Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 January, 09:59

Realtid - 11 dec 19 kl. 06:20

Bristen på valfrihet inte det värsta med nya premiepensionenAllt fler kritiska röster höjs mot förslaget om att ersätta dagens premiepensionssystem mot ett statligt upphandlat fondtorg. Utgångspunkten för förslaget genomsyras av storbrorperspektiv och ett utvecklingsfrånvänt synsätt anser Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristen, valfrihetinte det , värstamed nya , premiepensionen
BT - 25 nov 13 kl. 14:05

Låt tjänstepensionen stå modell för premiepensionen

Premiepensionen kritiseras starkt för att den dras med lågt engagemang, onödigt höga kostnader och alltför stor spridning i avkastningen. Men istället för att avskaffa eller kraftigt begränsa valfriheten i systemet kan riksdagen låta den kollektivavtalade tjänstepensionen, ITP, stå som modell för premiepensionen. Det skulle möjliggöra verklig valfrihet för pensionsspararna.

YLE - 08 mar 17 kl. 00:18

Valfrihet och språkfråga i första partiledardebatten

Sipilä höll sig i bakgrunden. Orpo fick försvara valfrihet i vården. Oppositionen kritiserade från både vänster och höger.

Kristianstadsbladet - 15 feb 13 kl. 09:30

Partier är oense om valfrihet

En utredning som gjorts på uppdrag av Bromölla kommun visar att det inte finns några formella hinder att införa valfrihet inom hemtjänsten. Men partierna är oense om ett införande av valfrihetssystem överhuvudtaget.
Bromölla fick under 2011 ett bidrag av Socialstyrelsen för att utreda förutsättningarna för att införa valfrihetssystem inom hemtjänsten enligt LOV, lagen om valfrihet.

YA - 18 jan 14 kl. 03:58

Valfrihet här för att stanna

Valfrihetssystem gynnar småföretagandet och ger mer medborgarmakt.
För vem är en kommuns verksamhet till för? Dess medborgare borde det naturliga svaret vara.

YA - 17 apr 14 kl. 03:50

Valfrihet satt under press

Det började med kritik mot friskolevinster. Men Socialdemokraterna i Skåne stannar inte där. I helgen fattade distriktskongressen beslut om att man vill avskaffa det fria skolvalet.

SmålandsPosten - 26 apr 14 kl. 00:31

Vinst och valfrihet hand i hand

Ibland kan ett svar på en fråga påverkas av hur frågan är ställd. Detta verkar nämligen vara fallet i den senaste SOM-undersökningen som presenterades i torsdags. Undersökningen har som uppgift att utröna hur folkopinionen ställer sig i olika samhällsrelaterade frågeställningar.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 10:30

Premiepensionen engagerar få


Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden.Enligt AP-fonden bidrar den låga kunskapsnivån och bristen på engagemang till att det finns en marknad för aggressivt telefonsåld pensionsförvaltning som skrämmer till att tro att inaktivitet har katastrofala konsekvenser på pensionen..

SVT Debatt - 02 sep 13 kl. 05:31

Marknadshyror löser inte bristen på studentbostäder

STUDENTBOSTÄDER Studentbostadskrisen är ett av de största hindren för Stockholmsregionens utveckling. Idag har nyproducerade studentbostäder redan marknadsanpassade hyror ? den mest effektiva åtgärden mot bostadsbristen är alltså inte friare hyresreglering.

BT - 03 sep 14 kl. 08:38

Fristad hade mått bra av valfrihet

Valfrihet i välfärden är en konkret fråga som jag som ledamot i Stadsdel norr möter i min politiska vardag. Det är en verklig ödesfråga i det här valet. Det finns två perspektiv på valfriheten som förtjänar att lyftas fram som är verkligt konkreta.

BT - 03 sep 14 kl. 08:38

Hemtjänsten i Fristad hade mått bra av valfrihet

Valfrihet i välfärden är en konkret fråga som jag som ledamot i Stadsdel norr möter i min politiska vardag. Det är en verklig ödesfråga i det här valet. Det finns två perspektiv på valfriheten som förtjänar att lyftas fram som är verkligt konkreta.

YLE - 15 mar 16 kl. 14:01

Ökad valfrihet i vården - hur ska det gå till?

Finländarnas valfrihet inom social- och hälsovården ska öka i samband med vårdreformen, föreslår en utredningsgrupp. Valfriheten anses kunna öka tillgången på service och bidra till att dämpa kostnadsutvecklingen. Förutsättningen för det här är att staten fattar beslut om principerna för finansieringen av tjänsteleverantörer.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Här är bästa fonderna 2019

Utmärkelsen Årets Fonder 2019 utses bland de 1 800 fonder som finns på Fondmarknadens plattform och tilldelas de bästa fonderna inom tio kategorier. Här är alla vinnarna..

Realtid - 1 timme sedan

Telia ändrar redovisningsprinciper

Till följd av förvärvet av Bonnier Broadcasting har Telia Company ändrat sina redovisningsprinciper för att vara i linje med de IFRS-principer som tillämpas inom media-branschen. .

Realtid - 1 timme sedan

Investor höjer utdelningen

Helåret 2019 gick starkt för Investor, men i fjärde kvartalet tappade man. Totalavkastningen på 7 procent är sämre än jämförelseindex på 10 procent..

Realtid - 1 timme sedan

Skandia delar ut 24 miljarder

Skandia delar ut 24 miljarder kronor i återbäring under 2019 till kunderna med traditionell förvaltning. Det resulterar i en genomsnittlig återbäringsränta under 2019 på 6,1 procent..

Realtid - 1 timme sedan

SBB återbetalar 3,9 miljarder

SBB återbetalar ytterligare 3,9 miljarder kronor i säkerställd bankskuld som del i sin ambition att uppnå en BBB+ rating..

Realtid - 2 timmar sedan

Bästa fonderna 2019

Utmärkelsen Årets Fonder 2019 utses bland de 1800 fonder som finns på Fondmarknadens plattform och tilldelas de bästa fonderna inom tio kategorier. Här är alla vinnarna!.

Realtid - 2 timmar sedan

Stillfront i miljardaffär

Stillfront i miljardaffär, Quickbit överens om förvärv och Scout Gaming gör två nyemissioner. Här hittar du morgonens nyheter i korthet. .

Realtid - 3 timmar sedan

Åtal för en ny typ av marknadsmissbruk

Den åtalade mannen har handlat på två börser samtidigt i syfte att vilseleda marknaden, enligt EBM. Vinsten uppgick till 116 000 kronor..

Realtid - 3 timmar sedan

Digitalt behöver inte vara sämre

En klassisk fälla som alltför många trillar i; kundernas egentliga behov är inte digitalisering. Det skriver Joakim de Leeuw, client director på Centigo..

Realtid - 17 timmar sedan

”Jag ser inga dramatiska börsfall i korten”

Avanzas ökade resultatet med 83 procent i det sista kvartalet under 2019. Realtid talade med bankens vd Rikard Josefson om framtiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.