Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 23 January, 21:49

Affärsvärlden - 10 dec 19 kl. 14:26

Så mycket väntas arbetslösheten stigaArbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 45.000 personer under 2020-2021. Samtidigt väntas arbetslösheten stiga till 7,2 procent 2020 och 7,4 procent 2021..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , väntas, arbetslösheten, stiga
YLE - 26 okt 15 kl. 09:51

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Det dystra sysselsättningsläget väntas förvärras ytterligare i år och nästa år, bedömer Arbets- och näringsministeriet. I år väntas arbetslösheten stiga till 9,5 procent medan sysselsättningsgraden sjunker till drygt 68 procent. Allt fler av dem utan jobb är långtidsarbetslösa.

BT - 15 apr 13 kl. 10:08

Regeringens vårproposition: arbetslösheten stiger 2014

Den ekonomiska utvecklingen och en expansiv politik orsakar ett "begränsat underskott" i statsbudgeten under några år, skriver finansminister Anders Borg på debattplats i DN. Men "det är förenligt med överskottsmålet" på en procent av BNP under en konjunkturcykel, anser han. Borg skriver att en minst nio år lång konjunktursvacka började 2008 och han utlovar tre miljarder i vårbudgeten, och mer i höst, för att motverka den höga arbetslösheten.

Expressen - 10 dec 19 kl. 10:15

AF: Arbetslösheten stiger till 7,2 procent under 2020

Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 45 000 personer under 2020–2021.Samtidigt väntas arbetslösheten stiga till 7,2 procent 2020 och 7,4 procent 2021.Det skriver Arbetsförmedlingen, AF, i sin arbetsmarknadsprognos som presenterades på tisdagen..

DI - 09 dec 15 kl. 10:04

AF: Så mycket väntas arbetslösheten sjunka

Arbetslösheten sjunker i snabb takt och 2017 har den fallit till 6,6 procent. Det spår Arbetsförmedlingen i sin senaste prognos..

YLE - 13 nov 14 kl. 09:51

Arbetslösheten över tio procent i oktober

Enligt arbetslöshetskassan YTK:s barometer var över tio procent av deras medlemmar arbetslösa i oktober. Också i januari i år var arbetslöshetsprocenten uppe i tio procent. I september var arbetslösheten i Finland 8,7 procent.

DN - 13 dec 17 kl. 06:30

Arbetslösheten ökar trots skriande brist på arbetskraft

Nästa år väntas arbetslösheten öka till drygt 73.000 personer i Stockholms län, visar en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Samtidigt skriker arbetsgivarna efter personal.

DN - 13 jun 18 kl. 10:06

Arbetsförmedlingen: Arbetslösheten 6,5 procent nästa år

Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 145.000 personer under 2018-2019. Samtidigt väntas arbetslösheten uppgå till 6,4 procent 2018 och 6,5 procent 2019, efter att ha legat på 6,7 procent 2017.

DI - 12 dec 18 kl. 10:14

Ny jobbprognos: Fler i sysselsättning – men arbetslösheten ökar

Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 111.000 personer under 2019-2020. Samtidigt väntas arbetslösheten uppgå till 6,5 procent 2019 och 6,7 procent 2020.

HBL - 22 okt 14 kl. 03:56

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Arbetslösheten förblir hög ett bra tag ännu, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala. Men några risker för en dramatisk ökning som på 1990-talet ser han inte.Statistikcentralen och Arbets- och näringsministeriet presenterade i går arbetslöshetsstatistik för september.

TA - 15 apr 13 kl. 07:39

Borg spår värre arbetslöshet

Finansminister Anders Borg, som presenterar vårbudgeten i dag, höjer nu prognosen för arbetslösheten framöver.Sverige är inne i nio år av konjunktursvacka, enligt Borg.
Den ekonomiska utvecklingen och en expansiv politik orsakar ett "begränsat underskott" i statsbudgeten under några år, skriver finansminister Anders Borg på debattplats i DN.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Moodys: Hela fordonsbranschens marginaler måste upp

Världens största fordonstillverkare, Toyota, sänks till negativa från stabila utsikter av Moodys, enligt en uppdatering från kreditvärderingsföretaget. Det är på lönsamhetspunkten skon klämmer - trots att Toyota är bättre än genomsnittet i branschen. I det finstilta indikerar Moodys samtidigt att fler och fler aktörer nu får svårt att försvara sina betyg..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Pareto: Kursraset i forskningsbolaget är överdrivet

Pareto Securities bedömer att kursraset för forskningsbolaget Pledpharmas aktie är en överreaktion..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Catena Media-grundare minskar innehavet - under fem procent

Aveny Ltd, som kontrolleras av Erik Bergman som är en av Catena Medias grundare, ägde per den 16 januari motsvarande 4,36 procent av aktierna i affiliatebolaget..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

ECB låter räntorna ligga

Europeiska centralbankens råd beslutade vid torsdagens möte att lämna räntorna oförändrade..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Coronaviruset sätter stopp för Pekings nyårsfirande

Det kinesiska nyårsfirandet är en av årets största högtider, och ska inledas i helgen. Men rädslan för virusets spridning gör att Peking inte vågar hålla något offentligt firande. En tjänsteman säger enligt nyhetsbyrån AFP att det storskaliga firandet har ställts in..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Kepler Cheuvreux : Ser fortfarande triggers i aktien - köp

Alfa Laval kan guida om högre efterfrågan i första kvartalet, skriver Kepler Cheuvreux..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Aktierna som lyfter på backande börs

Stockholmsbörsen handlades efter lunchtid i en vikande tendens på torsdagen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Volvo Cars anklagas för dieselfusk

Biltillverkaren Volvo Cars anklagas för dieselfusk genom att använda sig av en olaglig manipulationsanordning vid mätning av avgaser. Det hävdar forskare vid den tyska miljöorganisationen DUH Group, enligt AFP..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Grönt ljus för norsk oljeutvinning i Arktis

Den norska statens planer för utvidgad oljeexploatering i Arktis har fått grönt ljus i en andra domstolsprövning. Greenpeace planerar att överklaga domen till Norges högsta domstol..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Så mycket lyfter Bilia efter omvända vinstvarningen

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel i negativt territorium i likhet med andra Europabörser. I Asien fick oron för spridning av coronaviruset börserna på fall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.