Cornucopia > Ekonomi

Friday, 24 January, 18:51

Cornucopia - 15 dec 19 kl. 17:22

Partisympatier efter socioekonomisk grupp - L:s väljare högre tjänstemän, SD:s arbetareDe olika partiernas väljargrupper har olika socioekonomisk profil i skalan arbetare-tjänstemän. L:s väljare är högre tjänstemän, medan SD:s är arbetare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SD, SCB, Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiets, Kristdemokraternas, Socialdemokraternas, PSU, Partisympatier, KD, Liberalserna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partisympatierefter , socioekonomisk, grupp, L:s, väljare, högre, tjänstemän, SD:s, arbetare
Cornucopia - 18 aug 19 kl. 14:05

Partisympatier efter ålder - KD och S starkast bland sistagångsväljarna

"Den som inte röstar vänster som ung saknar hjärta, men den som inte röstar höger som gammal saknar hjärna."Enligt SCB:s partisympatiundersökning finns det tre riksdagspartier som blir starkare med åldern på väljarna, och det är främst S och KD, medan SD toppar i vita-kränkta-män-åldern 50-64 år. Övriga partier tappar väljare, ju äldre väljarna blir.

Cornucopia - 06 jan 19 kl. 13:28

Partisympatier efter utbildningsnivå - MP och L:s väljare högst utbildning, S och SD lägst

Enligt SCB:s partisympatiundersökning har Miljöpartiets och Liberalernas väljare högst utbildning, medan man hittar lägst utbildning hos S och SD. Moderaterna och KD är de partier som lockar till sig väljare jämnast från alla utbildningsnivåer.
Partisympatier efter utbildningsnivå normerat runt 100.

YLE - 27 jun 17 kl. 15:15

Socioekonomisk bakgrund kan inverka på hjärtats storlek

Forskning vid Åbo universitet påvisar att en lägre socioekonomisk ställning i barndomen kan leda till att hjärtat får en förstorad vänster kammare i vuxen ålder. Hjärt- och kärlsjukdomar hänger fortfarande starkt ihop med socioekonomisk bakgrund. Tidigare forskning har visat att en lägre socioekonomisk ställning betyder att risken är större för plötsliga hjärtproblem.

YLE - 16 apr 18 kl. 15:00

Unga män med låg socioekonomisk status skaffar färre barn: ”Det är mycket oroväckande”, säger studerande Markus Myllyniemi

Tröskeln för unga män med låg socioekonomisk att skaffa barn är allt högre. Detta oroar forskare och politiker. 22-åriga Markus Myllyniemi är också oroad över utvecklingen.

DN - 28 okt 16 kl. 14:58

SVT frågar anställda om partisympatier

Medarbetare på SVT fick under torsdagen en enkät skickad till sig där de uppmanades svara på vilka partisympatier de har inför ett program som vill se om det finns sanning i idén om att SVT är vänstervridet. Men Ulrika Hedman, forskare, är kritisk till tillvägagångssättet som hon menar snarare kan befästa.

DI - 28 okt 16 kl. 18:43

SVT frågar anställda om partisympatier

Anställda på SVT har i en enkät tillfrågats om sina partisympatier. Syftet är att bekräfta eller vederlägga uppfattningen att SVT är "vänstervridet". Men undersökningen får kritik.

GöteborgsPosten - 09 jun 17 kl. 15:28

Väljarna: Stabilitet före egna partisympatier

Efter att premiärminister Theresa Mays Tories förlorat sin majoritet i det brittiska underhuset tycks många britter lyfta upp behovet av stabilitet över sina egna partisympatier..

UNT - 09 jun 17 kl. 15:28

Väljarna: Stabilitet före egna partisympatier

Efter att premiärminister Theresa Mays Tories förlorat sin majoritet i det brittiska underhuset tycks många britter lyfta upp behovet av stabilitet över sina egna partisympatier..

YLE - 13 dec 15 kl. 14:01

Sverige i EM:s tuffaste grupp – Italien räds Zlatan

Yle Sportens läsare anser att grupp E med Belgien, Irland, Sverige och Italien är den tuffaste gruppen i sommarens fotbolls-EM i Frankrike. Från italienskt håll räds man Sveriges nummer tio. Efter att lottningen till EM nästa sommar avgjordes frågade Yle Sporten läsarna vilken grupp man anser vara den tuffaste.

