News55 > Nyheter

Wednesday, 27 January, 20:01

News55 - 18 dec 19 kl. 22:11

Statsvetare: Då avgår LöfvenDen senaste tidens motvind för Socialdemokraterna har fått många att spekulera i om och i så fall när det blir ett partiledarskifte. I dagens Expressen säger den S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren: — Kongressen 2021 kommer allt närmre, och jag tror att han har för avsikt att kliva av då, säger han till tidningen. En källa inom partiet säger till Expressen: — Det finns en känsla i partiet av att tiden med honom börjar gå mot sitt slut, sen om det slutet är innan eller efter valet 2022 finns det ingen samlad bedömning kring. Det finns dock de inom partiet som bedömer att det inte alls är troligt med en ny partiledare innan 2022. Det skulle då finnas en risk att partiet skulle förlora makten då en ny statsministeromröstning då måste hållas.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Löfven, Socialdemokraterna, Expressen, Stig-Björn Ljunggren, Andersson, Shekarabi, Damberg, Ygeman, Statsvetare, News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetare, , avgår, Löfven
BT - 15 sep 14 kl. 00:40

Reinfeldt avgår - Löfven tar över

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

BT - 03 dec 14 kl. 14:23

Statsvetare tror på blockpolitik

Statsvetare har kallat situationen unik i svensk politik och nu radas teorierna upp om vad som kommer att hända den närmaste framtiden. En blocköverskridande överenskommelse med en s-regering är en möjlighet.Den socialdemokratiske statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar att Alliansen har ett tydligt mål.

BT - 14 sep 14 kl. 23:22

Klart: Regeringen Reinfeldt avgår

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar in regeringens avskedsansökan i morgon. SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.SVT:s prognos vid 22-tiden visade att de tre rödgröna partierna blir större än Alliansen med 43,7 procent mot 39,1 procent.

Världen Idag - 04 dec 14 kl. 16:25

Statsvetare: Löfven borde avgått

Efter att Sverigedemokraterna på tisdagen berättat att man skulle rösta på alliansens budget, stod det klart att regeringens budget högst sannolikt skulle bli fälld. Så blev det alltså på onsdagen. På en pressträff där Stefan Löfven meddelade sin avsikt att utlysa extraval i mars, sa han att situationen nu är att "de borgerliga säger att de kan tänka sig att regera med SD".

DN - 26 jul 17 kl. 15:32

Statsvetare: Löfven kan vinna på att avgå

Misstroendeförklaringarna mot ministrarna Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist är ett hårt slag mot regeringen Löfven. För hårt för att han ska välja alternativet att låte dem gå och sedan regera vidare, tror Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. – Löfven kan säga: okej jag väljer att avgå..

BT - 02 dec 14 kl. 20:16

Statsvetare tror på blocknärmanden

Statsvetare tror att Sverigedemokraternas beslut att försöka att fälla regeringen kan tvinga blocken att närma sig. Då förlorar också partiet sin vågmästarroll.Jonas Hinnfors vid Göteborgs universitet trodde att SD skulle välja att lägga ned rösterna.

BT - 03 dec 14 kl. 08:59

Statsvetare tror på nyval i februari

Statsvetare har kallat situationen unik i svensk politik och nu radas teorierna upp om vad som kommer att hända den närmaste framtiden. Ulf Bjereld menar att Alliansen vill släpa regeringen "i smutsen".Den socialdemokratiske statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar att Alliansen ett tydligt mål.

GöteborgsPosten - 27 jul 17 kl. 10:26

Statsvetare tror olika om Löfvens beslut

Blir det ministeravgång? Kommer regeringen att avgå? Eller står Sverige inför ett extraval?

Sydsvenskan - 06 maj 16 kl. 20:25

Vinden blåser inte Vänsterpartiets väg. För Löfven finns andra möjligheter.

Vänsterpartiets pågående kongress i Örebro handlar en hel del om att ställa ultimatum. Partiledaren Jonas Sjöstedt ställer ultimatum för fortsatt regeringssamarbete. Men Vänsterpartiets Skånedistrikt vill gå ännu tuffare fram.

SvD - 09 maj 16 kl. 18:03

Statsvetare: Löfven måste se över relationen till MP

Det blir en regeringsombildning efter Miljöpartiets kongress i helgen. Beskedet från statsminister Stefan Löfven kom på måndagen efter att Åsa Romson meddelat att hon avgår som klimatminister. – Nu måste han ser över hur det fortsatta samarbetet och relationen till MP ska se ut, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.