Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 February, 16:13

Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:48

Hotellet är en dröm som nu förverkligasSTAFFANSTORP På onsdagen togs första spadtaget till Gästis hotell i Staffanstorp.
För ägarna Anitha och Sven-Olof Thorstensson är det en dröm som blir sann.– Vi hade för elva år sedan precis tagit över och renoverat Gästis när telefonen ringde en dag, berättar Sven-Olof Thorstensson. Samtalet kom från en dam från Paris som ville boka åtta rum i en vecka.
– Vi hade inga rum men där och då föddes idén och vi ritade genast ett hotell.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP På, Gästis, Staffanstorp, Anitha, Sven-Olof Thorstensson, Paris, Anitha Sweder-Thorstensson, Hotellvägen, Erlandsson, Syd AB, Mattias Hansson, Staffanstorps, Christian Sonesson, Adam Thorstensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotelletär en , drömsom nu , förverkligas
GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 12:20

Hotellet lägger den sista pusselbiten

Just nu får Uddevalla 130 nya hotellrum. Sista etappen av en långsiktig plan för Bohusgården förverkligas.
– Sedan har vi ingen mer byggrätt, säger vd Martin Olsson..

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 10:37

Hotellet lägger den sista pusselbiten

Just nu får Uddevalla 130 nya hotellrum. Sista etappen av en långsiktig plan för Bohusgården förverkligas.
– Sedan har vi ingen mer byggrätt, säger vd Martin Olsson..

YLE - 20 sep 13 kl. 08:09

Nämnden sade ja till hotell - utan att veta hur det ska se ut

Ett 16 våningar högt kongresshotell på Busholmen är nu ett steg närmare att förverkligas. Fastighetsnämnden sade i går ja till AB Invest AS tomtreservation om att bygga hotellet. Hotellet ska byggas vid magasinbyggnaderna i Västra hamnen.

YLE - 15 jan 15 kl. 21:11

Nytt landmärke väcker intresse i Vasa

Intresset för det planerade tornhuset i Vasklot i Vasa verkar vara rätt stort bland vasaborna. Byggbolaget YIT som bygger huset har fått ta emot många samtal av intresserade. På torsdag kväll samlades ett 30-tal personer i Vasklot för att höra mer om planerna.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

Skånskan - 11 jan 17 kl. 06:00

Ikea vill bygga hotell i Svågertorp

svågertorp Ikea planerar att bygga mer i Svågertorp. Intill företagets globala mötesplats Hubhult planerar man nu för ett Hotell Hubhult med 160 rum. ERWP.

Skånskan - 20 feb 17 kl. 05:00

Detaljplan klar för Ikeas hotellbygge

SVÅGERTORP I januari lämnade Ikea in bygglovsansökan.
Nu har politikerna i stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen som gör det möjligt för Ikea att bygga ett hotell, ett kontor med plats på sikt för 900 anställda och ett parkeringshus i Svågertorp. ERWP.

Skånskan - 22 dec 15 kl. 06:00

Klart med bygglov för ännu ett hotell

STORTORGET Bygglovet är klart – den före detta bankbyggnaden på Södergatan kan förvandlas till hotell med 213 rum.
Men det är ännu oklart om och när hotellprojektet ska förverkligas.Det handlar om före detta Nordeakontoret i fastigheten Oscar 28 med ingångar både från Södergatan och från Skomakaregatan.

Skånskan - 26 jun 18 kl. 09:31

Hotellplan blir överprövad

Malmö Under måndagen meddelade Mark- och miljööverdomstolen att den tar upp det mål som gäller en tvist mellan Skånska Dagbladet AB, genom sitt fastighetsbolag Skånepantern, och Malmö stad.
Båda parter har, av olika skäl, överklagat den tidigare domen i mark- och miljödomstolen, som ligger vid tingsrätten i Växjö.– Det var väntat.

HBL - 22 feb 13 kl. 15:56

Medvind på ena udden

Om hotellprojektet på Fabriksudden hänger på intresset för bostäderna på Drottningberg torde ytterligare ett hinder vara undanröjt. Hälften av de 48 bostäderna på Drottningberg är reserverade. Det har tidigare sagts att framtiden för det planerade hotellet på Fabriksudden hänger på bostadsbygget på Drottningberg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Inga pengar till tandvård

ESLÖV En Eslövskvinna ansökte om 23 347 kronor i socialbidrag för att kunna betala sin tandvård. Socialtjänsten i Eslöv sade nej och då överklagade kvinnan till förvaltningsrätten i Malmö. Men domstolen säger också nej.