YLE - 26 aug 16 kl. 14:07

Holländsk storklubb väntar för Lod – svår grupp för United

Robin Lods grekiska klubb Panathinaikos möter tufft motstånd i gruppspelet i Europa League då man ställs mot Ajax. För Manchester United blev det också en svår lottning då man bland annat möter Fenerbahçe och Feyenoord. Panathinaikos med Robin Lod i laget slog ut Teemu Pukkis Bröndby i den sista kvalomgången till Europa League.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmysspaning: Saint Barths i kulturella ropet

Dags för lite fredagsmys, och denna gång en spaning. Den forna svenska slavhandels- och vapenhandelskolonin Sankt Bartholomei (numer franska Saint Barthelemy, eller Saint Barth's i engelsk kortform), har seglat upp i svenskt kulturliv. Dels via Niklas Natt och Dags senaste Bellman-noirroman 1794, dels via ett antal kapitel i min egen kommande Redovisningsavdelning Marviken, och dels på lördag med premiären av buskisoperan Candide på Kungliga Operan i Stockholm.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Så preppar du för en pandemi

Att preppa för en pandemi är ganska rakt på sak. Man behöver ha mat, dryck och medicin hemma för kanske två veckors sjukdom eller sjukdomsutbrott, samt tidsfördriv. Därtill hygienartiklar som handsprit för att minska risken för smitta när man jobbar eller behöver lämna hemmet pga dålig planering.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Volvo har börjat ta order på Polestar 2 - leverans juli

Volvos prestigebolag Polestar har börjat ta faktiska beställningar på sin rena elbil och halvkombin Polestar 2. Priserna startar från 659 000:- SEK och med dragkrok, samt Volvo, om än Kina-Volvo, så kan man gissa att detta kommer bli en svensk tjänstebilsuccé.
Släp minsann.

Cornucopia - 7 timmar sedan

WHO - inget internationellt nödläge pga coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO har inte utlyst något internationellt nödläge på grund av coronaviruset, och man ska som allmänhet ta det lugnt och inte överdriva situationen eller sprida desinformation. Pandemi betyder inte att folk kommer dö som flugor och de som avlidit har främst varit kända som riskgrupp, som äldre, sjuka, personer med nedsatt immunförsvar och liknande. Detta skiljer sig alltså inte från t ex influensa, och är inte som svininfluensan, som dödade friska med starkt immunförsvar.

Cornucopia - Igår: 17:40

Snö är torrt, regn är blött - klimat och mögel

Lokalt, regionalt, nationellt och inte ens kontinentalt väder - och i synnerhet inte som här mikrolokalt väder - är inte nödvändigtvis samma sak som klimatförändringar. Inlägget berör dock upplevda konsekvenser av mildare vintrar i Sverige, vilket kan vara en klimattrend, och i så fall kommer ge konsekvenser.
Frånvaron av kyla och snö förvandlar svenska vintrar från en renande torka, till konstant fuktighet.

Cornucopia - Igår: 10:26

Stillastående lägenhetspriser i Stockholm - både faktiskt och säsongsmässigt

Lägenhetspriserna i Stockholm var i princip oförändrade under december, både i faktiska priser och säsongsmässigt. Nu är det januari månad och normalt årets starkaste månad för lägenhetspriserna.
Stockholm med Klarakyrkan till vänster och Scandic Continental till höger om det.

Cornucopia - Igår: 09:04

Coronavirus beskylls för börsnedgång i Asien

De asiatiska börserna ska ha fallit något under morgonen, och en berättelse om varför behövs, så därför har media valt att skylla på utbrottet av en ny stam av coronavirus i Kina uppgetts som anledning. Hang Seng faller t ex 1.11% och ASX 200 -0.

Cornucopia - I förrgår: 17:01

Regeringen vann - Ringhals 1 läggs ner och CO2-utsläppen ökar

Den klimatfientliga regeringens linje vann i en omröstning i riksdagen idag och kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 kommer därmed att stängas ner minst 15 år i förtid och därmed öka CO2-utsläppen massivt. Samtidigt visar omröstningen liksom en uppgörelse mellan KD, M och V att svensk blockpolitik kanske börjar vittra sönder och ersättas med att man faktiskt kan göra gemensam sak kors och tvärs i riksdagen, i enskilda frågor där man tycker lika.
Jo.

Cornucopia - I förrgår: 16:23

Värderingar FAANGS

Så nu när börserna slår börsrekord igen och igen, hur är värderingarna för Internetjättarna inom FAANGS, en svensk variant av FAANG. Vi pratar alltså om Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google och ... Spotify?

Cornucopia - I förrgår: 13:04

AT-läkarrankningen 2019: Eksjö bäst, Sollefteå sämst - storstadsregionerna i bottenskiktet

Sveriges yngre läkares förening (Sylf) publicerar varje år AT-rankningen, dvs rapporterande läkare under AT-tjänstgörings betyg på AT-tjänsten. Bäst i landet är Höglandssjukhuset i Eksjö, och sämst är Sollefteå sjukhus. Tydligt är också generell frånvaro av storstadsregioner i toppskiktet, undantaget Kungälvs sjukhus, medan storstadsregionerna oftast hittas i bottenskiktet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.