PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 16:53

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 07:36

Snitträntorna föll i novemberSnitträntan på tremånaders bolån landade på 1,43 procent under november. Det är 0,01 procentenheter lägre än oktober. Trion Landshypotek, Avanza/Stabelo och Hypoteket ligger kvar i topp men räntan sjönk både hos Avanza/Stabelo pch Hypoteket. Månadens största rörelse står Ålandsbanken för. Snitträntan föll 0,11 procentenheter till 1,29 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Landshypotek, Stabelo, Hypoteket, AvanzaStabelo, Ålandsbanken, Ålandsbanlen, Icabanken, Danske Bank, Danske, Institut Nov, Bolån, SBAB, SEB, Bank, Gustavsson, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snitträntorna, fölli , november
PrivataAffärer - 07 dec 15 kl. 15:44

Snitträntorna ökade mest hos SBAB

Bankernas snittränta på tremånaders bolån ökade något i november. Men ökningarna kan helt förklaras med den kraftiga uppgången i snitträntorna hos SBAB och bankens samarbetspartners....

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 11:29

Snitträntorna på bolån fortsätter att sjunka

Snittet på tremånadersräntan för de 14 aktörer som finns med i vår jämförelse landade på 1,36 procent i november vilket är 0,01 procentenheter lägre än oktober och 0,02 procentenheter lägre än september. Trenden med fallande boräntor håller alltså i sig. Men som vanligt var det stora variationer mellan de olika långivarna.

PrivataAffärer - 09 dec 16 kl. 10:48

Ökad skillnad mellan bankernas snitträntor på bolån

Snitträntorna på bolån föll marginellt under november. Samtidigt ökade skillnaden mellan den dyraste och billigaste banken....

DI - 07 dec 15 kl. 21:44

Statens bank höjer boräntorna mest

Statliga SBAB bjuder bolånekunderna på en riktig räntebesvikelse. I november höjdes snitträntorna kraftigt och banken är inte längre billigast på marknaden. Det skriver Dina Pengar, som är Dagens industris och Expressens gemensamma sajt om privatekonomi..

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 12:13

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 13:00

Chefekonomen: Så höga är boräntorna om två år

Den stora frågan den senaste tiden har varit om Riksbanken höjer räntan i december eller februari. Men Nordeas chefekonom Annika Winsth är säker. Det blir en höjning i december.

PrivataAffärer - 10 jan 20 kl. 07:03

Här är bankerna som höjt boräntorna

Det är jämförelsesajten Compricer som gått igenom vilka banker och bolåneinstitut som nyligen höjt räntan på tremånaders bolån. Ett par dagar innan Riksbankens besked om att reporäntan höjs från -0,25 till 0 procent slog SEB till med en höjning med 0,05 procentenheter. Men redan i början av december höjde SEB, då med 0,10 procentenheter.

DI - 03 dec 15 kl. 17:06

Nu är det slut på räntefesten

Snitträntorna för nya bolån steg mellan oktober och november, visar statistik SBAB. Och nu tror banken att boräntefesten är slut. "Boräntorna har bottnat nu", säger Tor Borg, chefsekonom på SBAB bank..

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 13:00

Chefekonomen: Räkna med fortsatt låga boräntor

Winsth konstaterar att den globala konjunkturavmattningen har pågått en tid. Men möjligen kan man nu se ”små gröna skott” i spåren av att centralbanker som amerikanska Fed och europeiska ECB signalerat mindre åtstramande politik. Konjunkturen lär vara fortsatt dämpad under 2019, men förutsättningarna för 2020 ser nu något bättre ut.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 13:03

Här är bankerna som INTE höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att minusräntan är ett minne blott och reporäntan höjdes till 0,00 procent. Beskedet var synnerligen väntat och redan innan Riksbankens besked började bankerna höja boräntorna, visar en sammanställning som Compricer gjort. Bland annat höjde Nordea med 0,1 procentenhet redan i slutet av november och i mellandagarna var det dags igen då banken höjde med ytterligare 0,1 procentenhet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Börsjättar bland torsdagens rapportbolag

Rapportbolag torsdag 30 januari: NCC (ca kl 7.10)
Enea (kl 7.20)
Volvo (kl 7.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Aktien som gett spararna 800 miljoner på en månad

Kvartalsrapporten i oktober var startskottet för en helt fenomenal kursrusning. En annan drivkraft är förväntningar på den nya fabriken i Kina och den kommande lanseringen av Cybertruck. – Förväntningarna är höga efter att aktien tokrusat sedan senaste kvartalsrapporten då Tesla oväntat redovisade vinst och en del bedömare väntar sig stordåd även i rapporten för fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nent vill sälja produktionsbolag

De produktionsbolag inom Nent som sätts upp på säljlistan är fokuserade på reality, dokumentärer, ”branded entertainment” samt event. Bland de berörda bolagen hittas bland andra Strix och Baluba. ”Försäljningen av dessa verksamheter kommer att ske under det första halvåret 2020”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Oväntad extra utdelning lyfter Billerud Korsnäs

Läs också: Sämre resultat än väntat - men föreslår extra utdelning ”Den extra utdelningen driver aktien, den var inte väntad. Återköp har det spekulerats lite om, men nu blev det alltså båda delarna”, säger Johannes Grunselius, analytiker på Kepler Cheuvreux, till Nyhetsbyrån Direkt. En annan analytiker, som vill vara anonym, håller med.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Kull: Därför sparar vi i hållbara fonder

Vi får bland annat reda på varför man väljer att spara i hållbara fonder och hur Johanna tänker kring hållbarhet i sina egna investeringsbeslut. Dagens gäst: Sparekonomen Johanna Kull  .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fed väntas sitta still i båten

Goldman Sachs USA-ekonomer med Jan Hatzius i spetsen räknar med att FOMC kommer att låta styrräntorna ligga stilla, göra minimala förändringar i sitt uttalande och låta avsnittet om framtida guidning vara oförändrat. ”De ekonomiska förhållandena har knappt ändrats sedan det förra FOMC-mötet i december, medan de finansiella förhållandena har fortsatt att lätta avsevärt. Vi räknar med att Fed-chefen Powell vid sin presskonferens i stort kommer att upprepa de uttalanden han gjorde efter decembermötet, där han kopplade framtida höjningar till en betydande och ihållande rörelse uppåt för inflationen, och var nöjd med den nuvarande penningpolitiska hållningen”, skriver de i ett kundbrev.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea: Svensk ekonomi vänder uppåt

Sveriges BNP väntas öka med 1,1 procent i år och 1,9 procent nästa år. I september spåddes en BNP-tillväxt på 1,2 procent i år och 1,7 procent nästa år. ”Resursutnyttjandet faller visserligen i närtid, men tillväxten bottnar nu.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Autoliv till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 715 från 680 kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Godisjätten slog förväntningarna

Cloetta redovisar ett justerat rörelseresultat på 216 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Det var bättre än analytikernas förväntningar som enligt Bloomberg News var ett justerat rörelseresultat på 196 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.