Skånskan > Nyheter

Tuesday, 21 January, 19:02

Skånskan - 10 dec 19 kl. 18:24

Vädjar om hjälp till värmestugornaMalmö På måndag öppnar Malmös två värmestugor för vintern. Men fortfarande saknas en lång lista med allt ifrån möbler till hygienartiklar och organisationerna vädjar nu till allmänheten att bidra till insamlingen av förnödenheter.Bak­om vin­terns ini­tia­tiv står Svenska kyr­kan i Malmö, Skåne Stads­mis­sion, Svenska Röda Korset, Mal­mö­kret­sen av Röda Korset och Kon­tra­punkt.
De kommer tillsammans med Malmö stad att driva två värmestugor, en för unga människor mellan 18 och 25, och en för vuxna över 25.
Malmö stad bidrar med lokaler och står för en del av nattpersonalen, men resten är upp till frivilligorganisationerna och Malmös invånare.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Malmös, Svenska, Malmö, Stads, Röda Korset, Kon, Liv Palm, Skåne, Palm, Malmöbornas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vädjarom , hjälptill , värmestugorna

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stopp på väg 11 väster om Sjöbo

Sjöbo Det är stopp på väg 11 från Klostersågen till Sjöbo sommarby i båda riktningarna efter en trafikolycka.Räddningstjänst och polis har larmats till platsen efter olycka där flera fordon är inblandade. Trafikanter uppmanas att välja en annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö.

Skånskan - 1 timme sedan

23-åring greps med hårt pressad kokainkaka

Malmö Narkotikahunden visade intresse när den sniffade på påsen som stod mellan benen på en 23-årig man som satt på en bänk på Centralstationen i Malmö.
När tulltjänstemännen tittade närmare i påsen hittades nästan ett kilo kokain sammanpressat till en hård kaka.23-åringen greps på Malmö Central eftermiddagen den 22 november i fjor.

Skånskan - 1 timme sedan

Lina Wolff snart till Lödde bibliotek

Löddeköpinge Den 10 februari besöker författaren och Augustprisvinnaren Lina Wolff Lödde bibliotek. Först till kvarn gäller för den som vill ha biljetter.Lina Wolff kommer att tala om sitt författarskap och sin senaste roman Köttets tid, som fått lysande recensioner.

Skånskan - 1 timme sedan

Strul i tågtrafiken Malmö-Hässleholm

Skåne Det är just nu förseningar och inställda avgångar som påverkar trafiken på sträckan Malmö-Lund-Hässleholm-Alvesta/Karlskrona.Orsaken till störningarna är ett spårväxelfel i Höör som har inträffat. Det finns i nuläget ingen prognos på när tågtrafiken åter kan köra normalt..

Skånskan - 1 timme sedan

Resterna av statyn grävs upp och flyttas

Malmö Arbetet med att flytta de sista delarna av Zlatanstatyn till den hemliga verkstad där den ska renoveras påbörjades på tisdagen.
I dag ska det nio ton tunga granitfundamentet sågas i två delar innan det transporteras till hemlig lokal där statyn ska restaureras.– Det handlar om reparationsprocessen, inte själva flytten.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till fastighet i Marieholm

Marieholm Försäljningen av fastigheten på adressen Högestorp 1025 i Marieholm är nu klar. Nya ägare är Isabelle Lager, 44, och Kåre Lee Madsen, 45, från Billeberga och säljare är Siv Gullvi Grahn. Huset har en boyta på 165 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Musiktalang köper ett instrument till

TALANG. Tekla Nilsson, klarinettist från Lund, blev årets Polstjärnepristagare. För det får hon 50 000 kronor, och en del av pengarna tänker hon lägga på att skaffa ytterligare en klarinett.

Skånskan - 2 timmar sedan

20-talshus på 115 kvadratmeter sålt i Harlösa

Harlösa 1 500 000 kronor fick Carl Johan Tobias Hallström, 24, tidigare boende på Nya Vägen i Harlösa ge för huset på Åvägen 5 i Harlösa. Husets byggår är 1920 och det har en boyta på 115 kvadratmeter. Köpet från säljaren Jonas Larsson och Jennie Nilsson blev klart i januari 2020.

Skånskan - 2 timmar sedan

De ständigt relevanta

Vi fascineras av onda eller moraliskt tvivelaktiga personer. Mördare och folkmördare slutar aldrig vara relevanta. Frågan är när vårt intresse för det aparta övergår i det osmakliga eller opassande.

Skånskan - 3 timmar sedan

Svek mot cancerpatienter

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar hård kritik mot Skånes universitetssjukhus för orimligt långa väntetider för patienter med cancer i lever eller bukspottskörtel. Det har fått påtagliga konsekvenser i form av att patienterna behövt gå igenom ytterligare cellgiftsbehandlingar eller inte kunna få bästa den optimala operationstekniken. Man har med andra ord gjort cancerpatienterna sjukare snarare än friskare, vilket är oacceptabelt för ett sjukhus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.