SR > Nyheter

Saturday, 25 January, 04:42

SR - 12 dec 19 kl. 02:00

Ingen större entusiasm bland väljarnaPolitikerna kallar torsdagens val för det viktigaste för denna generation och utgången är oviss. Men bland väljarna är det ändå svårt att hitta någon entusiasm..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen större entusiasmbland , väljarna
Sydsvenskan - 03 feb 14 kl. 10:36

"Det är väljarna som ska välja sina företrädare, inte partierna."

Vintern före ett val är svensk politiks sämsta tid. Då fastställs listorna inför valet och jag hatar det. Väljaren går till vallokalen, tar en valsedel, kryssar kanske ett namn och lämnar in sin röst.

DN - 30 okt 18 kl. 19:59

S-väljarna öppnar dörren för Annie Lööf

Stödet bland S-väljarna ökar för en blocköverskridande regering. 64 procent ser Centern som ett acceptabelt regeringsparti mot 53 för en månad sedan, enligt DN/Ipsos. Under samma tid har centerpartisternas entusiasm minskat för att låta Moderaterna vara med och styra..

Politologerna - 01 maj 15 kl. 15:48

Socialdemokraternas mandat

På arbetarrörelsens högtidsdag finns skäl att fundera på vilket mandat — uppdrag från sina egna väljare — som det regeringsbärande partiet Socialdemokraterna egentligen har: Hur ser sammansättningen av de väljare som anförtrodde sin väljarmakt till Socialdemokraterna egentligen ut efter valet den 14 september 2014? Den här typen av analys kan förstås göras systematiskt för alla partier om man vill, och dessutom visar jag här endast ett mycket litet axplock av bilder hämtade från analyser av SOM-undersökningarnas data över tid.* Om vi börjar med hur den demografiska sammansättningen har förändrats är det tydligt hur Socialdemokraternas väljarkår långsamt blivit allt mer ålderstigen.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 20:47

Tydligare ledarskap krävs, Stefan Löfven.

Greklandskrisen kastade sin skugga över Socialdemokraternas dag i Almedalen. Politiska utspel i andra frågor fick lite svårt att nå ut. Men S-ledaren Stefan Löfven borde ha kunnat vända läget till sin fördel.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 20:48

Tydligare ledarskap krävs, Stefan Löfven.

Greklandskrisen kastade sin skugga över Socialdemokraternas dag i Almedalen. Politiska utspel i andra frågor fick lite svårt att nå ut. Men S-ledaren Stefan Löfven borde ha kunnat vända läget till sin fördel.

Sydsvenskan - 16 okt 12 kl. 06:30

Pressen på Obama ökar

President Barack Obama har inget val. Han måste bli mer aggressiv i den andra tv-debatten mot Mitt Romney. Den republikanske utmanaren har vinden i ryggen och Obamas chans att vinna en andra mandatperiod i Vita huset står på spel.

Politologerna - 08 sep 14 kl. 08:00

Nuon-affärens uppkomst och frånvaro i valrörelsen

Det här inlägget har samförfattats av Stefan Dahlberg och Patrik Öhberg Nu är det knappt en vecka kvar av årets valrörelse och den har så här långt inte dominerats av några så kallade affärer. Svenska valrörelser brukar vanligtvis inte kretsa kring affärer, även om dataintrångsskanadalen drog till sig en del uppmärksamhet i  valet 2006, liksom Janne Josefssons valstugereportage i valet 2002. Inför årets valrörelse fanns emellertid en bubblare som det spekulerades kring och det var den så kallade Nuon-affären.

Politologerna - 13 maj 15 kl. 12:49

Finns den kommunale väljaren? (del 3)

Inlägget är samförfattat av Gissur Ó. Erlingsson & Henrik Oscarsson. Bättre sent än aldrig?

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:30

Moderaterna måste ta sin eftervalsdebatt

Efter att två favoriter hoppat av var det bara Anna Kinberg Batra kvar. Partidistrikten nominerade henne pliktskyldigt och utan entusiasm. När det nu är dags för årsskifte har fokus i politiken hamnat på Moderaterna som tycks stå inför inre slitningar.

BT - 22 maj 14 kl. 10:00

Nu är EU-valet igång

Det fyra dagar långa EU-valet har nu inletts med val i Nederländerna och Storbritannien. Därmed har jätteapparaten att få 380 miljoner valberättigade i 28 länder att utse 751 medlemmar i EU-parlamentet dragit i gång. Nederländerna var först ut.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Kina sätter in militär mot virusutbrottet

I Kina stiger antalet smittade av det nya coronaviruset allt snabbare. Över 1 300 personer bekräftas nu sjuka, och dödstalet har stigit till 41. Nu sätts militären in för att bekämpa virusutbrottet..

SR - 1 timme sedan

Polisutbildningen för civilanställda görs om

Regeringen har beslutat att ändra i polisutbildningen för civilanställda så att alla tvingas genomgå sex månaders polisaspirantutbildning. Det är något som Polismyndigheten ha velat ha, och enligt inrikesminister Mikael Damberg kommer det att ge cirka 100 nya poliser per år..

SR - 4 timmar sedan

Tredje fall av coronavirus i Frankrike

Frankrike har nu konstaterat ett tredje fall av det nya coronaviruset. Det är de första fallen i Europa där smittan konstaterats..

SR - 6 timmar sedan

Trump första president att delta i marsch mot abort

För första gången någonsin deltog en amerikansk president i den årliga anti-abortdemonstrationen March for Life i Washington..

SR - 7 timmar sedan

Viruset kan slå hårt mot Kinas ekonomi

Coronavirusets utbrott i Kina kan bli ett hårt slag mot landets ekonomi. I morgon inleds det kinesiska nyåret, då cirka tre miljarder resor görs inom landet..

SR - 8 timmar sedan

Bekräftat: Första fallen av viruset i Europa

Coronaviruset har nått Europa. Under kvällen har två bekräftade fall av sjukdomen upptäckts i Frankrike, rapporterar AP..

SR - 8 timmar sedan

Jordbävning i östra Turkiet

Ett jordskalv med magnituden 6,7 har skakat östra Turkiet, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS..

SR - 9 timmar sedan

Efter Girjas-domen – fler samebyar kan stämma staten

Samebyar längs den svenska fjällkedjan vill ha samma rättigheter som Girjas fick i går genom en dom i Högsta domstolen..

SR - 9 timmar sedan

Åström: Inledande optimism – tills verkligheten hann ikapp

I dag avslutades årets Världsekonomisk forum i Davos som helt kom att domineras av klimathotet. Världspressen utsåg två huvudgäster, som kom att dominera veckan. Greta Thunberg och USA:s president Donald Trump..

SR - 11 timmar sedan

Dan Wus nyårsresa ställs in efter virusutbrottet

Det är nyårsafton i Kina, högtiden som enligt tradition tillbringas med familjen. Men så blir det inte för Uppsalabon Dan Wu, vars flyg till Wuhan ställts in på grund av coronaviruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.