Expressen > Nyheter

Thursday, 27 February, 02:07

Expressen - 27 dec 19 kl. 14:38

Anna Ekström: Ge lärare i utsatta områden högre lönUtbildningsminister Anna Ekström, S, tycker att lärare som jobbar i utsatta områden ska få högre lön.Det säger hon i en intervju med Aftonbladet.– Lärarna ska inte vara socialarbetare eller uppfostra barnen, de ska undervisa, säger ministern till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekström, Anna Ekström, Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anna, EkströmGe , lärarei , utsatta, områden, högre, lön
SvD - 10 dec 15 kl. 23:58

Anna Ekström om hyllade läraren: Sträng och skicklig

Svenske Nobelpristagaren i kemi, Tomas Lindahl, hyllade sin gymnasielärare i kemi under sitt tacktal på Nobelbanketten. Anna Ekström, Skolverkets generaldirektör, hade samma lärare under sin gymnasietid. – Jag blev ingen skicklig kemist, men var en tacksam elev, säger Anna Ekström, som instämmer i hyllningen, till SvD..

Regeringen - 08 feb 17 kl. 11:47

Anna Ekström besöker yrkesutbildningen i Västerås

På fredag 10 februari reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Västerås för att bland annat besöka Myndigheten för yrkeshögskolan. Tillsammans med generaldirektören Thomas Persson träffar Anna Ekström därefter elever och lärare vid Västerås Yrkeshögskola..

Regeringen - 23 mar 17 kl. 13:30

Anna Ekström besöker Uppsala och Enköping

I morgon, fredag 24 mars, reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Uppsala för att bland annat träffa elever och personal vid Jällagymnasiet och medverka vid seniorarrangemanget 60plus Mässan. Senare under dagen besöker Anna Ekström Westerlundska gymnasiet i Enköping för ett rundabordssamtal med lärare..

Regeringen - 06 okt 17 kl. 11:52

Anna Ekström talar för skolledare och lärare i Åre

Rikskonferensen för lärare och skolledare inom utbildningar i hotell, turism, restaurang och livsmedel hålls 7-8 oktober i Åre. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström är på plats för att berätta om regeringens syn på kompetensförsörjningsbehov och gymnasieskolans yrkesprogram..

SR - 16 nov 17 kl. 11:40

Anna Ekström: Klart att det inte ska förekomma i gymnasieskolan

"Jag reagerar om ungdomar som är engagerade i elevkårer blir utsatta för mutförsök". Efter P3 Nyheters avslöjande kallar gymnasieminister Anna Ekström till möte..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:40

Anna Ekström talar för samhällskunskapslärare på rikskonferens

Valåret i en digital tid – perspektiv och trender. Det är temat för Rikskonferensen för lärare i samhällskunskap som äger rum i Stockholm den 13 april. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström är på plats för att hålla ett anförande..

Regeringen - 28 okt 16 kl. 08:26

Anna Ekström besöker Kungsholmens västra gymnasium

I dag, fredag 28 oktober, besöker gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Kungsholmens västra gymnasium för att träffa elever, lärare och personal..

Regeringen - 11 nov 16 kl. 07:00

Anna Ekström besöker Tullinge Gymnasium

I dag, fredag 11 november, besöker gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Tullinge Gymnasium för att träffa elever, lärare och personal..

Expressen - 07 dec 16 kl. 07:43

Växande skolklyftan oroar Anna Ekström

UTBILDNING. Hon är glad och stolt över att elever och lärare har vänt den negativa trenden. Men gymnasieminister Anna Ekström är samtidigt orolig över växande klyftor i den svenska skolan.

Regeringen - 02 feb 17 kl. 13:14

Anna Ekström besöker Karlstad

I morgon, fredag 3 februari, reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Karlstad för att bland annat träffa elever och lärare på yrkesprogrammen vid Nobelgymnasiet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Trump håller pressträff om coronaviruset

Donald Trump håller pressträff om coronaviruset under onsdagsnatten, svensk tid. Följ sändningen i spelaren ovan. .

Expressen - 2 timmar sedan

Vintern rekordvarm – långt över normala temperaturer

Vintern har hittills varit rekordvarm i Sverige. Medeltemperaturen har i snitt legat runt sju grader över det normala, skriver SVT. .

Expressen - 3 timmar sedan

Kristerssons pik mot C: ”Titta hur bra det gått”

Stämningen mellan Moderaterna och Centerpartiet blir allt kyligare. I en intervju med Dagens Industri säger han att L har en ”mer krass syn” på januariavtalet – och skickar en tydlig pik till C. .

Expressen - 3 timmar sedan

Angela Gui om domen: ”Väldigt tungt besked”

Angela Gui, 25, har väntat två år på ett telefonsamtal från sin i Kina fängslade pappa, bokförläggaren Gui Minhai, 55.Natten till tisdagen kom mardrömsbeskedet: fängelse i tio år.– Det är ett väldigt tungt besked, säger Angela Gui i en exklusiv intervju..

Expressen - 3 timmar sedan

Flera skadade i skjutning i USA

Flera personer uppges vara skadade efter att en gärningsman öppnat eld på ett ölföretag i Milwaukee, USA. Händelsen ska vara pågående, skriver Independent. .

Expressen - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen vägrar avslöja vårdens coronakapacitet

Socialstyrelsen håller det hemligt hur stor kapacitet vården har att isolera personer som smittats med cornaviruset, skriver Dagens Nyheter. I ett beslut som tidningen tagit del av står det: ” Vår bedömning baseras på att handlingarna innehåller information som skulle kunna medföra att samhällets säkerhet skulle äventyras om de blev kända”. .

Expressen - 4 timmar sedan

50-tal misstänkta fall av coronavirus i Skåne

Antalet personer som sökt sig till infektionsklinikerna runtom i Skåne för att de tror sig vara smittade med coronavirus har ökat kraftigt den här veckan.– Det har varit mycket tryck. Jag skulle tro att ett 50-tal har provtagits, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.

Expressen - 5 timmar sedan

Köp Hollywoodstjärnans slitna hus – för fyndpris

Vill du köpa ett hus av en tvättäkta Hollywoodstjärna? Nu har du chansen!Connie Nielsen, som slog igenom i ”Gladiator”, säljer sin villa på danska Jylland.

Expressen - 6 timmar sedan

Fångar strejkar – flera anstalter i stabsläge

Intagna på sju svenska anstalter strejkar.Orsaken är att de inte längre får ta emot pengar från anhöriga.På flera håll är fångarna inlåsta i sina celler, och flera anstalter har gått upp i stabsläge.

Expressen - 6 timmar sedan

”Det är så här det ser ut och det är sjukt”

Sjuksköterskorna Ingrid Ohlson och Anders Willysson har startat Skånes sjukvårdsupprop för att visa allmänheten den tunga verkligheten inifrån vården. Över 40 vittnesmål om riskfyllda överbeläggningar, ovärdig vård och patienter som dött i väntan på vård har redan kommit in.   – Vi vill visa en ofiltrerad verklighet, det är så här det ser ut och det är sjukt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.