Realtid > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 19:02

Realtid - 13 dec 19 kl. 11:28

Bolund anmäld till KUFinansmarknadsminister Per Bolund har anmälts till Konstitutionsutskottet, KU, efter ett uttalande om eventuella sanktionsavgifter mot Swedbank..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
KU, Per Bolund, Konstitutionsutskottet, Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, anmäldtill KU
Realtid - 13 dec 19 kl. 11:28

Bolund anmäld til KU

Finansmarknadsminister Per Bolund har anmälts till Konstitutionsutskottet efter ett uttalande om eventuella sanktionsavgifter mot Swedbank..

Dagens PS - 13 dec 19 kl. 13:00

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiet KU-anmäler Reinfeldt

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund har under torsdagen KU-anmält statsminister Fredrik Reinfeldt för att han brutit klimatlöftena, det skriver MP i ett pressmeddelande.Det gäller FN:s klimatkonvention och överenskommelsen vid klimatmötet i Köpenhamn 2009, där Sverige och andra rika länder ska bidra med 100 miljarder dollar för att finansiera klimatomställning i fattiga länder.- Alla pengar som Sverige bidragit med till klimatfinansieringen har tagits från biståndet.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 15:07

Maud Olofsson KU-anmäld om Nuon

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund KU-anmäler före detta näringsminister Maud Olofsson med anledning av uppgifter om Vattenfalls köp av det holländska energibolaget Nuon.
Redan innan Vattenfall skulle köpa Nuon 2009 varnade tjänstemän på Näringsdepartementet för att priset var nästan 30 miljarder kronor för högt. Trots det gav dåvarande näringsminister Maud Olofsson (C) klartecken till affären.

DI - 13 dec 19 kl. 11:00

Per Bolund KU-anmäls efter Swedbank-uttalande i Di

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsministern Per Bolund (MP) till….

Expressen - 13 dec 19 kl. 11:09

Per Bolund KU-anmäls för uttalande om Swedbank

Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) anmäls nu till Konstitutionsutskottet för uttalanden om att Swedbank kan slippa maxstraff i USA, skriver Di..

Sydsvenskan - 13 dec 19 kl. 11:50

Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, rapporterar Dagens industri. Mattias Karlsson vill att KU ska granska om Pe.

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 19 kl. 11:50

Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, rapporterar Dagens industri. Mattias Karlsson vill att KU ska granska om Pe.

GöteborgsPosten - 13 dec 19 kl. 11:52

Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, rapporterar.

Affärsvärlden - 13 dec 19 kl. 13:20

Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, enligt DI..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

”Jag ser inga dramatiska börsfall i korten”

Avanzas ökade resultatet med 83 procent i det sista kvartalet under 2019. Realtid talade med bankens vd Rikard Josefson om framtiden..

Realtid - 3 timmar sedan

JP Morgan Chase skapar enhet för tillväxtländer

JP Morgan Chase Development Finance Institution verkar i samråd med FN:s klimatmål..

Realtid - 12 timmar sedan

Arbetssätt och kultur lika viktigt som verktyg

Behoven av modern mjukvara och nya angreppssätt finns i de flesta sektorer i näringslivet, men särskilt inom bank och finans där gamla otympliga IT-lösningar måste kastas ut och ersättas av ny modulär mjukvara. Men detta är lättare sagt än gjort då utmaningarna och de fällor som beställarna riskerar att falla i är många. Det skriver Stian Kildal, vd för Ammeon..

Realtid - 4 timmar sedan

Svår sits för Selin

Göteborgs finansdrottning Lena Apler abdikerar i Collector, och fastighetskungen Erik Selin tar över även här. Skiftet är rimligt, men på sikt knappast bästa möjliga. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson..

Realtid - 4 timmar sedan

Riksbanken i nytt internationellt samarbete om digitala valutor

En grupp av centralbanker utreder framtiden för digitala valutor. Sverige representeras av förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley..

Realtid - 5 timmar sedan

Ökat hopp om den tyska ekonomin

Efter ett 2019 som präglats av mörka moln på den tyska himlen ser det ljusare ut i januari. Det enligt det ekonomiska institutet ZEW..

Realtid - 7 timmar sedan

”Vi kommer aldrig mer att ta in pengar”

Den tillträdande styrelseordföranden i Collector Bank, Erik Selin, vill att Collector nu ska fokusera på avkastning och kapitalallokering. Emissionen på 1 miljard bli bolagets sista – nu är det upp till bevis..

Realtid - 8 timmar sedan

Konjunkturoro blandas med stark tro på egen tillväxt

Inte sedan finanskrisen för drygt tio år sedan har världens företagsledare varit så pessimistiska när det gäller den globala tillväxten. När det gäller den egna verksamheten är ledarna mer positiva..

Realtid - 9 timmar sedan

Hygglig ekonomi trots nedgång

En försiktig optimism prägla världsekonomin det närmaste året. Också Sverige ser ut att få en hygglig utveckling. Det framgår av konjunkturrapporten Swedbank Economic Outlook..

Realtid - 10 timmar sedan

Stark vinsttillväxt för Avanza

Avanzas resultat efter skatt för det fjärde kvartalet 2019 blev 121 miljoner kronor. Det är något lägre än förväntningarna på 123 miljoner kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.