Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 02:04

Skånskan - 02 jan 20 kl. 15:43

Rånare fotograferade brottsofferMalmö Malmö tingsrätt dömer tre ynglingar för två rån begångna den 27 mars.
Vid ett av tillfällena ska rånarna ha fotograferat brottsoffret för att på så vis förmå denne att inte ta kontakt med polisen, med hot om att det då skulle gå illa.Under eftermiddagen den 27 mars var en 50-årig man på väg till sin modersmålsundervisning när två för honom okända personer mötte honom i Höja park. Vad 50-åringen inte visste var att personerna, båda 17-åringar, som han just mött strax innan kommit överens om att råna någon.
Sagt och gjort, de båda tonåringarna tvingade med mannen till en lekplats där en av dessa visade upp en uppskattningsvis 30 centimeter lång kökskniv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Höja, Airpods

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rånare, fotograferade, brottsoffer
Aftonbladet - 02 jan 20 kl. 16:15

Rånare fotograferade brottsoffer – döms av Malmö Tingsrätt

▸ Malmö Tingsrätt har dömt tre personer för….

Skånskan - 08 sep 19 kl. 08:00

Vill se plan för brottsoffer

SVALÖV En handlingsplan måste fram för att skydda kommuninvånare som utsatts för brott.
Det framhåller liberalen Torbjörn Ekelund som nu vill att Svalövs kommun agerar. I en motion till kommunfullmäktige kräver han åtgärder: – När brottet är begånget måste det finnas omedelbart och tveklöst stöd att få.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 06:30

20 år av engagemang för brottsoffer firades

Foto: Peter Åklundh
Den lokala brottsofferjouren för Hässleholm, Osby och Perstorp firade nyligen sitt 20-årsjubileum med ett seminarium i Glashuset på Norra Stationsområdet i Hässleholm.
För tjugo år sedan bildades Brottofferjouren Hässleholm, Osby och Perstorp, en av ungefär 100 lokala brottsofferjourer i Sverige. Ett seminarium arrangerades på Glashuset i Hässleholm i torsdags i samband med firandet.?

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 06:30

Brottsoffer får ingen stöttning

Arkivfoto: TT
Är du utsatt för brott och bor i Bromölla eller Östra Göinge? Då får du inte längre något stöd av Brottsofferjouren.
Brottsofferjouren (BOJ) i Nordöstra Skåne stöttar brottsoffer i Kristianstad, Östra Göinge och Bromölla.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 16:32

Rånare filmades under sin flykt

SJÖBO Rånare slog till mot Sjöbo Guld och Ur på måndagseftermiddagen. Två männen flydde iväg på en cross och jagades av polis sent på måndagen.Klockan var lite i 15 när två män på en motorcykel av crosstyp kom i hög fart från Ica-hållet på Östergatan i Sjöbo.

Sydsvenskan - 07 okt 15 kl. 14:04

Utredning av tränare nedlagd

Förundersökningen mot den gymnastiktränare som polisanmälts av Svenska gymnastikförbundet läggs ner, skriver dn.se. Anledningen är att förbundets polisanmälan saknar klara uppgifter om händelseförlopp och namn på eventuella brottsoffer.

SVT Debatt - 25 jun 13 kl. 12:05

Låt staten stå för automatiskt skadestånd till brottsoffer

UNGA BROTTSOFFER I eftermiddag kommer domen i ”Instagrammålet”, ett fall där de unga brottsoffren står i centrum. Många brottsutsatta unga får inte den hjälp de borde ha rätt till. Därför föreslår vi i Kristdemokraterna idag en rad förändringar som sätter brottsoffret i centrum.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sollentunas tränare misshandlade fotograf

I lördags spelades en match i damernas elitserie i volleyboll, mellan Gislaved och Sollentuna. Efter att Gislaved vände ett underläge och vann, så kokade känslorna över för Sollentunas tränare - som nu polisanmäls för misshandel efter att ha gått till attack mot en fotograf.Värnamo Nyheters utsände fotograf Victor Westin blev enligt tidningen knuffad hårt med knytnävarna, av Sollentunas tränare Daniel Glimvert.

Sydsvenskan - 01 sep 11 kl. 00:05

"Budgetsatsa på brottsoffer"

Det är hög tid att regeringen prioriterar stödet till dem som blivit utsatta för brott, skriver tre kristdemokrater, rättspolitiska talespersonen Caroline Szyber, tidigare riksdagsledamoten Inger Davidson och Anne Holmdahl, verksamhetschef vid Brottsofferjouren i Göteborg.
Budgetförhandlingarna pågår just nu för fullt. Det som ofta glöms bort är att dessa förhandlingar inte enbart handlar om skattefrågor, utan också om satsningar som kan öka tryggheten i samhället.

