Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 23 January, 12:42

Dagensanalys.se - 15 dec 19 kl. 19:09

Annonsinvesteringar på Stories ökar 70 procentAnalysföretaget Socialbakers har jämfört annonsintäkterna på Facebook och Instagram. Allt fler annonsörer väljer numera att lägga sina kampanjer på Instagram Stories. Det visar sig att annonsinvesteringarna på Instagram Stories har ökat med 70 procent jämfört med föregående år. Intäkterna står för 10 procent av Facebooks totala annonsintäkter i slutet av Q3 2019. Här är det framförallt kategorin ”Ecommerce” som ökar snabbast.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Stories, Socialbakers, Facebook, Instagram, Instagram Stories, Facebooks, Q3, Ecommerce, Fashion, Annonsinvesteringar, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annonsinvesteringar, Stories, ökar70 procent
Dagensanalys.se - 24 apr 19 kl. 22:25

Instagram utökar den populära funktionen i Stories

Instagram uppdaterar idag sin populära funktion i Stories där användarna kan ställa frågor till sina följare. Tidigare har användarna endast kunnat erbjuda två svarsalternativ, men från och med nu kan man alltså ge sina följare fyra svarsalternativ. Den nya funktionen Frågesport rullar ut till alla användare, både på iOS och Android.

Dagensanalys.se - 05 nov 19 kl. 09:07

Stories är det heta annonsformatet hos Facebook

När Facebook släppte sin kvartalsrapport fick vi veta att av de 7 miljoner annonsörer som investerar i Facebook är det 3 miljoner som satsar på Stories. Facebook har också ökat antalet annonsvisningar med 37 procent och minskat annonskostnaden med 6 procent. Tillväxten var främst bland annonser i Facebook Nyheter, annonser i nyhetsflödet, annonser i flödet på Instagram och sen då Stories.

Dagensanalys.se - 24 apr 17 kl. 12:31

Reklaminvesteringarna ökar i Sverige, men saktar ner internationellt

IRM presenterade nyligen sin rapport ”Svensk reklammarknad 2016”, som visar att reklaminvesteringarna slår rekord och ökningen är den största på fem år. Samtidigt visar statistik från Standard Media Index att ökningen av reklaminvesteringarna internationellt sett är de lägsta sedan 2011. IRMs rapport innehåller information om hur reklampengarna spenderats under året.

Dagensanalys.se - 04 jul 17 kl. 11:31

Annonser i Instagram Stories kan boosta trafiken

För ett halvår sedan öppnade Instagram upp för möjligheten för företag att ha länkar i sina Stories, något som visat sig engagera 15-20 % av de som ser Storyn. När de lanserade möjligheten slog Instagram på stora trumman för sina företagskunder, och nu ett halvår senare går det att börja utvärdera vilka effekter de nya möjligheterna faktiskt gett. Tidningen MarketingLand har intervjuat fyra olika företag om deras erfarenheter av att använda länkar i Instagram Stories för att driva trafik, och erfarenheterna är blandade.

Dagensanalys.se - 31 okt 17 kl. 12:45

Nu kan företag testa Stories även på Facebook

När Facebook lanserade den Snapchat-liknande funktionen Stories på Facebook möttes den av entusiasm, för att sedan falla platt. Därför börjar de nu öppna upp Stories för annonsörer, för att se om formatet kan ta fart på plattformen genom företag istället för genom användare. Det innebär ingen extra kostnad i nuläget, så det kan vara värt att testa.

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 09:58

Instagram uppdaterar med nya funktioner i Stories – De kallas Archive och Highlights

Instagram lanserade igår två nya funktioner som båda är kopplade till Stories. Stories är små videoklipp som håller ligger kvar i 24 timmar innan de försvinner helt. Med den senaste uppdateringen kan du dock lagra dina Stories för alltid.

Dagensanalys.se - 21 jun 17 kl. 13:36

Instagram Stories passerar 250 miljoner användare

Igår gick Instagram ut med nyheten att de just passerat 250 miljoner dagliga användare av Instagram Stories, det är 100 miljoner fler än Snapchat, som uppfann Stories. I augusti 2016, mindre än ett år tillbaka, lanserade Instagram sitt Stories-koncept, och redan i oktober passerade de 100 miljoner dagliga användare. På åtta månader har de sedan lagt till 150 miljoner användare av funktionen, nästan lika många som Stories uppfinnare Snapchat har totalt (166 miljoner).

Dagensanalys.se - 18 maj 18 kl. 08:28

Facebook Stories toppar 150 miljoner dagliga användare – nu kommer annonserna

Efter 14 månader har nu Facebook Stories 150 miljoner dagliga användare. En benchmark som betyder att Facebook nu öppnar upp för annonsering i det formatet. De första annonserna som släpps loss i Facebook Stories kommer att testas av i USA, Mexiko och Brasilien.

