Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 22 February, 22:25

Cornucopia - 09 jan 20 kl. 06:20

Marknaderna lugnades av Trumps Iran-talBörserna steg på den amerikanske presidenten Donald Trumps trettio minuter försenade tal angående konflikten USA-Iran vid 17:30-tiden igår kväll. Efter den initiala feststämningen över att USA väljer att backa undan militärt men skärpa ekonomiska påtryckningar föll dock börserna tillbaka.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Trumps Iran, Donald Trumps, USA-Iran, USA, NASDAQ Composite, Tesla, USD, VD, Elon Musk, Kina, General Motors, Ford, SEK, Trump, Stockholmsbörsen, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknaderna, lugnadesav , Trumps, Iran-tal
SR - 20 sep 17 kl. 06:55

Netanyahu hyllar Trumps FN-tal

Debatten i FNs generalförsamling har fortsatt gårdagskvällen och natten. Bland annat talade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om sitt förhållande till Donald Trump, men också om sin syn på Iran..

DN - 21 sep 17 kl. 10:07

Hör Trumps FN-tal

"Raketmannen är ute på självmordsuppdrag". Hör Donald Trumps tal som han under tisdagen höll inför FN..

Expressen - 06 feb 19 kl. 10:26

Trumps historiska tal – så blir konsekvenserna

President Trump höll i natt sitt årliga tal till nationen. I vanlig ordning ville han, precis som alla presidenter, tala om för amerikanerna hur bra det går för landet och hur mycket han har åstadkommit.Han talade bland annat om samarbete över partigränserna och om amerikanska kvinnors företagsamhet, men också om muren mot Mexiko och det nya mötet med Kim Jong-Un.

Sydsvenskan - 05 feb 20 kl. 07:56

”Trumps starkaste tal som president”

Donald Trump har på allvar inlett sin kampanj inför höstens val. Presidentens årliga state of the union-tal blev en lovsång till den blomstrande amerikanska ekonomin. – Det var förmodligen hans starkaste tal som president, säger den amerikanske statsvet.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 20 kl. 07:56

”Trumps starkaste tal som president”

Donald Trump har på allvar inlett sin kampanj inför höstens val. Presidentens årliga state of the union-tal blev en lovsång till den blomstrande amerikanska ekonomin. – Det var förmodligen hans starkaste tal som president, säger den amerikanske statsvet.

SR - 01 mar 17 kl. 06:24

Trumps hela tal

USA:s president Donald Trump har nu gett sitt första tal i kongressen..

SVT - 01 mar 17 kl. 13:23

Donald Trumps hela tal till kongressen

USA:s president Donald Trump höll i natt sitt tal till kongressen. Här kan du läsa hela talet på engelska..

SmålandsPosten - 05 feb 20 kl. 07:56

"Trumps starkaste tal som president"

Donald Trump har på allvar inlett sin kampanj inför höstens val. Presidentens årliga state of the union-tal blev en lovsång till den blomstrande amerikanska ekonomin..

BT - 05 feb 20 kl. 07:56

"Trumps starkaste tal som president"

Donald Trump har på allvar inlett sin kampanj inför höstens val. Presidentens årliga state of the union-tal blev en lovsång till den blomstrande amerikanska ekonomin..

Sydöstran - 05 feb 20 kl. 07:56

"Trumps starkaste tal som president"

Donald Trump har på allvar inlett sin kampanj inför höstens val. Presidentens årliga state of the union-tal blev en lovsång till den blomstrande amerikanska ekonomin..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Undersökning: Ett elbilsmärke högst statussymbol bland svenskarna - högre än Ferrari

Ett elbilsmärke har seglat upp som det som har högst status som bilmärke bland svenskarna enligt en undersökning från Blocket Bilar och YouGov. Elbilsmärket överträffar såväl Ferrari som Porsche, BMW, Mercedes och Volvo.
Inte högst statussymbol längre.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Coronaviruset ger ledtrådar om hur en värld som uppnår klimatmålen kan se ut

Coronavirusutbrottet och lamslagningen av produktion och transporter i Kina har lett till 25% reduktion av CO2-utsläpp i Kina. Effekterna av utslagningen av Kina har ännu inte nått Västvärlden, men ger en ledtråd om hur en värld där klimatmålen ska nås kan se ut - ingen produktion av varor, inga resor, ingen ekonomisk tillväxt och inga jobb att gå till.

För att uppnå klimatmålen måste som bekant den ekonomiska tillväxten upphöra och välståndet i världen måste ner.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Mest extrema uppgången i Nasdaq-100 någonsin - värre än IT-bubblan

SentimentTrader rapporterar på Twitter att den tekniktunga Nasdaq-börsens Nasdaq 100-index nu visar upp den mest extrema uppgången i historien, värre än under IT-bubblan och värre än innan finanskrisen. Denna typ av uppgångar har alltid följts av en kraftig nedgång.
Bullen.

Cornucopia - 11 timmar sedan

SD visar varför Public Service aldrig skulle skattefinansieras - och hur ett SD-styrt Sverige ser ut

"[I]llegitimiteten som tvånget innebär kommer successivt att öka folks misstro mot Public Service, till den övergår i direkt avsky, även personer som tidigare frivilligt betalade." - tidigare blogginlägg från 2018De så kallade Sverigedemokraterna vill att de skattefinansierade cheferna för Public Service ska inställa sig på förhör i riksdagen kring statsmedias partiskhet. Man visar därmed tydligt att finansieringen av SVT och SR aldrig skulle lagts om till tvångsfinansiering, utan fortsatt vara frivilligt finansierat.

Cornucopia - Igår: 17:23

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

Cornucopia - Igår: 12:07

Uppgifter: En av Sveriges största el- och VVS-partihandlare börjar få slut på varor nästa vecka

Uppgifter till bloggen gör gällande att en av Sveriges största el- och VVS-partihandlare (=företagsförsäljning) nästa vecka börjar få slut på varor i centrallagret på grund av uteblivna leveranser från Kina i coronavirusets spår.
Svarta svanar.Partihandlaren, som har flera tusen anställda, väntas alltså få slut centralt på många produkter från Kina, med start nästa vecka.

Cornucopia - Igår: 11:30

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Cornucopia - Igår: 07:46

Utflyttningen från Stor-Stockholm ökar - barnfamiljer överger regionen

Den inrikes utflyttningen från Stockholms kommun har nu på allvar spridit sig till Stor-Stockholm, där utflyttningstrenden ökar bland de som har facit och faktiskt bott i regionen. Framför allt är det barnfamiljer som står för nettoutflyttningen, medan det finns en nettoinflyttning i sökaråldern 25-34 år.
Svårt behålla attraktiviteten med facit i hand.

Cornucopia - I förrgår: 16:19

Stockholm: Svaga lägenhetspriser - som normalt för villor i januari

Årets normalt starkaste månad på bostadmarknaden var en besvikelse i Stockholm. Lägenhetspriserna var de näst svagaste någonsin enligt Valueguard, medan villor gick strax under medel. Någon hetta på Stockholms bostadsmarknad kan det inte sägas vara.

Cornucopia - I förrgår: 15:17

Lysaportföljen 23/77 vs OMXS30GI - indikator på övervärderad börs?

En intressant iakttagelse är att mitt primära privata sparande via en 77% obligationer och 23% aktie-portfölj hos Lysa har matchat/överträffat Stockholmsbörsens storbolagsindex med återinvesterade investeringar väl. Fram till oktober i höstas. Frågan är om det är ett paradigmskifte eller ett tecken på övervärderad börs som kommer korrigeras?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.