PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 11:36

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 12:02

Healthcare Direkt: Alligator Biosciences på väg mot fas-2-studier
I nyhetsdelen av programmet tar vi upp ett flertal händelser inom sektorn som fått påverkan på aktiekurserna. Dels pratar vi om Diamyd Medical och den analys som bolaget har genomfört på tidigare studier. Diamyd Medicals vd Ulf Hannelius förklarar i ett inslag vad det betyder för bolaget. Vi tar upp Hansa Biopharmas försening av utvecklingen med sin läkemedelskandidat Imlifidase samt risken för försening av Wnt Researhs fas 2-studie. Vi nämner även Medivirs förtida avslutning av en kombinationsstudie i fas 2 som inte väntades nå sina mål samt Irlabs kapitalanskaffning.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Biosciences, Diamyd Medical, Medicals, Ulf Hannelius, Hansa Biopharmas, Imlifidase, Wnt Researhs, Medivirs, Irlabs, Itunes, Acast

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Healthcare, Direkt, Alligator, Biosciences, vägmot , fas-2-studier
DI - 23 aug 19 kl. 15:27

Alligator Biosciences vd Per Norlén ökar innehavet något

Bioteknikbolaget Alligator Biosciences vd Per Norlén har den 23 augusti köpt 7 500 aktier i bolaget. .

PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 12:48

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 12:22

Healthcare Direkt om rapporterna i sektorn

Specialistläkemedelsbolaget Sobis rapport fick initialt ett negativt mottagande på marknaden, men återhämtade sig sedan. Rapporten för det fjärde kvartalet bjöd på en ebita-prognos, där Infronts konsensus låg i överkant av intervallet. Sobis vd Guido Oelkers påtalade i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt möjligheter för läkemedlen Doptelet och Gamifant, vilket beskrivs som en straffspark.

Affärsvärlden - 03 apr 17 kl. 07:42

Jonas Sjögren köper aktier i Alligator

Alligator Biosciences storägare samt styrelseledamot Jonas Sjögren har per den 30 och 31 mars köpt totalt 199.688 aktier i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista..

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 11:39

Healthcare Direkt: Viktiga hållpunkter i sektorn i år

Bland bolagen med viktiga sådana under året finns Immunicum, Oncopeptides, Asarina Pharma, Sedana Medical, Moberg Pharma, Hansa Biopharma, Isofol Medical, Wnt Research, Calliditas Therapeutics och Pledpharma. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp corona-viruset och Enzymaticas kursrörelse. Vd Fredrik Lindberg avfärdade under torsdagen att förkylningssprayen Coldzyme kan användas för användning mot coronaviruset.

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 11:47

Healthcare Direkt om coronaviruset och forskningen

Bland bolagen som forskar inom området finns Gilead Sciences, men även Moderna Therapeutics där Astra Zeneca är en minoritetsägare. Medivir rörde sig kraftigt på torsdagen efter att bolagets simeprevir fått ett omnämnande på en lista bland möjliga strategier att undersöka vid behandling av corona-viruset. I nyhetsdelen av programmet lyfter vi upp WNT Research och projektet Box-5 vid behandling av psoriasis som avbryts.

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:02

Trading Direkt om dagens rejäla börsåterhämtning

Tobbe Rosén står som vanligt för den tekniska analysen på bland annat Alligator Bioscience och Skistar. Dessutom pratar vi om DNB som har räknat på hur mycket Volvos komponentfel kan komma att kosta bolaget och vi nämner Trumps senaste tweet om handelssamtalen mellan Kina och USA. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ericsson, Sectra, ZTE, DNB Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P 500 Aktier: Fingerprint Cards, Ericsson, AstraZeneca Valutor: EUR/SEK, USD/SEK Råvaror: Koppar, Guld, Råolja (Brent) Tittarönskemål: Alligator Bioscience, Enquest, Gapwaves, Lundin Mining, Net Insight, Nexam Chemical, NGex Resources, Shamaran Petroleum, Skistar, Next Biometrics  .

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 09:11

Sprint Biosciences vd lämnar

Sprint Biosciences styrelse har utsett Jessica Martinsson till tillförordnad vd för bolaget. Hon efterträder Anders Åberg, som har valt att lämna sin tjänst efter 10 år som vd..

Nyheter 24 - 14 mar 11 kl. 11:50

Marijuanaodlare låter en alligator agera vakthund


Cannabisodlingen - värd nästan 10 miljoner kronor - bevakades av en 1,2 meter lång alligator. SE VIDEO! HEMET.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Spilttrad syn på Intrums aktie

Handelsbanken Capital Markets delar kreditmarknadens oro och befarar marginalpress inom Intrums kredithanteringsverksamhet under de kommande kvartalen. Hög skuldsättning för bolaget är ett bekymmer, skriver Handelsbanken i den analys där rekommendationen sänks till sälj med riktkurs 120 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under torsdagen. ”Det finns en tydlig påverkan på Intrums verksamhet i södra Europa (Italien, Spanien och Grekland) och Frankrike.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sparekonomen hyllar FI:s amorteringsbesked

Läs också: FI: Bankerna får ge alla amorteringsfrihet – Det är ett bra och mycket viktigt besked från Finansinspektionen, som kommer att göra stor skillnad för enskilda. Amorteringskravet är oflexibelt till sin natur, och det var en av mina invändningar när det infördes 2016. Nu visar FI att man är flexibel i det allvarliga läge som svensk ekonomi går in i, säger ho

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Svenskarna står fast vid sitt långsiktiga sparande

Det framgår av en undersökning som branschorganisationen Fondbolagens förening har gjort. Kantar Sifo Prospera har på uppdrag av Fondbolagens förening frågat 1.131 fondsparare om de förändrat sitt fondsparande till följd av de senaste veckornas börsturbulens.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Pareto höjer fastighetsbolagen

Atrium Ljungberg, Castellum, NP3, och Sagax höjs i två steg, till köp från tidigare sälj. Balder, Catena, Cibus, Diös, Fabege, Hufvudstaden, Klövern, Kungsleden, Platzer, Stendörren och Wihlborgs höjs ett steg, till köp från behåll. För Wallenstam behålls rekommendationen behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Byggmax till 32 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Ny extra budget: 20 miljarder till kommuner och regioner

Det fjärde steget i regeringens stödåtgärder syftar till att hjälpa kommuner och landsting och deras förmåga att agera när vi är igenom den värsta krisen, informerade finansminister Magdalena Andersson vid en presskonferns En genomsnittlig svensk kommun kommer därmed att tilldelas 36 miljoner kr extra i och med den fjärde extrabudgeten. ..

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

FI: Bankerna får ge alla bolåntagare amorteringsfrihet

Dagens regler kräver att hushållen förlorar inkomst på grund av arbetslöshet eller sjukdom. Men nu föreslår FI att bankerna får möjlighet att bevilja amorteringsfrihet för samtliga nya och befintliga bolånetagare med hänvisning till den kraftiga nedgång i svensk ekonomi som följer i coronavirusets spår. Det är samtidigt upp till bankerna att besluta om ett enskilt hushåll ska få undantag från amortering utifrån en bedömning om dess specifika situation och betalningsförmåga.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

FI: Trenden med sjunkande belåningsgrad har brutits

Det skriver Finansinspektionen (FI) i sin bolånerapport som publicerades på onsdagen. Andelen nya bolånetagare som amorterar på sina bolån har ökat under flera års tid, och amorteringskraven har bidragit till denna utveckling. Andelen bolånetagare som amorterade 2019 var oförändrat jämfört med 2018.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.