Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 23 January, 09:54

Cornucopia - 11 jan 20 kl. 08:19

Irans president medger: Iran sköt ner passagerarplanetIrans president Rouhani erkänner nu officiellt att Iran sköt ner passagerarplanet och bland annat dödade 10-17 svenskar. Sveriges regering har ännu inte kommenterat erkännandet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Rouhani, Iran, Twitter, Armed Forces, Ukrainian, Sverige, Löfven, SvD, Public Service, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Irans, president, medger, Iran, sköt, ner, passagerarplanet
Cornucopia - 09 jan 20 kl. 20:00

Mediauppgifter: Iran sköt ner flygplanet - Irans president hotade med nedskjutningar två dagar innan

Mediauppgifter i USA uppger nu att det verkar som att Iran sköt ner det ukrainska passagerarplanet, med mestadels utländska medborgare från väst ombord. Värt att notera är att Irans president Rouhani verkar ha hotat med att just skjuta ner passagerarplan två dagar innan.
Dubais flygplats den 7:e januari.

Regeringen - 04 feb 14 kl. 08:05

Bildt träffar Irans president

Utrikesminister Carl Bildt besöker Iran den 3-6 februari. Besöket sker på inbjudan av Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif, och är ett av flera utrikesministerbesök från EU den senaste tiden. Det är det första svenska utrikesministerbesöket i landet sedan Anna Lindh var där 2002.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 09:54

Obama har grattat Irans president


Iran bekräftar att president Hassan Rohani har brevkontakt med sin kollega i USA, Barack Obama. Hittills verkar det dock bara handla om ett brev.Obama sade i en tv-intervju häromdagen att han utväxlat brev med den nyvalde Rohani, trots att Iran och USA inte haft någon diplomatisk kontakt sedan 1980.

BT - 17 sep 13 kl. 09:56

Obama har grattat Irans president

Iran bekräftar att president Hassan Rohani har brevkontakt med sin kollega i USA, Barack Obama. Hittills verkar det dock bara handla om ett brev. Obama sade i en tv-intervju häromdagen att han utväxlat brev med den nyvalde Rohani, trots att Iran och USA inte haft någon diplomatisk kontakt sedan 1980.

SVT - 12 jan 20 kl. 21:26

Löfven i telefonsamtal med Irans president – kräver ansvar

Stefan Löfven framförde Sveriges fördömande av nedskjutningen av det ukrainska planet i ett telefonsamtal med Irans president under söndagskvällen, enligt ett pressmeddelande på regeringens hemsida. Statsministern betonade att Iran måste ta fullt ansvar för det som hänt, och president Hassan Rouhani lovade att Iran skulle samarbeta..

Världen Idag - 30 sep 13 kl. 00:00

Obama uppmanar Irans president att släppa fängslade pastorn Abedini

Det redan historiska telefonsamtalet mellan Obama och Irans president Hassan Rohani beskrivs som ett diplomatiskt genombrott i relationen mellan Iran och USA. Det var första gången som landets presidenter talade med varandra sedan den islamiska revolutionen 1979.Huvudämnet för samtalet var Irans kärnenergiprogram, men ett av de övriga ämnen som kom upp var den fängslade iransk-amerikanske pastorn Saeed Abedini som suttit i det ökande Evin-fängelset i ett års tid, rapporterar Christian.

Expressen - 24 nov 18 kl. 16:20

Irans president uppmanar muslimer att enas mot USA

I våras beslöt USA:s president Donald Trump att återinföra sanktioner mot Iran. Nu uppmanar Irans president Hassan Rouhani muslimer i hela världen att förenas mot USA, rapporterar Reuters.  – Att ge efter för väst lett av Amerika vore förräderi mot vår religion, säger president Rouhani i ett tv-sänt tal.

SVT - 13 okt 17 kl. 22:04

Irans president: Trumps anmärkningar inget annat än inbillade anklagelser

Irans president Hassan Rohani slår tillbaka mot USA:s president Donald Trump efter att han kallat Iran för ”en fanatisk regim”.

SvD - 02 jun 13 kl. 09:21

Irans president i helikopterolycka ? ?oskadd?

Irans president Mahmoud Ahmadinejad rapporteras vara oskadd sedan den helikopter han färdades med i nordöstra Iran råkade ut för en olycka och tvingades nödlanda..

