Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 21 January, 19:03

Världen Idag - 12 dec 19 kl. 00:00

När ska Svenska kyrkan komma till samma insikt?I ett uppmärksammat utspel inför dagens parlamentsval i Storbritannien har landets judiske överrabbin, Ephraim Mirvis, varnat för konsekvenserna av en socialdemokratisk seger under Labourledaren Jeremy Corbyn. Han fick omedelbart stöd av ärkebiskopen av Canterbury, Justin Wellby, som utan att nämna Corbyn vid namn meddelade att han delade överrabbinens oro. Det hör inte till vanligheten att kyrkliga ledare blandar sig i partipolitiken mitt under pågående valkampanj. Men i en situation där 87 procent av den judiska befolkningen känner oro över en Labourseger, och där hälften överväger att lämna landet ifall Corbyn får makten, fanns det inga andra alternativ för överrabbinen än att slå larm. Reaktionen från den anglikanska kyrkan har en speciell förklaring.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska, Storbritannien, Mirvis, Labourledaren Jeremy Corbyn, Canterbury, Wellby, Corbyn, Labourseger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När ska Svenska kyrkan, kommatill samma , insikt
Dagen - 18 nov 14 kl. 03:05

Svenska kyrkan kan öppna flyktingboenden

Migrationsverket ber Svenska kyrkan om hjälp med flyktingsituationen. Inom en snar framtid kan kyrkan komma att öppna flyktingboenden. "Det skulle vara en ny uppgift, men vi tror att det finns kompetens", säger Kristina Hellqvist, handläggare för flyktingfrågor i Svenska kyrkan..

YA - 20 timmar sedan

Socialen: Föräldrarna saknar insikt och äventyrar vården av barnen

Föräldrarna till de fem barn, som levt isolerade i sitt hem, saknar insikt och förståelse för bristerna i omhändertagandet av barnen. Genom att lämna felaktig information har de även äventyrat vården av barnen. Det skriver förvaltningsrätten i sin senaste dom.

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 15:00

Svenska kyrkan borde välkomna SVT:s granskning

DOLD KAMERA Uppdrag granskning ska blottlägga missförhållanden var de än finns. Om de finns i slutna rum, som i kyrkan – då ska vi ta oss in även där. Biskop Esbjörn Hagberg uttrycker i sin debattartikel här på SVT Debatt farhågor med anledning av vår kommande granskning av prästers syn på homosexuella.

YLE - 15 maj 17 kl. 14:48

Ishockeymatchen Finland-Kanada visas i kyrkan - "Men inte ens bön hjälper Finland"

Tisdagens match i ishockey-VM mellan Finland och Kanada visas på stor skärm i Pauluskyrkan i Helsingfors. Före matchen ordnas en hockeynattvard. Kyrkoherde Kari Kanala vid Paavalin seurakunta välkomnar alla till kyrkan för att se på matchen.

Dagen - 28 mar 11 kl. 16:57

Flera frågetecken kring nya kyrkan

Status quo i kyrkoledarfrågan. Och oenighet i namnfrågan. Så kan läget beskrivas för den nya kyrka som snart ska bildas.

Dagen - 20 jan 11 kl. 03:00

"Kyrkan har blivit en klubb för kristna"

Hur återkristnar man en efterkristen kultur? Den frågan var utgångspunkten när författaren och församlingsgrundaren Michael Frost talade under konferensen "Missionell kyrka i ett efterkristet Sverige" den gångna helgen.

- Kyrkan har blivit en klubb för kristna som uppfostrar kristna barn och hoppas att några av dem ska stanna kvar tills man en dag stänger den sista kyrkan, sa Michael Frost under konferensens första seminarium.

Dagen - 02 maj 11 kl. 15:18

Valet av kyrkoledare i nya kyrkan skjuts upp ett år

Frågan om vem som blir kyrkoledare i den nya kyrka som snart ska bildas skjuts ett år framåt i tiden. Det står klart sedan GF-styrelsen meddelat att man inte kommer att föreslå ett namn.

Spänningen har varit stor sedan styrelsen för Gemensam framtid för ett år sedan fick i uppdrag att ta fram ett namn till bildarmötet den 4 juni i år.

Dagen - 28 okt 11 kl. 03:00

Så ska skolavslutningar hållas i kyrkan

Uppsala. Kyrkan bör tillmötesgå de skolor som önskar fira sin avslutning i kyrkan. Hellre icke-konfessionella avslutningar än ingen avslutning alls i kyrkan.