Dagensanalys.se - 06 okt 17 kl. 14:10

Snart kan du publicera dina Instagram Stories på Facebook

Sedan en tid tillbaka har Instagram testat att vissa användare kan dela sina Stories via Facebook Stories. Facebook bekräftar nu att den nya funktionen rullar ut för samtliga användare i USA. Facebook introducerade Stories tidigare i år, men funktionen har inte alls blivit lika populär som Instagram Stories.

Dagensanalys.se - 17 nov 17 kl. 08:47

Instagram Stories flyttar in i din dator

Fram tills nu har du varit tvungen att skapa dina Instagram Stories i appen, men nu skall du kunna skapa dina historier när du sitter framför din dator. Instagram vill se till att alla har tillgång till deras Stories. Instagram börjar nu låta någon lägga till funktionen till alla digitala marknadsförare och influencers som vill skapa ”Stories” till sin publik från datorn.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Stirra dig inte blind på Stockholm när du kan söka jobb i Malmö

Ta dig närmare kontinenten med ett häftigt jobb i Malmö. Omlokalisera, bättre-lokalisera eller bara ta steget mot något nytt till Sveriges södra spets. Tåget till Köpenham för att gå på konsert, färjan till Tyskland för att gå på festival eller bara häng i metropolen Malmö när du inte är på jobbet.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Kan en ordbok ersätta mätvalutorna?

I en debattartikel på Dagens Media skriver Sveriges Annonsörer att ”Valutorna allt viktigare under 2020”. Men vad är egentligen en ”valuta” och varför ska man bry sig? Evighetsfrågan ska nötas även det här året.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Microsoft vill tvinga dig att använda Bing som nästa sökmotor

Microsoft tänker ta till drastiska steg för att få fler att använda sökmotorn Bing. Ett sista desperat försök att konkurrera med Google. När du installerar Office 365 vill Microsoft tvinga Chrome-användare över till att använda Bing.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Streaming blir större än betal-tv under 2020

Researchbolaget Ampere Analysis har kartlagt marknaden för både streaming och tv och i sin prognoser passerar streaming betal-tv under 2020. I skrivande stund har 22 procent av europeiska hushåll tre eller fler SVOD-tjänster. När nu Apple släpper sin streamingtjänst till alla som köper en ny Apple-enhet (12 månader gratis) kommer det att få bägaren att tippa över och streaming passerar betal-tv.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Verto Analytics säkrar 160 miljoner kronor till sin verksamhet

Finska Verto Analytics har fått in 160 miljoner kronor från tidigare investerare, management och grundare. Bakom investeringen finner vi bland andra Conor Venture Partners, Open Ocean Capital och Finnish Industry Investment. Med pengarna ska Verto Analytics expandera sin plattform i USA, där man redan är verksam, och till fler länder i Europa.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Netflix ökar men marknaden tvekar

Netflix ökade sina intäkter med över 30 procent under det sista kvartalet förra året. Trots detta tvekade marknaden och sänkte aktien. Det är konkurrensen från Apple och Disney som fått Netflix investerare att darra, trots att bolaget går bra.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

GoMore växer internationellt med Stripe

GoMore, Skandinaviens ledande bildelningstjänst, erbjuder samåkning, peer-to-peer-biluthyrning och privat billeasing. Sedan lanseringen har det danska företaget expanderat till Sverige, Norge, Danmark , Frankrike och Spanien och har nu över 100 anställda. Enbart i Danmark finns fler än 900 000 registrerade GoMore-användare.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Kapa dyra energiräkningar med en smart termostat

Med en smart klimatassistent i hemmet är det idag möjligt att styra både värmepumpar och luftkonditioneringsapparat via din mobiltelefonen. Något som är bra både för miljön och den egna plånboken. Under vinterhalvåret blir många av oss i Sverige påminda om hur mycket det kan kosta att hålla våra bostäder varma.

Dagensanalys.se - Igår: 11:58

AI – konsten att tänka innanför boxen

All analys bygger på data, och all data är historisk. Viss data samlar vi in i det ögonblick något händer, men realtid (d.v.

Dagensanalys.se - Igår: 11:47

Improove startar Improove Growth

Improove Growth kommer ha ett tydligt fokus på att hjälpa kunderna att öka sin försäljning. Ett mindre team är redan på plats och igång med uppdrag. En av våra styrkor har alltid varit vår förmåga att förstå kundens verksamhet och hjälpa dem att lyckas med sin e-handel, säger Per-Mattias Nordkvist, Founder & Managing Partner på Improove.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.