Barometern - 24 sep 19 kl. 20:56

Löfven möter Irans president vid FN

Statsminister Stefan Löfven träffar Irans president Hassan Rouhani under sitt besök vid FN i New York. Träffen sker mitt under den kris som utlöst av en uppmärksammad attack mot saudiska oljeanläggningar – som USA pekat ut Iran som ansvarig för..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Coronavirus beskylls för börsnedgång i Asien

De asiatiska börserna ska ha fallit något under morgonen, och en berättelse om varför behövs, så därför har media valt att skylla på utbrottet av en ny stam av coronavirus i Kina uppgetts som anledning. Hang Seng faller t ex 1.11% och ASX 200 -0.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Regeringen vann - Ringhals 1 läggs ner och CO2-utsläppen ökar

Den klimatfientliga regeringens linje vann i en omröstning i riksdagen idag och kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 kommer därmed att stängas ner minst 15 år i förtid och därmed öka CO2-utsläppen massivt. Samtidigt visar omröstningen liksom en uppgörelse mellan KD, M och V att svensk blockpolitik kanske börjar vittra sönder och ersättas med att man faktiskt kan göra gemensam sak kors och tvärs i riksdagen, i enskilda frågor där man tycker lika.
Jo.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Värderingar FAANGS

Så nu när börserna slår börsrekord igen och igen, hur är värderingarna för Internetjättarna inom FAANGS, en svensk variant av FAANG. Vi pratar alltså om Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google och ... Spotify?

Cornucopia - 20 timmar sedan

AT-läkarrankningen 2019: Eksjö bäst, Sollefteå sämst - storstadsregionerna i bottenskiktet

Sveriges yngre läkares förening (Sylf) publicerar varje år AT-rankningen, dvs rapporterande läkare under AT-tjänstgörings betyg på AT-tjänsten. Bäst i landet är Höglandssjukhuset i Eksjö, och sämst är Sollefteå sjukhus. Tydligt är också generell frånvaro av storstadsregioner i toppskiktet, undantaget Kungälvs sjukhus, medan storstadsregionerna oftast hittas i bottenskiktet.

Cornucopia - Igår: 08:29

Läsarfråga: Hur investera 20 MSEK efter företagarexit?

En bloggläsare har sålt sitt företag och sitter nu med runt 20 MSEK i privata och skattade pengar, och i övrigt skuldfri. Hur ska läsaren investera pengarna?
Läsarfoto.

Cornucopia - Igår: 17:30

Slutspel på den amerikanska ränttemarknaden - räntorna kommer stiga oavsett vad Federal Reserve gör

Dags för en Youtube-film, som är i sammanhanget kort och tydlig. TL;DL: Analysen i filmen är att den amerikanska centralbanken Federal Reserve nu målat in sig i ett hörn där oavsett vad de gör så kommer de amerikanska räntorna sticka iväg uppåt, och potentiellt krascha finans- och bostadsmarknaderna, såväl som den verkliga ekonomin.
Osynligt för de flesta svenskar har på kort tid ratade skräpsäkerheter (eng junk collateral) som plockas in av amerikanska centralbanken Federal Reserve i repomarknaden exploderat.

Cornucopia - Igår: 16:17

Gästinlägg: Vad krävs för att tävla i Sydney-Hobart?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den professionelle äventyraren Lena Wilderäng adrenalena.se.

Nu har jag hunnit komma tillbaka hem och rodda lite, och till och med posta om tävlingen på egen blogg – en rapport om seglatsen och en kompilering av skepparens meddelanden.

Cornucopia - Igår: 14:11

"För jävligt i alla fall" - anmälda brott minskade i Malmö 2019

Även de anmälda brotten minskade i Malmö under 2019, inklusive våldsbrott. Detta bekräftar därmed Polismyndighetens trygghetsmätning för polisregion Syd, där faktisk utsatthet för brott (=brottsoffer) minskade och den upplevda tryggheten ökade.
Malmö Live.

Cornucopia - Igår: 10:45

Mitelman och DI: Tio år till av stigande börs - låna pengar till aktieköp

Den kände och välrenommerade börsanalytikern Henrik Mitelman skriver en analys hos Dagens Industri titulerad "superbörsen fortsätter i tio år". Dagens Industri avrundar med slutsatsen att man ska låna pengar till att köpa aktier med.
Nästan inga moln på himlen hos Dagens Industri.

Cornucopia - I förrgår: 09:41

Förhören med Perstorpmöpen: Fick DVD:er med foton från yrkesofficer - som hade nycklar till skyddsobjekt

I förhören med den så kallade Perstorps-möpen kring foton och besök vid skyddsobjekt 2008 - 2009 framgår det att det hela hade sitt ursprung i Internetforumet Fortforum och ett intresse för historiska anläggningar. Men när kontakt ficks med yrkesofficeren C, så låstes inte bara bokstavligen skyddsobjekt upp, utan C delade vitt och brett också med sig av CD-skivor och DVD:er fulla med foton från officerens karriär och skyddsobjekt inom vad som mellan sekretessmaskningarna i förhöret verkar handla om de svenska sensor- och ledningskedjorna för luftförsvaret.
Ingången till vid fototillfället avhemligade Aeroseums berghangarer i Göteborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.