Cornucopia > Ekonomi

Friday, 17 January, 17:56

Cornucopia - 10 jan 20 kl. 15:00

Fredagsomys: Iran trodde antagligen att PS752 var en kryssningsrobotDags för lite fredagsomys, så kan vi lägga tragiken kring dödandet av nu bekräftade 17 svenskar åt sidan för idag. En fjärranalys visar att flight PS752 svängde rakt mot en iransk luftförsvarsanläggning, som sannolikt trodde sig bli anfallen av en kryssningsrobot, och sköt ner planet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
PS752, Iran, Ps752, Iranian, USIraq, Yn4iawn5be, Wilderäng, Internet, Teheran, Telegram, Dvbnigzbwh, Irak, Irans, Svenska Dagbladet, SvDSlut

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsomys, Iran, trodde, antagligenatt , PS752var en , kryssningsrobot
Cornucopia - 11 jan 20 kl. 08:19

Irans president medger: Iran sköt ner passagerarplanet

Irans president Rouhani erkänner nu officiellt att Iran sköt ner passagerarplanet och bland annat dödade 10-17 svenskar. Sveriges regering har ännu inte kommenterat erkännandet.

Rouhani skriver på Twitter via sitt officiella verifierade konto:”Armed Forces’ internal investigation has concluded that regrettably missiles fired due to human error caused the horrific crash of the Ukrainian plane & death of 176 innocent people.

Cornucopia - 18 sep 19 kl. 17:47

Saudi-Arabien: "Angreppet otvetydigt sponsrat av Iran"

Saudi-Arabiens försvarsdepartement har hållit en presskonferens om angreppet mot oljeanläggningen Abqaiq. Man konstaterar att angreppet kom från norr och inte Jemen, omfattade 18 deltavingade UAV:er och sju kryssningsrobotar, och att det "otvetydigt var sponsrat av Iran" även om man inte vågar peka ut Iran fullt ut, av antagligen diplomatiska skäl.
Amerikanska robotar.

Cornucopia - 09 jan 20 kl. 20:00

Mediauppgifter: Iran sköt ner flygplanet - Irans president hotade med nedskjutningar två dagar innan

Mediauppgifter i USA uppger nu att det verkar som att Iran sköt ner det ukrainska passagerarplanet, med mestadels utländska medborgare från väst ombord. Värt att notera är att Irans president Rouhani verkar ha hotat med att just skjuta ner passagerarplan två dagar innan.
Dubais flygplats den 7:e januari.

Nyheter 24 - 16 jan 12 kl. 15:58

Bahrainmatchen bara plan B - SvFF ville möta Iran


Landslagets möte mot Bahrain på onsdag har blivit omdiskuterat. Men egentligen ville man möta ett minst lika kontroversiellt land. DOHA.

Skånskan - 29 mar 18 kl. 09:00

”Mycket tuffare än jag trodde”

Förra veckan fick Britt Ekland och Aaron Brown Let’s Dance-juryns gillande med sin version av dansen american smooth. ”Du var den moviestar vi förväntade oss” sa juryn bland annat.
På långfredagen är det dags för samba.

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Sverige kräver att Iran kompenserar anhöriga

Sverige, Kanada, Storbritannien, Ukraina och Afghanistan kräver att Iran kompenserar anhöriga till dem som dödades när flight PS752 sköts ned..

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 02:14

Tyskland: Kärnavtal med Iran nära


En uppgörelse om Irans omtvistade kärnenergiprogram är nära, säger Tysklands utrikesminister, efter ett möte med Irans president Hassan Rohani i New York. - Vi har aldrig varit så nära ett avtal som nu. Men den slutgiltiga fasen av samtalen, som ligger framför oss nu, är antagligen den svåraste, säger Frank-Walter Steinmeier.

BT - 26 sep 14 kl. 02:14

Tyskland: Kärnavtal med Iran nära

En uppgörelse om Irans omtvistade kärnenergiprogram är nära, säger Tysklands utrikesminister, efter ett möte med Irans president Hassan Rohani i New York. - Vi har aldrig varit så nära ett avtal som nu. Men den slutgiltiga fasen av samtalen, som ligger framför oss nu, är antagligen den svåraste, säger Frank-Walter Steinmeier.

Cornucopia - 09 jan 20 kl. 06:20

Marknaderna lugnades av Trumps Iran-tal

Börserna steg på den amerikanske presidenten Donald Trumps trettio minuter försenade tal angående konflikten USA-Iran vid 17:30-tiden igår kväll. Efter den initiala feststämningen över att USA väljer att backa undan militärt men skärpa ekonomiska påtryckningar föll dock börserna tillbaka.5-minuterschart S&P-500.

