Realtid > Ekonomi

Monday, 20 January, 02:25

Realtid - 10 dec 19 kl. 13:40

Penningtvätt påverkar inte förtroende
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Penningtvätt, påverkarinte , förtroende
Dagens PS - 23 okt 19 kl. 08:39

Har du tappat förtroende för Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Penningtvättshärvan har slagit upp sår i storbanken.

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 07:40

JUST NU: Hårt pressade banktoppen avgår

Swedbanks ordförande lämnar banken med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. Swedbanks ordförande Lars Idermark har fått en skur av kritik för hanteringen av den misstänkta penningtvättsskandalen. ”Efter den senaste tidens starka debatt om Swedbank och frågan om bankens hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum har jag funnit att den massmediala uppmärksamheten som detta skapat inte är förenlig med mitt vd-uppdrag i skogskoncernen Södra.

Sydsvenskan - 04 apr 16 kl. 20:38

Skatteflykt kan ge isländsk storm. Och stora skador.

Filmstjärnor, elitidrottare, brottslingar, toppolitiker… Den Panamabaserade advokatbyrån Mossack Fonseca kan inte anklagas för att ha gjort skillnad på folk och folk när den öppnat brevlådeföretag i skatteparadis åt välbeställda kunder. En uppsjö av anklagelser sköljer nu över världen sedan miljontals dokument har läckt ut till medier.Det handlar om en monumental härva av skattefusk, korruption och penningtvätt som även verkar ha förgreningar i Sverige.

HBL - 19 mar 13 kl. 05:29

Förtroendet rubbades

Cypernbeslutet visar att euroområdet är handlingskraftigt och kan dämma upp krisen.Det sade finansminister Jutta Urpilainen på lördagen, efter att euroområdets finansministrar hade godkänt ett tiomiljarderspaket för att rädda Cyperns ekonomi. Cypern behöver 17 miljarder, men den resterande delen får spararna i de cypriotiska bankerna stå för, finansministrarna beslöt att Cypern måste belägga depositioner över 100?

Skånskan - 23 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot – avsnitt 27

Vi säger som Trump: ”Sweden first”, ett litet skratt. Du som är bildad känner väl till Ignatius Loyola?
– Självklart.

Cornucopia - 06 mar 19 kl. 21:10

Swedbank blockar SVT:s tipssida - har tydligen mer att dölja

Penningtvättbanken Swedbank har nu blockat SVT:s Uppdrag gransknings tipssida för bankens anställda. Uppenbarligen har banken mer att dölja, men skyller på banksekretessen. Att de anställda istället kan lämna tips hemifrån gör att åtgärden bara ser ut som dålig krishantering.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 16:40

Korruption eller girighet

Swedbanks brott kan vara värre än ”bara” penningtvätt. Om dokument som Uppdrag Gransknings reportrar sett är rättvisande kan Swedbank ha brutit mot USA:s sanktionsregler, vilket kan ge allvarliga konsekvenser. Även i bästa fall kan det röra sig om stora bötesbelopp.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 18 timmar sedan

"Den juridiska arbetsmetoden hjälpte mig vid regeringsbildningen"

Mötet Sveriges talman Andreas Norlén som förklarar på vilket sätt han har haft nytta av juridiken i sin politiska karriär. .

Realtid - Igår: 08:00

Het debatt om branschens eviga fråga

Finansbranschens eviga fråga, EFN-profilen som äter flera semlor om dagen och vårens mest efterlängtade tv-premiär. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:40

Hegefond slog index

Karriärintervjun med hedgefondförvaltaren Sean George var den stora vinnaren i veckans lista över de mest lästa artiklarna på Realtid. Hit hör också en intensiv debatt om vilket som är det bästa – aktivt förvaltade fonder eller passivt förvaltade indexfonder..

Realtid - I förrgår: 17:01

Indexfonder – älskade hatobjekt

Jag har ett synnerligen ambivalent förhållande till indexfonder. Å ena sidan har jag stor förståelse för avgifters betydelse för avkastningen på lång sikt. Å andra sidan har jag som aktiv förvaltare alltid haft index som ”motståndare”, och att passivt köpa in sig i ett sådant vore på något sätt att ge upp.

Realtid - I förrgår: 17:01

Ett slags jämförelsens tyranni

Den psykogologiska mekanism vi kallar priming är oerhört svår att frigöra sig från. Likadant är det för aktiva förvaltare som sneglar för mycket på index. Det skriver Erik Sprinchorn, grundare och förvaltare på TIN-fonder..

Realtid - I förrgår: 16:58

Nyfosa och SBB i jätteaffär

Fastighetsbolaget SBB ska sälja fastigheter för sammanlagt 11 miljarder kronor. Majoriteten går till Nyfosa som har ingått en avsiktsförklaring om att köpa fastigheter från SBB värda 8 miljarder kronor..

Realtid - I förrgår: 16:28

Vinge utökar sitt team inom shipping

Advokatbyrån Vinge rekryterar chefsjuristen Anders Leissner från sjöförsäkringsföretaget Swedish Club i Göteborg..

Realtid - I förrgår: 15:39

Fastator vill komma upp sig – siktar på Nasdaqs huvudlista

Det svenka investmentbolaget Fastator aktiekurs har ökat med 146 procent på tolv månader och värderas nu till över 1,4 miljarder kronor. Nu har bolaget blivit för stora för First North och siktar på Nasdaqs huvudlista..

Realtid - I förrgår: 15:39

Castellum bäst på jämställdhet

Castellum rankas som det mest jämställda av 600 börsnoterade bolag i Europa..

Realtid - I förrgår: 15:10

HSBC gör uppsägningar inom aktiedelen

Brittiska banken HSBC säger upp ett hundratal personer inom aktieverksamheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.