Sydöstran > Nyheter

Friday, 28 February, 00:19

Sydöstran - 27 dec 19 kl. 12:00

Nya besked om SydostlänkenBygget av Sydostlänken kan dra igång redan 2005. Det är i alla fall de signaler som Trafikverket nu skickar ut. – Någon exakt tidpunkt har vi inte fått men de samtal vi för görs i positiv anda, säger kommunalrådet Morgan Bengtsson (S).
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sydostlänken, Trafikverket, Morgan Bengtsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya beskedom , Sydostlänken
Blekinge Läns tidning - 15 maj 18 kl. 14:29

Minister gav luddigt svar om Sydostlänken

Vallöftet om ett beslut om Sydostlänken är inte ett sviket löfte riktigt än. – Om någon vecka lämnar regeringen besked om infrastrukturplanen. Och mer kan jag inte säga om Sydostlänken i dag, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

Blekinge Läns tidning - 31 aug 17 kl. 04:30

I dag kommer ett besked om ja eller nej till Sydostlänken

Det saknas 18 kilometer järnväg i Blekinge. I dag kommer besked om den felande Sydostlänken finns med i Trafikverkets planer till 2029..

Blekinge Läns tidning - 05 jun 18 kl. 04:30

Glädje över att Sydostlänken är i hamn

Byggstarten av Sydostlänken är planlagd till 2024. Söndagens besked glädjer Karlshamns Hamn, som arbetat hårt för att länken ska bli verklighet. – Den behövs för att vi ska klara fortsatt expansion, menar Karlshamns Hamns vd Mats Olsson.

Sydöstran - 25 okt 17 kl. 14:16

Nya besked om Sydostlänken - regionråd blixtinkallad till regeringen

Besvikelsen över att Sydostlänken dissades i Trafikverkets nya plan har varit stor i Blekinge. I dag var regionrådet Christina Mattisson (S) hastigt inkallad till infrastrukturministern..

Blekinge Läns tidning - 01 jun 18 kl. 15:37

Nu kommer svaret om Sydostlänken

Söndag förmiddag kan bli en viktig dag för Olofström och hela Blekinge. Då kommer infrastruturministern hit med besked om hur det blir med Sydostlänken..

Sydöstran - 06 sep 18 kl. 14:09

Sydostlänken – en valfråga

Företagarna i Karlshamn är oroliga för att beslutet om Sydostlänken kan rivas upp vid ett regeringsskifte. Infrastrukturminister Tomas Eneroth kunde inte lämna några lugnande besked. – Det ska mycket till men det finns inga garantier..

Blekinge Läns tidning - 23 aug 19 kl. 16:00

Nytt besked från Trafikverket om Sydostlänken

Om regeringen inte tillsätter pengar kan byggstarten av Sydostlänken fördröjas med två år. Det beskedet säger sig kommunalråd Morgan Bengtsson (S) ha fått i sina samtal med Trafikverket..

SmålandsPosten - 11 jun 14 kl. 06:22

Satsa på Sydostlänken

Handelskammaren har länge drivit frågan om var besluten kring infrastruktur bör fattas. Det rimliga vore att låta regionerna själva besluta om resurser, underhåll och investeringar. För några veckor sedan släpptes den nationella transportplan som ska gälla från 2014-2025.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:41

Trafikverket stödjer Sydostlänken


Sydostlänken skulle skapa så goda kommunikationer från norra Sverige och Göteborg till Blekinge och vidare ut till östra Europa, att projektet bör prövas då nästa nationella transportplan fastställs om fyra år.Det säger Trafikverket som studerat behovet av godstrafik mellan Södra stambanan och Blekinge kustbana. Projektet kan förverkligas genom att rusta upp den befintliga banan mellan Älmhult och Olofström och bygga nytt från Olofström till Karlshamn.

BT - 15 okt 13 kl. 14:44

Trafikverket stödjer Sydostlänken

Sydostlänken skulle skapa så goda kommunikationer från norra Sverige och Göteborg till Blekinge och vidare ut till östra Europa, att projektet bör prövas då nästa nationella transportplan fastställs om fyra år. Det säger Trafikverket som studerat behovet av godstrafik mellan Södra stambanan och Blekinge kustbana. Projektet kan förverkligas genom att rusta upp den befintliga banan mellan Älmhult och Olofström och bygga nytt från Olofström till Karlshamn.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

USA kräver att Gui Minhai släpps fri

Sydöstran - 30 minuter sedan

Loginov stämmer IBU efter polisrazzia

Den ryske VM-guldmedaljören i skidskytte Alexander Loginov stämmer det internationella skidskytteförbundets (IBU) antidopningschef Sarah Fussek-Hakkarainen..

Sydöstran - 30 minuter sedan

FCK vidare – skrällde mot Celtic

Malmö FF var chanslöst mot Wolfsburg över två matcher men på andra sidan Öresund fortsätter Europa League-äventyret. FC Köpenhamn slog överraskande ut Celtic. Michael Santos, Pep Biel och Pape Cissé sköt målen i Glasgow som tog FCK till åttondelsfinal tack vare 4–2 över 180 minuters spel..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Tekniskt fel hos Telia – kunder rapporterar om stora problem

Sedan 22-tiden på torsdagen ska Telia ha stora problem med fasta och mobila internettjänster. – Vi har ett tekniskt fel just nu och jobbar för fullt för att lösa det, säger företaget pressansvarig till Aftonbladet..

Sydöstran - 1 timme sedan

Massolycka på E4 utanför Nyköping

Sydöstran - 1 timme sedan

Just nu: Larm om personbil i diket på E22

Räddningstjänsten har ryckt ut till platsen. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Brant fall på Wall Street

Sydöstran - 2 timmar sedan

Virus: Fem nya coronafall i tre svenska regioner

Ytterligare fem personer i Sverige är smittade av det nya coronaviruset. Därmed har sammanlagt sju personer drabbats. Folkhälsomyndigheten uppger att de nya fallen bekräftats i tre regioner..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Danzigs Elvis-album får släppdatum

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.