talas om årets match här i Stockholm. Det sägs att Sverige har ett gyllene läge att direktkvalificera sig till EM-slutspelet nästa sommar. Att Sverige bara är nittio minuter från en resa till Polen och Ukraina.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Stjärnklart nu tillbaka som pocket

Stjärnklart på pocket tog dessvärre slut i julhandeln tidigt i december i år, och har sedan dess varit restnoterad. Efter förseningar på grund av helgerna finns nu äntligen den fysiska pocketboken i sortimentet igen. Du hittar nu pocketboken hos din lokala välsorterade bokhandlare som t ex Akademibokhandeln, Pocketshop eller SF-bokhandeln, alternativt online på Adlbris för 59:- SEK eller Bokus för 59:- SEK.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Lägre specialistläkarlöner - men större spridning - inom privat sektor

Kanske tvärt emot allmän uppfattning är speciallistläkarlönerna inom den privata sektorn lägre än inom den offentliga. Däremot är lönespridningen större inom det privata, och de högsta lönerna hittas därmed privat. Det finns sannolikt en förklaring nedan.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Svenska delen av PostNord konkursmässigt på sikt utan statliga pengar - gör om till myndighet

Dagens Nyheter har bakom en betalvägg publicerat en artikel om en gratis offentlig handling man begärt ut. En delvis sekretessbelagd rapport till regeringen visar att PostNord enbart på den svenska delen kommer gå i konkurs inom några år, om inte staten tillför pengar. Till det kommer den redan katastrofala danska delen som danskarna lurade på Sverige delägande i.

Cornucopia - Igår: 13:08

Butiksdöden på bild: Tomma lokaler i Kungsmässan - och snart blir minst tre till tomma

Dags för lite foton med en butiksdödanekdot från gräddhyllan Kungsbackas köpcentrum Kungsmässan. Flera lokaler gapar tomma både i den äldre och i den nyss färdigställda delen, och inom kort kommer ytterligare tre lokaler gapa tomma - Macforum, konkursade Teknikmagasinet och GameStop.
Kungsmässans nya del.

Cornucopia - Igår: 12:29

Jonas Sjöstedt lämnar över den intellektuella medelklassens Vänsterpartiet

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade i veckan att han lämnar över1. partiledarposten och ställer inte upp till omval. Istället ska han flytta till det kommunistiska paradiset Vietnam (som ambassadörsmake) och lämnar därmed efter sig ett unikt parti i svensk rikspolitik - ett parti som både klarar av att vara opposition mot allt och samtidigt ett stödparti till regeringen.

Cornucopia - Igår: 08:46

Putins exitstrategi - bli president (ordförande) för nya statliga rådet Gosovets - med makt över presidenten

Det ser ut som att Putins utspel och ombildning av regeringen visar vad Putins exit-strategi från Ryska federationens presidentpost är - att bli president (ordförande) för statliga rådet Gosovets, som ska ny formell makt, antagligen över federationens president. Man kan se det som ett återinförande av  kommunistiska Sovjetunionens råd Högsta Sovjet.
Kreml tornar upp sig över floden Moskva.

Cornucopia - I förrgår: 15:42

Fredagsmys: LO - kritvita historielösa folkhemsfundamentalister eller utmärkta satiriker?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Denna gång via fackförbundet LO:s nya reklamfilm, som antingen är en Grotesco-satir ala Sossezombies eller visar att LO är kritvita historielösa folkhemsfundamentalister. Håll till godo.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

Ionitys misstag visade sig stämma - chockhöjer nu priserna för elbilsladdning till runt 20:- SEK milen

Ionitys misstänkta felkonfiguration av en elbilsladdare visade sig stämma relativt sett och bolaget som skulle vara BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche och Volkswagens Tesla-dödande snabbladdningsnätverk höjer nu priserna till 8:70 SEK per kWh. Det innebär att lågeffektiva bilar som Audi E-Tron kommer kosta över 20:- SEK per mil vid motorvägskörning och laddning hos Ionity. Teslas Supercharger kostar i kontrast till detta 2:56 SEK per kWh, plus att Teslas bilar är snålare än konkurrenternas nybörjarbilar.

Cornucopia - I förrgår: 10:27

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source) Intelligent Tracking Prevention (ITP) hindrar detta om man aktiverat "spåra inte mellan webbplatser"/"prevent cross-site tracking". En bugg i senaste Safari på MacOS (men inte på iOS och iPadOS) gör att även de som slagit av integritetsskyddet drabbas.

Cornucopia - I förrgår: 08:44

Ellevio och E.On sänker elnätpriserna - men inte statliga Vattenfall

Elnätsjättarna Ellevio och E.On sänker sina elnätpriser efter åtstramade regler från svenska regeringen via Elnätsinspektioenn. Statligt ägda Vattenfall sänker dock inte elnätpriserna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.