PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 27 February, 03:49

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 23:44

Affärsvärlden: Fyra aktier att köpaProgramvarubolaget Micro Systemation har, enligt tidningen, ”väldigt frestande multiplar för ett välskött bolag på en växande marknad”. Det finska gruvutrustningsföretaget Outotec, som kommer att slås samman med konkurrenten Metso under kommande år, får också en köprekommendation. Affärsvärlden anser att ”det bör kunna finnas en uppsida på 20 procent det närmsta året”. Programvarubolaget Vitecs aktie har mer än fördubblats sedan årsskiftet men är trots det inte fullvärderad, anser Affärsvärlden. Mobilspelsbolaget G5 Entertainments aktie har däremot tappat runt 30 procent under 2019 och därmed blivit oförtjänt nedpressad, enligt Affärsvärlden som råder till ett ”spekulativt köp på låg värdering”..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Micro Systemation, Outotec, Metso, Vitecs, Affärsvärlden, G5 Entertainments

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärsvärlden, Fyra, aktieratt , köpa
DI - 07 dec 16 kl. 09:41

Affärsvärlden: Fyra aktier att slå till på

Affärsvärlden rekommenderar köp i fyra aktier i veckans nummer: taktäckningsbolaget Nordic Waterproofing Systems (NWS), sminkbolaget Oriflame, danska vindkraftverksbolaget Vestas, och finska Raisio, verksamt inom spannmålshandel och produkter som flingor, snacks, godis och margarin..

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 08:59

Affärsvärlden: Fyra aktieråd

En aktie får rekommendationen köp och tre aktier får rekommendationen avvakta i veckans nya nummer av Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 29 maj 13 kl. 07:17

Affärsvärlden: Fyra aktieråd

Affärsvärlden lämnar fyra aktierekommendationer i veckans nummer..

Affärsvärlden - 15 jan 14 kl. 08:08

Affärsvärlden: Fyra aktieråd

Affärsvärlden lämnar fyra aktierekommendationer i senaste utgåvan, varav ett köptips..

DI - 05 okt 16 kl. 09:21

Affärsvärlden: Fyra aktier att satsa på

Tidningen Affärsvärlden stämplar köp för Skanska, Bulten, Doro och norska Hafslund i det senaste numret..

Affärsvärlden - 13 feb 13 kl. 07:19

Affärsvärlden: Fyra köpråd

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra stycken köprekommendationer..

Affärsvärlden - 13 mar 13 kl. 08:26

Affärsvärlden: Fyra heta aktierekommendationer

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra nya aktierekommendationer..

Affärsvärlden - 24 apr 13 kl. 10:02

Affärsvärlden: Fyra köptips

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra stycken köprekommendationer..

Affärsvärlden - 04 mar 15 kl. 09:46

Fyra aktieråd från Affärsvärlden

I senaste numret av Affärsvärlden ger Affärsvärlden fyra aktieråd: tre aktier att vänta med och en att köpa..

PrivataAffärer - 07 feb 19 kl. 07:28

Affärsvärlden: Tre aktier att köpa och en att vänta med

Affärsvärlden ser köpläge i kycklingföretaget Scandi Standard med riktkursen 74 kr på ett års sikt. Tidningen skriver att bolaget uppvisar god tillväxt samtidigt som den ser goda chanser till stärkt lönsamhet framöver. ”Affärsvärldens prognoser innefattar fortsatt god organisk tillväxt och en successiv lönsamhetsförbättring, drivet av Finland, en återhämtning i Sverige och Danmark samt en bättre försäljningsmix.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Viruset: Rusning i vaccinbolag

Novavax utvecklar vaccin mot infektionssjukdomar och har nu producerat ett flertal nanopartikelkandidater i djurförsök för att hitta en optimal kandidat för försök på människor i slutet av våren 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”Vår tidigare erfarenhet av att arbeta med coronavirus, inklusive Mers och Sars, har möjliggjort för oss att mobilisera snabbt mot Covid-19 och framgångsrikt gå igenom de preliminära kliniska stegen för att komma fram med en vaccinkandidat”, säger Stanley Erck, Novavax vd. Novavax aktie var upp med 17 procent i den amerikanska börsöppningen på onsdagen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Handelsbankens tradingtips: Ett bolag som inte drabbas av coronaoron

Embracer är Handelsbankens favorit inom gamingsektorn. ”Bolaget har de senaste åren övertygat oss om att de är en tillväxtmaskin som både utvecklar intressanta spel och gör strategiskt viktiga förvärv. Idag har de en pipeline på 108 titlar”, skriver banken i ett ”trading case”.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Sparekonomerna: Därför ska du inte drabbas av panik

Marknadsfrossan breder ut sig mitt i Stockholms sportlovsvecka. Nedgångarna har varit kraftiga på världens börser. Men det är viktigt att inte drabbas av panik, och att inte heller agera kortsiktigt om du sparar långsiktigt.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Förväntningar ger bränslecellsbolag hög värdering

Den nuvarande optimismen inom branschen har lyft börskursen för det London-noterade bolaget Ceres Power med 57 procent bara i år. Kanadensiska Peers Ballard Power och amerikanska Plug Power har stigit med 300 procent sedan januari förra året. I Stockholm har Powercell stigit 354 procent det senaste året.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Africa Oil stiger brant efter ny prognos

”Guidningen för 2020 lyfter fram det väntat starka kassaflödet från de nyligen förvärvade nigerianska tillgångarna”, skriver Pareto Securities i en snabbkommentar. Africa Oil räknar med att oljeproduktionen från tillgångarna utanför Nigerias kust ska uppgå till i genomsnitt 30.000-33.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

DNB: Negativ kursreaktion motiverad

”Vi förväntar oss att konsensus för resultatet före skatt (EBT) kommer att komma ner med 5-10 procent och menar att en negativa kursreaktion är motiverad”, skriver DNB i sin kommentar. SAS har sedan tidigare en behåll-rekommendation på aktien med en riktkurs på 14,50 kr. Aktien backar med 8,4 procent till 11,08 kr på onsdagen och kursen har fallit med 23 procent den senaste månaden.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Livsmedel: Nya sektorvarningar i coronavirusets spår

Diageo spår att coronaviruset kommer dra ned försäljningen med mellan 225 och 325 miljoner pund i helåret 2020 och att den organiska vinsten kommer minska med 140-200 miljoner pund. Siffrorna kan ställas i relation till en fjolårsomsättning på 12,9 miljarder pund och en vinst på 4 miljarder pund. Störningarna i Kina beskrivs som signifikanta och pågående sedan slutet av januari.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 128 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Sämre än väntat för SAS

De jämförelsestörande posterna uppgick till -9 miljoner kr. Analytikerna hade inte räknat med några jämförelsestörande poster i sina prognoser. Rörelseresultat blev -767 miljoner kr.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Berenberg: Tre köpvärda verkstadsbolag efter börsraset

Berenberg stämplar Sandviks aktie med köp och ger riktkursen 220 kronor. Aktien stängde på 165:05 kronor på tisdagen. För Atlas Copcos rekommenderas köp och riktkursen landar på 415 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.