Skånskan - 15 minuter sedan

Fängelse för körkortslös

ESLÖV En 32-årig kvinna med adress i Malmö har dömts till en månads fängelse för att vanemässigt ha kört bil trots att hon saknar svenskt körkort. Hon åkte fast senast på Trehäradsvägen i Eslöv den 18 december förra året.
Även en 42-årig man bosatt i Sjöbo döms för olovlig körning.

Skånskan - 15 minuter sedan

Hjälten tar allt med ro

billeberga Fyraårige katten Viktor tar det mesta med ro dagarna efter hans stora hjälteinsats.
Ligger på sin bestämda plats, ser till att pälsen är i ordning och sover lite extra.Betydlig mer allvarlig var situationen i tisdags vid middagstid.

Skånskan - 15 minuter sedan

Köpte telefon i annans namn

TECKOMATORP En 37-årig man från Teckomatorp fick minst sagt stora ögon, när en räkning från ett telefonbolag damp ner i postlådan i dagarna.
Där visade det sig att han köpt en telefon med tillbehör för 16 000 kronor.
Grejen var bara den att han inte alls gjort så och efter efterforskningar visade det sig att någon person på något vis kommit över mannens personuppgifter, tagit ett lån på 20 000 kronor i dennes namn och därefter handlat loss.

Skånskan - 15 minuter sedan

1 000 liter diesel stals

källstorp Totalt försvann 1 000 liter diesel ur en tank i Källstorp natten mot onsdagen.
Okända personer ska ha tagit sig in till ett skogsforskningsföretag genom att klippa upp hänglås till en vägbom.
Väl inne letade man upp tanken och kunde ostört föra med sig drivmedlet..

Skånskan - 30 minuter sedan

Måleri på Kulturtian populärt på lovet

LUND De började med bakgrunden i stort format, sen fick barnen skära ut sin egen tavla och måla fritt ovanpå den torra grunden.– Jag vet inte än vad jag ska måla, sade Martin Choban som liksom Hajar Hazem var i full färd med att täcka allt vitt på papperet.
– Allt ska vara grundmålat, förklarade fritidsledare Sune Andersson som höll i endagskollot på Linerogården på torsdagen.

Skånskan - 1 timme sedan

Kränkt av störningsfaktura

ESLÖV En Eslövsbo på Vålarödsvägen har lämnat in en polisanmälan om ofredande sedan han fått en faktura från bostadsföretaget Brinova, som debiterat mannen 1 520 kronor för att Securitas ryckt ut till hans bostad.
Han tror att det är någon av grannarna som ringt störningsjouren och klagat på honom och hans familj. Mannen uppger i polisanmälan att han känner sig mycket kränkt.

Skånskan - 1 timme sedan

Elskåp stals vid nybygge

STEHAG En ägare av en villa som håller på att uppföras i Stehag blev någon av de senaste dagarna bestulen på ett portabelt elskåp.
Stölden har skett mellan fredag och tisdag. Elskåpet användes av byggarbetarna på platsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Lions bjöd in till fika och schlager

sjöbo Med energi, glädje och musikalitet spelade Blandfärs kända örhängen och allsång.
Det var över 100 äldre som såg, lyssnade och fikade när Lions traditionsenligt bjöd på kalaset.Lions club Sjöbo har sedan många år en tradition att besöka kommunens äldreboende, och bjuda på kaffe, tårta och musik i form av uppskattade bandet Blandfärs.

Skånskan - 1 timme sedan

Lantbruksfastighet i Eslöv såld

Eslöv André Stig Axel Olsson, 23, tidigare boende på Hjälmaröd i Eslöv har köpt lantbruksfastigheten på Öslöv 5 i Eslöv av säljaren Etel Torborg Jönsson. Köpesumman blev 2 400 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i februari 2020. Till fastigheten hör också 2 hektar åkermark och en ekonomibyggnad på 371 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.