Expressen - 12 apr 14 kl. 18:00

Mariah Carey: Trodde aldrig jag blir mamma

Nu har Mariah Carey tvillingar. Men hon trodde aldrig att hon skulle bli mamma. – Under en period var jag antagligen övertygad om det, säger hon i "Entertainment Tonight Canada"..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmys: LO - kritvita historielösa folkhemsfundamentalister eller utmärkta satiriker?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Denna gång via fackförbundet LO:s nya reklamfilm, som antingen är en Grotesco-satir ala Sossezombies eller visar att LO är kritvita historielösa folkhemsfundamentalister. Håll till godo.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Ionitys misstag visade sig stämma - chockhöjer nu priserna för elbilsladdning till runt 20:- SEK milen

Ionitys misstänkta felkonfiguration av en elbilsladdare visade sig stämma relativt sett och bolaget som skulle vara BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche och Volkswagens Tesla-dödande snabbladdningsnätverk höjer nu priserna till 8:70 SEK per kWh. Det innebär att lågeffektiva bilar som Audi E-Tron kommer kosta över 20:- SEK per mil vid motorvägskörning och laddning hos Ionity. Teslas Supercharger kostar i kontrast till detta 2:56 SEK per kWh, plus att Teslas bilar är snålare än konkurrenternas nybörjarbilar.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source) Intelligent Tracking Prevention (ITP) hindrar detta om man aktiverat "spåra inte mellan webbplatser"/"prevent cross-site tracking". En bugg i senaste Safari på MacOS (men inte på iOS och iPadOS) gör att även de som slagit av integritetsskyddet drabbas.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Ellevio och E.On sänker elnätpriserna - men inte statliga Vattenfall

Elnätsjättarna Ellevio och E.On sänker sina elnätpriser efter åtstramade regler från svenska regeringen via Elnätsinspektioenn. Statligt ägda Vattenfall sänker dock inte elnätpriserna.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nya börsrekord i Sverige och USA

Gårdagens handel stängde på nya börsrekord över hela linjen i såväl Sverige som USA. Men det kan vara på sin plats att påminna om att detta inte gäller alla världens börser.Bullen på Vallgatan.

Cornucopia - Igår: 14:51

Underläkare - läkarkårens grovjobbare - längst väntetider på AT i Stockholm och Uppsala

Arbetsbeskrivningen underläkare existerar antagligen inte formellt, men numera går få nyutexaminerade läkare direkt till AT-läkartjänst. Universitetssjukhusen och landstingen erbjuder helt enkelt inte tillräckligt med AT-tjänster för att matcha utexaminerade läkare i den förmodade läkarbristens Sverige.
Nya Karolinska Universitetssjukhuset Solna (aka NKS).

Cornucopia - Igår: 12:38

Regeringen sänker BNP-prognosen - höjer arbetslöshetsprognosen rejält

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson sänker sin BNP-prognos över svensk ekonomis tillväxt för 2020 och 2021 rejält, och skruvar upp arbetslöshetsprognosen kraftigt. Samtidigt kommer man fortsätta amortera på offentliga sektorns skulder, men välfärden ska prioriteras så t ex rättsväsendet eller försvaret kan inte räkna med några pengar. Regeringen tror också att styrräntan kommer sänkas.

Cornucopia - Igår: 11:41

Serneke säljer Karlatornet till amerikanskt investeringsbolag

Åttio procent av Sernekes och Göteborgs skrytbyggprojekt Karlatornet säljs till det amerikanska investeringsbolaget Oaktree för en ej angiven summa pengar. Serneke kvarstår som huvudenprenör och får totalentreprenad på projektet om tre miljarder kronor, och slipper därmed finansiera bygget själva eller använda den döda finansieringsmodellen att sälja lägenheter på ritning, till spekulanter som hoppas sälja dem dyrare innan inflytt. Frågan är om vi kan få se fler lösningar där utländsk kapital går in istället för svenska bostadsspekulanter?

Cornucopia - Igår: 06:32

FOMO - fear of missing out - Tesla är inte sista möjliga vinstaffären

Tesla-aktien föll under onsdagen tillbaka från tisdagens börsrekord på annars stigande amerikanska börser. Det kan vara ett bra tillfälle att diskutera FOMO eller fear of missing out, som är ett okunnigt tankefel. Tesla är inte sista chansen att tjäna pengar på börsen och man ska alltså inte hoppa in i övervärderade bolag på grund av rädslan att missa tåget.

Cornucopia - I förrgår: 15:51

Butiksdöden: Teknikmagasinet begärs i konkurs - julhandelns räkningar knackar på dörren?

Efter ytterligare rekonstruktionsförsök begärdes idag Teknikmagasinet i konkurs. 2018 hade man 306 anställda. Är fler konkurser att vänta nu när leverantörsfakturorna från julhandeln ska vara betalda?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.