Skånskan > Opinion

Saturday, 22 February, 23:48

Skånskan - 03 jan 20 kl. 15:04

TT-Line utökar till LitauenTRELLEBORG I slutet av januari utökar TT-Line antalet avgångar mellan Trelleborg och Klaipèda i Litauen.Samtidigt öppnar rederiet en ny, anpassad terminal i Klaipèda, vilket ger resenärerna en snabbare tillgång till det baltiska vägnätverket i och med att fordonstrafiken till terminalen i fortsättningen inte behöver passera centrala Klaipèda.
Den utökning som ske i slutet av januari innebär fem ytterligare avgångar per vecka. Förbindelsen kommer även att kunna nyttjas till och från Travemünde och Rostock samt polska Swinoujsie via Trelleborg.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
line, Litauen, Trelleborg, TT-Line, Klaipèda, Travemünde, Rostock, Swinoujsie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TT-Line, utökartill , Litauen
Sydöstran - 14 apr 16 kl. 09:25

Stena Line utökar trafiken till Polen

Stena Line utökar turlistan på linjen mellan Karlskrona och Gdynia med ytterligare en avgång från varje hamn..

Sydsvenskan - 30 maj 12 kl. 14:36

Stena Line utökar i Östersjön

Rederiet Stena Line har köpt fem färjelinjer med trafik mellan Sverige och Tyskland till Lettland samt ett fartyg av Scandlines..

Blekinge Läns tidning - 09 jun 17 kl. 06:00

Från tre till fyra – Stena Line utökar

Allt fler reser mellan Karlskrona och Gdynia i Polen. Det gör att Stena Line från slutet av augusti sätter in en fjärde permanent färja på sträckan..

Blekinge Läns tidning - 09 okt 17 kl. 18:20

Stena Line utökar trafiken till Polen

Intresset för Polen fortsätter att öka och nu startar Stena Line ännu en linje över Östersjön. Den nya färjan ska trafikera Nynäshamn och Gdynia..

GöteborgsPosten - 03 feb 15 kl. 19:29

Stena Line utökar butiken efter succén

Stena Lines bordershop har blivit en jättesuccé. Försäljningen har ökat med 69 procent. Nu utökar man butiksdelen på Stena Danica..

Trelleborgs Allehanda - 30 maj 12 kl. 14:19

Stena Line tar över färjelinjer till Tyskland

Foto: Arkiv
Stena Line köper fartyg samt verksamheten på linjerna mellan Trelleborg och Sassnitz samt Trelleborg och Rostock.
Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Tidigare har linjerna drivits tillsammans med Scandlines GmbH.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stena Line expanderar i Östersjön

Rederiet Stena Line har köpt fem färjelinjer med trafik mellan Sverige och Tyskland till Lettland av Scandlines. Dessutom har Stena Line köpt fartyget Sassnitz och linjerna från Trelleborg till Rostock och Sassnitz. Totalt berör affären cirka 300 personer i Tyskland och Baltikum.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 14 kl. 08:00

TT-Line satsar på fler avgångar

Efter framgångarna med den nya linjen mellan Trelleborg och Swinoujscie i Polen har TT-Line nu beslutat att öka trafiken kraftigt. Med start från 1 september ökar antalet avgångar per vecka från 12 till 20 på linjen.
- Sedan vi startade linjen har både fraktkunder och passagerare frågat efter fler avgångar, säger Eva Jönsson, fraktansvarig på TT-Line AB.

YLE - 11 jan 13 kl. 14:34

Viking Line ökar sin kapacitet på Tallinnrutten

Viking Line ökar sin kapacitet på rutten Helsingfors-Tallinn i sommar. Mellan den 6 maj och 1 september trafikerar M/S Isabella rutten.Viking Lines vd Mikael Backman Yle/Linus Hoffman Fartyget har trafikerat rutten Åbo-Stockholm och kommer i sommar att göra två resor dagligen mellan Helsingfors och Tallinn.

