DI > Ekonomi

Friday, 28 February, 13:06

DI - 16 dec 19 kl. 09:59

Gröna obligationer stramas åt efter EU-beslutReglerna för vad som ska få kallas ”gröna obligationer” – en marknad som i dag uppgår till 200 miljarder dollar –.
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröna, obligationer, stramas, åtefter , EU-beslut
VA - 16 dec 19 kl. 11:30

Nu kommer tuffare regler kring vilka obligationer som får kallas ”gröna”

Reglerna för vad som ska få kallas ”gröna obligationer” – en marknad som i dag uppgår till 200 miljarder dollar – stramas åt. Det står klart efter att EU fattat beslut om vilka finansiella produkter som får kallas ”gröna” och ”hållbara” efter förhandlingar mellan EU-parlamentet och Europeiska rådet som representerar de 28 medlemsländerna. .

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 15:27

Varför vill man köpa obligationer med negativ ränta?

Det pratas nu om att svenska staten ska låna upp pengar på 100 år, och att samtliga svenska statsobligationer nu har negativa räntor, dvs att staten får betalt för att låna. Men varför vill någon köpa obligationer med negativ ränta? Svar nedan.

NT - 31 maj 12 kl. 12:29

Politikerpensioner kan stramas åt rejält

Reglerna för politikerpensioner kan stramas åt rejält i Norrköpings kommun. Ett förslag finns redan, men det stramas åt ytterligare..

PrivataAffärer - 22 jan 19 kl. 06:02

Rådgivaren: Se upp för obligationer

När jag jobbade i USA var obligationsmarknaden stor för att kontrollera risken i portföljer. Tillgängligheten på obligationer av hög kvalitet var god även för mindre investerare, men i Sverige kräver oftast obligationer med lägre risk en större investering (1 miljon kr eller mer). Många konsumenters innehav i obligationer består ofta av motsatsen, obligationer med väldigt hög risk och ofta betydligt högre risk än många aktier.

Cornucopia - 02 mar 15 kl. 07:46

Guldet, börsen och obligationer sedan årsskiftet

En kort sammanfattning av hur guldet, börsen respektive obligationer (eng bonds) gått sedan årsskiftet för oss svenskar. Vi tittar här på guldpris i SEK per gram, Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 och obligationsindexet OMRXBOND Total Bond Index.

OMXS30 leder med +15.

Cornucopia - 29 apr 15 kl. 09:31

FLASH: Riksbanken sänker inte räntan - köper obligationer för 40 - 50 GSEK

Riksbanken med Stefan Ingves vid rodret behåller styrräntan vid -0.25%. Läsarna väntade sig i snitt en sänkning till -0.

VA - 14 sep 11 kl. 10:20

Euro-obligationer ger fart

14 september EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso bekräftar att ett förslag om så kallade euro-obligationer, som möjliggör gemensam upplåning med garantier från alla euroländer, är på gång. Euro-obligationer skulle kunna användas för att hjälpa eurozonens krisländer att finansiera sig billigare än med dagens straffräntor, som i praktiken omöjliggör upplåning på den privata kapitalmarknaden för flera av valutaunionens medlemmar. ?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ericsson köper tillbaka obligationer

Telekomjätten Ericsson vill återköpa obligationer som bolaget har gett ut för upp till 500 miljoner euro, eller cirka 4,5 miljarder kronor, av det sammanlagda nominella beloppet. Syftet är att minska bruttoskulden och förbättra Ericssons räntenetto, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det handlar dels om obligationer med 5 procents kupongränta som förfaller 2013, dels om obligationer med rörlig ränta som förfaller 2014..

SR - 25 sep 14 kl. 16:00

Regler kring föräldraförsäkring kan stramas upp

Att föräldrar är hemma längre tid med sina barn än de får ersättning för kan vara negativt för framtida lön och pension. En utredning ser nu över om reglerna kring uttaget av föräldraledighet ska stramas åt, och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson tycker att det vore bra..

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 07:02

Växjö kommun kan komma att ge ut gröna miljöobligationer

Växjö kommun vill hitta en ny finansieringsform för sin gröna profil.
Kanske kan gröna obligationer vara en lösning. Att ge ut gröna obligationer är ett sätt att låna pengar till särskilt miljöinriktade projekt.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Solkade ryktet slår mot nöjesbolaget: ”Det är nog nu”

Nöjesbolaget Julius Production drabbas tydligt av Malmös solkade rykte. Företagsledningen vittnar om fallande biljettförsäljning som en….

DI - 10 minuter sedan

Näringslivet i Malmö har fått nog av våldet

Hot, stölder och skadegörelse präglar vardagen för flera företagare i Malmö. Lägg därtill skjutningar och sprängningar som spär på stadens….

DI - 15 minuter sedan

Färre kandidater ångrar sina nya jobb, men fler tackar nej till jobberbjudande

Det är skillnad på hur du behåller dina medarbetare och hur du attraherar nya. Det visar CareerBuilder.ses årliga undersökning av….

DI - 30 minuter sedan

Börsfallet avtar på Stockholmsbörsen – SAS rusar

Fredagens börsfall avtog något under fredagen. Strax efter klockan halv ett var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index ner 2,4 procent efter….

DI - 30 minuter sedan

Regeringen: Vi har flera verktyg mot coronasmällen

Regeringen kommer ”inom kort” att lägga fram ett förslag till nytt system för korttidsarbete och skulle de ekonomiska effekterna av….

DI - 30 minuter sedan

Provtagningstält sätts upp i Göteborg

Ett provtagningstält sätts under fredagen upp utanför infektionskliniken på Östra sjukhuset i Göteborg, för att öka kapaciteten för….

DI - 45 minuter sedan

Di:s analytiker: Saltx Techologies behöver bevisa sig

Saltx Technologies har tekniken för termisk energilagring och deras mål är att ersätta kolkraft.   ”Det är en intressant teknik och ett….

DI - 45 minuter sedan

Hetshandel bland småspararna – flyr till Wallenberg

Coronafrossan har fått många småsparare att agera – statistik från nätmäklarna Avanza och Nordnet vittnar om febril aktivitet i februari. .

DI - 1 timme sedan

Eltel tar order värd 22 miljoner euro

Eltel tecknat ett avtal värt runt 22 miljoner euro med Vattenfall avseende byte av 236.000 elmätare i Sverige. .

DI - 1 timme sedan

Nordea: Coronaviruset borde slå mot kronan

Än så länge har den svenska kronan stått emot bra i virusoron på finansmarknaderna, men kronan bör försvagas framöver..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.