BT > Nyheter

Friday, 21 February, 10:29

BT - 01 jan 20 kl. 04:00

Låt inte vård bli förvaringDet ett specialiserat privat HVB-hem gör bra kan en kommun sällan göra både billigare och bättre. Ändå är det med sådant hopp som allt fler kommuner hämtar tillbaka ungdomar som vårdas på HVB-hemmen för att i stället placeras i andra lösningar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
HVB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , vårdbli , förvaring
Supermiljöbloggen - 14 feb 18 kl. 08:00

Miljödomstolen säger nej till förslag om slutförvaring av kärnavfall

Efter sju års prövning har Mark- och miljödomstolen avvisat förslaget om slutförvaring av radioaktivt avfall vid Forsmark. Nu är det upp till regeringen att fatta det slutliga beslutet om det radioaktiva avfallets framtid. Förslaget kommer från Svensk Kärnbränslehantering, SKB.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 13 kl. 13:11

Norsk pedofil dömd till förvaring

En norsk lastbilschaufför dömdes på torsdagen av en domstol i Lillehammer till nio års så kallad förvaring för övergrepp mot 20 pojkar. 45-åringen gjorde sig skyldig till våldtäkter och andra övergrepp mot barnen under sju års tid. Förvaring är en norsk strafform som innebär att en tidsbegränsad fängelsedom kan förlängas, teoretiskt sett livet ut, om samhället anser att den dömde är till fara för sin omgivning..

ÖstersundsPosten - 16 maj 15 kl. 14:33

Så fixar du bra förvaring

Vårt behov av förvaring förändras ständigt. Det som fungerade när vi var studenter håller inte när vi får barn och det som var praktiskt när barnen var små rullar inte lika smidigt när de blivit tonåringar. Paulina Draganja, bloggare under namnet Förvaringsdrottningen, kan det mesta om förvaring men grubblar alltid på nya metoder..

Nyan - 02 dec 15 kl. 09:55

Strängare krav på förvaring av vapen

Från och med i går gäller skärpt lagstiftning för vapenförvaring.

Dessutom blir effektiva luftvapen tillståndspliktiga.
Överkonstapel Gunnar Mansén och överkommissarie Lars-Ole Styrström informerar om ändringarna i skjutvapenlagen som trädde i kraft i går.

YLE - 02 nov 16 kl. 11:19

Slutförvaring av kärnavfall diskuteras i Pyhäjoki

I Pyhäjoki diskuterar man onsdag kväll slutförvaring av använt kärnbränsle. Det är kärnkraftsbolaget Fennovoima som arrangerar en öppen temakväll i Pyhäjoki. Det är inte första gången man diskuterar slutförvaring av utbränt kärnbränsle i Pyhäjoki.

YLE - 27 aug 19 kl. 06:03

Straffavgift för raseborgare som har båten i stadens vinterförvaring utan lov

Raseborgs stad slår fast regler och avgifter för vinterförvaring av båtar. För att få förvara båten i stadens vinterförvaring måste båtägarna anhålla om en plats för båten från stadens tekniska central..

NT - 03 jun 12 kl. 18:09

SNF emot slutförvaring i Forsmark

Kärnkraftsindustrins ansökan om slutförvaring av använt kärnbränsle är full av brister, anser Naturskyddsföreningen (SNF)..

Nyhetskanalen - 03 jun 12 kl. 18:13

Naturskyddsföreningen emot slutförvaring i Forsmark

Kärnkraftsindustrins ansökan om slutförvaring av använt kärnbränsle är full av brister, anser Naturskyddsföreningen (SNF).Tillsammans med Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) har de gått igenom förslaget om ett slutförvar i Forsmark och kommit fram till att inte bara underlaget brister utan att det också krävs mer forskning om de konstgjorda barriärer som ska användas. Industrin hävdar att barriärerna ska hålla i hundratusentals år, men föreningarna anser att det finns risk att de går sönder redan innan tusen år har gått..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 12 kl. 13:19

Pantbanker ny semesterförvaring

Semestertomma bostäder är klassisk mark för inbrottstjuvar och pantbanker har börjat se hur kunder numera lämnar in sina värdeföremål ?inte bara för att få pengar i handen ? utan också för att hitta en förvaringsplats utanför hemmet.

UNT - 26 jan 13 kl. 08:06

Eget platsbygge gav smart förvaring

 Att bo två på trettio kvadratmeter kan vara knepigt, inte minst när det kommer till att få plats med kläder och andra saker. Erik Sjulander och Hannah Wahlberg platsbyggde säng, soffa och kök för att skapa extra förvaring i sin lägenhet..

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 13 kl. 07:30

Från tillgång till torftig förvaring

Men i nuläget har fritids gått från vara en tillgång till torftig förvaring av för många barn med för få pedagoger i för dåliga lokaler, skriver Mikael Andersson..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

BILDERNA: Bil körde rakt in i villa – ”Hur fasen gick det här till?”

Tidigt på fredagsmorgonen vaknade Alexandra Josefsson och hennes sambo av att en personbil körde in i deras hus. – Hur fasen gick det här till, tänkte vi. Han har ju tagit sig rätt långt in, ända in till huset, säger hon.

BT - 1 timme sedan

Oro för virusspridning i kinesiska fängelser

Omkring 500 fall av coronavirus har upptäckts i flera fängelser runt om i Kina. Det väcker oro för nya smittohärdar, just som kurvan över antalet nya fall börjat peka nedåt..

BT - 1 timme sedan

Smittade australier testade negativt i Japan

Två personer som har evakuerats från lyxfartyget Diamond Princess och förts till Australien har testats positivt för coronaviruset, ..

BT - 1 timme sedan

Gäsene mejeri storsatsar på att synas

Kommande vecka inleder Gäsene mejeri sin största marknadssatsning någonsin i en åtta veckor lång kampanj med reklamfilmer, annonsering på bussar och spårvagnar, helt ny förpackningsdesign och lansering av tre nya ostar..

BT - 1 timme sedan

Detaljplan för Källevägen godkänd

Samhällsbyggnadsnämnden i Bollebygd har antagit en detaljplan för byggande av bostäder vid Källevägen i Bollebygd..

BT - 1 timme sedan

Skanska får strandskyddsdispens för ny kran

Skanska i Bollebygd beviljas strandskyddsdispens för att sätta upp en kran och kranbana för pålhantering på sin anläggning vid Råssa..

BT - 2 timmar sedan

Larm om lastbilar i krock

Räddningstjänsten har larmats om en krock mellan två lastbilar på väg 183 mellan Ljung och Borgstena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.