Skånskan - 22 apr 16 kl. 14:30

Kyrkan vill ta bort staketet runt skolan

Lövestad by Ett staket kring Montessoriskolan Fyrkappan i Lövestad by har fått Lövestads församling att reagera.
I ett brev till kommunen hävdar de att staketet utgör ett intrång i servitutsrätten.– Det är lite av ett egenmäktigt förfarande det här, säger Jan-Erik Johansson, kyrkorådets ordförande.

Världen Idag - 18 mar 14 kl. 16:21

Kyrkan lär mer om övergrepp

- Det gäller att förebygga och på så sätt minska risken för överträdelser. Därför behövs utbildning, handledning, insikt om egna personliga riskfaktorer. Många möter kyrkan då de befinner sig i en utsatt situation, säger Inger Lise Olsen, handläggare för genderfrågor i Svenska kyrkan, i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Gospelkör berörde Talangjuryn med sång om Jesus

När Göteborgskören Solid gospel tävlade i TV4:s program Talang i fredags, sjöng de om Jesu uppståndelse, och blev lovordade av en tårögd jury. – Ni berörde mig, sade LaGaylia Frazier och snyftade..

Världen Idag - 2 timmar sedan

SD största partiet – konservativt block får majoritet

Sverigedemokraterna ökar mest, samtidigt som KD och Socialdemokraterna är de stora förlorarna i opinionen. Det visar TV4:s sammanvägning av flera väljarbarometrar, gjord av Göteborgs universitet. Skulle siffrorna bli valresultat hamnar L under spärren, samtidigt som ”det konservativa blocket” får egen majoritet..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Ung kristen aktivist gripen i Teheran

Den 21-åriga konvertiten Fatemeh ”Mary” Mohammadi greps av myndigheterna i Teheran den 12 januari och har sedan varit försvunnen, rapporterar bland annat människorättsorganisationen Article 18. Samma dag hade Mohammadi, som kämpar för att alla iranska kristna ska få gå till kyrkan, publicerat regimkritiska inlägg på Twitter..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Trots allt hat valde han kärlekens väg

– Det var ett helvete på jorden. Total förnedring, säger Emerich Roth om livet i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Själv valde han att älska framför att hata..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Minister dementerar att kristna flyktingar diskrimineras

Uppgifterna i Världen idag, att kristna flyktingar i flera fall har diskriminerats av muslimsk FN-personal, har fått stor spridning. Nu har frågan dessutom lyfts upp på ministernivå. Statsrådet Peter Eriksson (MP) menar dock att det som rapporterats handlar om enskilda fall och inget annat..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Från en dyr lyxpryl till oumbärlig

På tio år har mobilen revolutionerat våra liv. Inom tio år kommer vi med mobilens hjälp att förstå andra språk och upptäcka världen på sätt vi kanske inte ens kan föreställa oss. Men teknologin bäddar också för nya brott – och obehagliga överraskningar..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Om du stillar ner dig inför Ordet och Jesus, vad säger han då till dig?

Ett nytt år står för dörren med nya möjligheter, utmaningar och prövningar. Vad har 2020 med sig i bagaget och hur ska vi inta det nya året med tro och tillförsikt? Jag satt några dagar före nyårsafton och summerade ihop mitt år, 2019.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Trovärdigt om mirakler

Innan sin omvändelse var Lee Strobel en känd och prisbelönt journalist i Chicago. I Sverige är han kanske mest känd för sin bok Fallet Jesus (The Case for Christ), där han med den undersökande journalistiken som metod tar sig an skälen för att tro på Jesus och uppståndelsen. Han intervjuar experter och ställer dem mot väggen med Strobels tuffaste och ärligaste frågor.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Sök ivrigt Andens gåvor

Gud har gett sin församling en mångfald av andliga gåvor med syfte att bygga upp församlingen. Andens gåvor är nio till antal och kan delas upp i tre grupper för att enklare förstå hur de fungerar. Den första gruppen är de så kallade inspi­rationsgåvorna och har med munnens tal att göra.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Sexuella revolutionen banade väg för pedofili

Filmen La dolce vita (Det ljuva livet) tillhör filmhistoriens verkliga klassiker. För Anita Ekberg innebar den det stora genombrottet och hennes roll som Sylvia kom att förknippas med uttrycket ”den svenska synden”. Öppningsscenen sätter filmens tema.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.