PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 19 January, 23:38

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 17:43

Svensk förundersökning om mutbrottI förra veckan presenterades en uppgörelse mellan Ericsson och amerikanska myndigheter som innebär att Eriksson erkänner korruptionsbrott i flera länder över flera år och betalar totalt 10,1 miljarder kronor i böter. När Ericsson nu löst sina juridiska problem i USA återstår frågan om några företrädare för Ericsson har gjort sig skyldiga till mutbrott och därmed ska lagföras, skriver Di. Riksenheten mot korruption, den del av åklagarmyndigheten som utreder mutbrott, bekräftar nu för Di att en svensk förundersökning pågår. Riksenheten mot korruption uppger även att man hjälpt amerikanska myndigheter i deras utredning av Ericsson. ”Jag kan bekräfta att en förundersökning sedan en tid tillbaka pågår vid Riksenheten mot korruption avseende misstänkta mutbrot
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ericsson, Eriksson, USA, Di, Riksenheten, Martin Bresman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk förundersökningom , mutbrott
Expressen - 08 feb 17 kl. 18:22

JUST NU: Förundersökning om mutbrott i Herohärvan läggs ner

I vintras inledde Riksenheten mot korruption en förundersökning efter avslöjandena om Göteborgs stads mångmiljonavtal med flyktingjätten Hero.Det var den då kommunala chefen Veronica Morales som tecknade avtalen för att sedan börja jobba på Hero – förundersökningen rörde mutbrott och trolöshet mot huvudman.Nu har förundersökningen lagts ner..

GT - 08 feb 17 kl. 18:22

Förundersökning om mutbrott i Herohärvan läggs ner

I vintras inledde Riksenheten mot korruption en förundersökning efter avslöjandena om Göteborgs stads mångmiljonavtal med flyktingjätten Hero.Det var den då kommunala chefen Veronica Morales som tecknade avtalen för att sedan börja jobba på Hero – förundersökningen rörde mutbrott och trolöshet mot huvudman.Nu har förundersökningen lagts ner.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 11:51

Förundersökning inleds mot Wallström

Nyheter Riksenheten mot korruption har beslutat inleda förundersökning om fackförbundet Kommunals tillhandahållande av lägenhet till utrikesminister Margot Wallström är ett mutbrott.På måndagen sa Margot Wallström sig inte vara det minsta orolig för en undersökning.  Samma sak säger hon via pressekreterare Erik Wirkensjö på tisdagen: – Jag välkomnar en undersökning.

DN - 25 sep 17 kl. 14:20

Förundersökning om mutbrott inleds på polisen

En förundersökning om misstänkt mutbrott har inletts efter DN:s avslöjande om polisens passupphandling. De ansvariga poliserna hade nära kontakt med passföretaget, samtidigt som affären för över 700 miljoner kronor genomfördes..

DN - 12 dec 19 kl. 17:11

Förundersökning mot Ericsson om misstänkta mutbrott

Riksenheten för korruption driver en förundersökning mot Ericsson om misstänkta mutbrott, rapporterar Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 13:02

Förundersökning mot Nationalmuseum

Nationalmuseums överintendent har använt en av sponsorbilarna från BMW privat. Nu inleder åklagare en förundersökning, uppger Svenska Dagbladet.I ett kontroversiellt sponsoravtal fick Nationalmuseum, som är en statlig myndighet i uppdrag att bevara kulturarvet, två bilar av tyska BMW i utbyte mot att myndigheten skulle verka för ett positivt intryck av biltillverkaren.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 13:02

Förundersökning mot Nationalmuseum

Nationalmuseums överintendent har använt en av sponsorbilarna från BMW privat. Nu inleder åklagare en förundersökning, uppger Svenska Dagbladet.I ett kontroversiellt sponsoravtal fick Nationalmuseum, som är en statlig myndighet i uppdrag att bevara kulturarvet, två bilar av tyska BMW i utbyte mot att myndigheten skulle verka för ett positivt intryck av biltillverkaren.

Expressen - 08 feb 17 kl. 18:22

Förundersökning om mut– brott i Herohärvan läggs ner

I vintras inledde Riksenheten mot korruption en förundersökning efter avslöjandena om Göteborgs stads mångmiljonavtal med flyktingjätten Hero.Det var den då kommunala chefen Veronica Morales som tecknade avtalen för att sedan börja jobba på Hero – förundersökningen rörde mutbrott och trolöshet mot huvudman.Nu har förundersökningen lagts ner.