Trelleborgs Allehanda - 18 jan 14 kl. 11:14

Godset minskar men passagerarna ökar

Claes Nyberg/arkiv
Mängden gods via Trelleborgs hamn minskade under 2013 jämfört med 2012. Däremot ökar antalet passagerare, personbilar och husvagnar.
Under fjoråret fraktades sammanlagt nästan tio miljoner ton gods via hamnen i Trelleborg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

De gick vidare till final

Hanna Ferm med bidraget Brave och Victor Crone med Troubled waters tog sig direkt till final. Hanna Ferm, som även deltog förra året tillsammans med Liamoo, var favorittippad och tog sig mycket riktigt vidare till final med bidraget Brave. Även Victor Crone medverkade i tävlingen för andra gången.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fansen älskar sitt Mello

malmö Stämningen var hög i och utanför Arenan när starten för Melodifestivalens deltävling i Malmö närmade sig på lördagskvällen.
Fansen gör nästan allt för att få vara med om evenemanget och heja på sina favoriter.Först i kön i den kalla vinden utanför Arenan stod Emilie Dalgren och Kenny Holmdal, som hade åkta tåg ner från Broby.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ankaret vände och vann

HANDBOLL HK Ankaret ångar på i toppen av division 1 södra och på lördagen kom femte raka segern genom 26-23 (8-8) hemma mot IF Kristianstad.– En riktig kämparinsats, konstaterade tränaren Christian Lindvall belåtet efter drabbningen i Borgebyhallen.
– Kristianstad kom med ett väldigt starkt lag, förmodligen den bästa uppställningen som man haft i år det blev precis så tufft som jag hade förväntat mig.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sämre cykelvägar men mer informerade

Kävlinge/Staffanstorp Kävlingebor upplever att de har mer inflytande och känner sig mer informerade är vad Staffanstorpsborna gör. Samtidigt är man i Staffanstorp nöjdare med gång- och cykelvägar och kommunikationer.Varje år genomför Statistiska centralbyrån, SCB, medborgarundersökningar i Svenska kommuner.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus på 120 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Mats Johansson, 63 år, är ny ägare till huset på adressen Vallåkravägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1987 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Inger Bengtsson.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nya ägare till lantbruksfastighet i Lövestad

Lövestad Försäljningen av lantbruksfastigheten på adressen Andrarumsvägen 100-24 i Lövestad är nu klar. Nya ägare blir Anna Krondahl Persson, 28, och Andreas Persson, 29, tidigare boende på Andrarumsvägen 100-24 i Lövestad som köper fastigheten av Emil Svensson och Hanna Hansson. Huset är byggt 1944 och har en boyta på 150 kvadratmeter.

Skånskan - 12 timmar sedan

Statligt bidrag till gruvprojekt

Skåne Det brittiska gruvbolaget Scandivanadium har fått en halv miljon i bidrag från svenska staten för att utreda möjligheten till utvinningen av vanadin kring Hörby.Det är innovationsmyndigheten Vinnova som godkänt bidraget till ett halvårslångt forskningsprojekt, skriver Sydsvenskan. – Det här är ett steg på väg mot utvinning av en av världens rikaste vanadinådror, säger David Minchin, vd för Scandivanadium, till tidningen.

Skånskan - Igår: 20:53

”Liknar 1930-talets Tyskland”

HÖRBY Stefan Borgs (SD) attack på facken i Hörby väcker starka reaktioner på högsta nivå.
Akademikerförbundet SSR:s förbundsordförande Heike Erkers säger att det som händer i Hörby är oacceptabelt, och drar paralleller till utvecklingen i 1930-talets Tyskland.
Hon uppmanar Hörbyborna att gå man ur huse på måndag när det hålls en manifestation för allas rätt till en bra arbetsmiljö.

Skånskan - Igår: 16:59

Svedalas nya privata trygghetsboende byggs

Svedala Byggprojektet för särskilt boende hade ansökt om bygglov för att bygga på Segestrand i Svedala.
På torsdagens möte tog Bygg- och miljönämnden beslutet i ärendet.Tidigare i veckan skrev Skånskan om byggprojekt för särskilt boende som hade ansökt om ett lov för byggprojekt hos Svedala kommun.

Skånskan - Igår: 16:59

Fick brev med narkotika

Svedala En kvinna i Svedala fick ett brev i bredlådan som misstänktes innehålla narkotika. Kvinnan ringde polisen som hämtade försendelsen.
Brevet med narkotika var adresserad till en annan person och kvinnans brevlåda användes av andra för att transportera narkotikan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.