Sydöstran - 22 aug 17 kl. 12:07

Man fotograferade nakenbadare med drönare

En man i Malmö misstänks för kränkande fotografering, sedan flera nakenbadare vid Ribersborgs kallbadhus i går slagit larm om att en drönare cirkulerade över dem. En anställd på badhuset sprang ut på bryggan och konfronterade den man som styrde drönaren, rapporterar Sydsvenskan.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Dubbelriktad trafik i Öresundstunneln

Öresund Det blir mötande trafik i Öresundstunneln under natten mellan onsdag och torsdag och natten därpå.Från klockan 21 30 på onsdagen till och med 05 00 på torsdagen kommer trafiken genom tunneln på Öresundsbron att vara dubbelriktad. Detsamma gäller torsdag-fredag.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nytt fall av corona i Sverige

Inrikes Sveriges andra bekräftade fall av det nya coronaviruset konstaterades under onsdagskvällen.
Den smittade är en man i 30-årsåldern som just nu vårdas på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.Detta uppger Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Plan för översvämning synades i sömmarna

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har nu synat förslaget till en dagvatten- och översvämningsplan som kommunledningskontoret tagit fram tillsammans med VA Syd.– Vi hade vissa synpunkter, konstaterar Bengt Andersson (M) som är nämndens ordförande.
Han lyfter bland annat fram att nämnden tycker att skyfallsanalysen ska göras tillgänglig för allmänheten.

Skånskan - 7 timmar sedan

Boendeparkering underlättas

Malmö Framöver ska boendeparkerare kunna låta bilen stå på upp till sju dagar utan att bötfällas för att det är städdag.
Det är innebörden av ett beslut som politikerna i tekniska nämnden tog på onsdagen, efter ett förslag från oppositionen.– Goda idéer ska man alltid stödja, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, om förslaget som kom från Moderaterna och Centern.

Skånskan - 7 timmar sedan

Wolfsburg andas optimism

FOTBOLL Wolfsburg räds inte häxkitteln som väntar laget på stadion i Malmö.
– Vi är förberedda på den atmosfären, säger tränaren Oliver Glasner.Både han och den kroatiske mittfältaren Josip Brekalo utstrålade ett avslappnat och stoiskt lugn på presskonferensen inför torsdagens returmöte med MFF:
– Vi vet att Malmö är mycket hemmastarka, men vi kommer att gå för att göra mål som vanligt.

Skånskan - 7 timmar sedan

Får två mil­joner för sol­cells­parker i Löd­de

Löd­de­kö­pin­ge Käv­lin­ge slår nya re­kord i stöd till sol­cells­in­stal­la­tioner. Bara i år har över 3 mil­joner kro­nor be­viljats, var­av 2 mil­joner rör två mark­ba­se­rade sol­cells­an­lägg­ningar i Hå­kan­torp.In­tres­set för att in­stal­lera sol­celler i Käv­lin­ge kom­mun är re­kord­stort.

Skånskan - 8 timmar sedan

Jula vill ha butik på Flygstaden

ESLÖv Häromdagen stod det klart att Lidl vill in i Eslöv. Nu vill även butikskedjan Jula ta plats här.
Företaget vill ta plats i en nästan 3 000 kvadratmeter stor butik som ska byggas på Flygstadens handelsområde.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya provsvar visar legionella

LÖVESTAD Det första provet var negativt. Men prov två och tre visar på spår av legionella.
Nu ska fastighetsägaren desinficera hela vattensystemet på Nilsgården.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya ägare till hus i Löberöd

Löberöd Henrik och Anna Svendsen, 42 och 51 år, tidigare boende på Fogdarp Kyrkhult i Löberöd är nya ägare till fastigheten på Fogdarp Kyrkhult 113 i Löberöd. Husets byggår är 1955 och det har en boyta på 105 kvadratmeter. Fastigheten har också en tomt på 3 807 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

Unga talanger tog medaljer för Sverige

BARA/LOMMA Två av fyra svenska medaljer i President cup, en av världens största tävlingar i taekwondo, gick till skånska klubben Back to sun.
Medaljerna finns nu hos Quincy Kliba i Bara och Ellinor Malmgren Gabrielin i Lomma.– Det är väldigt roligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.