Expressen - 25 okt 19 kl. 13:13

Förundersökning inleds i tennishärvan i Mark

Kammaråklagare Staffan Edlund vid riksenheten mot korruption fattade i dag beslut om att inleda en förundersökning om misstänkt mutbrott efter härvan i kommunala energibolaget Marks kraftvärme AB.– Förundersökningen gäller tagande av muta, säger Staffan Edlund..

GöteborgsPosten - 09 jan 15 kl. 14:13

Ingen förundersökning mot Wannholt och Papaioannou

Det blir ingen förundersökning om mutbrott riktad mot Martin Wannholt och Theo Papaioannou..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 16:45

Mystisk kursuppgång i Note

Note steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang.

PrivataAffärer - I förrgår: 16:48

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder

”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:17

Börsen handelsstoppar Hufvudstadens C-aktie

”Nasdaq Stockholm AB har beslutat att handelsstoppet ska bestå under en utredning huruvida förutsättningar föreligger för fortsatt handel i Huvudstaden AB:s C-aktie på Nasdaq Stockholm”, skriver Nasdaq i ett meddelande. Hufvudstadens A-aktie handlas fortsatt. Spekulationsaktie Hufvudstaden C är något av en spekulationsaktie som ofta visar extrema rörelser under mycket låg omsättning.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:58

ABG: Red Tiger kan lyfta Net Ent

Det menar AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (30). ”Vi gör antagandet att Red Tiger kan växa med ungefär 20 procent i år jämför med i fjol, vilket vi inte anser är utmanande eftersom vi uppskattar att tillväxten har varit betydligt högre under 2019”, skriver ABG som menar att även om Net Ents ursprungliga affär inte växer så kan rörelseresultatet komma att stiga med omkring 20 procent under 2020 jämfört med 2019. I den potentiellt positiva vågskålen finns även den utökade livekasino-satsningen som ABG tror börjar få fäste hos operatörerna, men som analyshuset inte tagit med i estimatberäkningarna för 2020.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Många tekniska analyser i fredagens Trading Direkt

I den tekniska analysen svarade Tobbe Rosén på tittarfrågor om allt från stödnivåer till stop-loss. Teknisk analys i fredagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, Sandvik, Volvo, Hexpol, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), Alelion, Arctic Paper, Hemcheck, Lime, Mentice, Nokia, Pandora, Raytelligence, SBB, Tesla, Varta, Ziccum, JP Morgan.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:11

Hernhag: Fem favoritaktier med miljöprägel

Christian : Vilka är några favoritbolag inom bolag med tydligt miljöfokus?
Marcus: Neste gör biobränsle, Absolent och Nederman olika typer av luft- och filterprodukter, Alfa Lavals industriprodukter fixar en del för miljön, Nextera Energy är störst på ren energi. Det är fem olika alternativ med miljöprägel.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:56

Tre toppval i tech-sektorn

Gamingbolaget Embracer, för vilket Redeye har ett rimligt värde för aktien på 100 kronor i ett basscenario, beskrivs som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor. ”Aktiekursen har fallit under det fjärde kvartalet 2019 som en följd av en negativ analys. Vi anser att det är omotiverat och i stället ser vi den nuvarande aktiekursnivån som mycket attraktiv”, skriver Redeye om Embracer.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Sparekonomen: Avskaffa begreppet hedgefonder

Vissa fondkategorier är tydligare än andra. Vad Sverigefonder eller USA-fonder placerar i är tämligen uppenbart. Men vad hedgefonder egentligen placerar i är desto mer oklart.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:38

Carnegie: Därför ska du sälja Holmen

Carnegie konstaterar att aktien gått upp nästan 60 procent sedan starten av 2019, trots att konsensus och Carnegies egna estimat har sänkts under samma period. ”Omvärderingen av skogstillgångarna (bokförda värdet upp) och aktieåterköpsprogrammet gav stöd till aktien under 2019. Nu är det dags att fokusera på resultat- och kassaflödesutsikterna, som enligt oss i stora drag är oförändrade från början av 2019”, skriver Carnegie i morgonbrevet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.