Dagens Media > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 04:30

Dagens Media - 10 dec 19 kl. 09:12

Massivt sparpaket på NentNent skriver ned tillgångar och inför sparpaket. ”Det är alltid svårt när kollegor måste lämna, men detta är ett nödvändigt steg för att vi ska kunna arbeta och investera smartare”, säger koncernchef Anders Jensen..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Nent, Anders Jensen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, sparpaket, Nent
SR - 29 jun 11 kl. 12:01

Grekland väntas klubba massivt sparpaket

Klockan 13 förväntas det grekiska parlamentet börja sin omröstning om det massiva sparpaket som EU och IMF kräver för att man ska fortsätta betala ut nödlån till landet. I går kväll och i natt skakades centrala Aten av våldsamma kravaller..

Dagens Media - 11 nov 19 kl. 13:38

Massivt sparpaket – Hall Media varslar 65 medietjänster

Över hundra tjänster totalt föreslås skrotas och titlar ska slås ihop i print, enligt Hall Medias sparpaket..

YLE - 24 sep 18 kl. 16:41

Lojo drar åt svångremmen - stort sparpaket väntar

Lojo går in för ett massivt sparpaket under åren 2018-2021. Stadsstyrelsen anser att kommunens utgifter inte är på en hållbar nivå. Samtidigt vill Lojo undvika skattehöjningar..

Dagens Media - 20 apr 17 kl. 08:30

Massivt sparpaket på TV4 väntar

400 miljoner ska Bonnier Broadcasting spara in på två år och runt 90 personer blir av med jobbet som en del i sparpaketet, enligt tidningen Resumé..

PrivataAffärer - 07 maj 19 kl. 07:55

Nent ökade omsättningen

Nent redovisar ett resultat efter skatt på 167 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (216). Resultatet per aktie uppgick till 2:48 kronor (3:24). Rörelseresultatet blev 218 miljoner kronor (271).

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 12:22

SEB: Tuffare för Nent när bettingbolagen drar ned

SEB konstaterar att det är främst bettingbolagens intensiva annonsering som ligger bakom att den svenska tv-annonsmarknaden har utvecklats bättre än de nordiska motsvarigheterna under de senaste åren. Men det är nu på väg att förändras, tror SEB. Banken pekar samtidigt på att skiftet inte slår igenom fullt ut i år då runt 70 procent av tv-annonsmarknaden går via årskontrakt.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 08:19

MTG:s vd sålde nästan nästan alla sina Nent-aktier

Försäljningen omfattade exakt 100.938 aktier och sett till snittkursen för Nent under maj har den inbringat cirka 23 miljoner. Jørgen Madsen Lindemann ägde 2.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 09:34

DNB sätter köprekommendation för Nent

”Ökande konkurrens till trots, bör Nents ledande position på innehållsfronten och andra tillväxtinitiativ vara nog för att bolaget ska ta ytterligare marknadsandelar”, menar DNB i analysen som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. DNB tror vidare att streamingstjänsten Viaplays tillväxt om 20-30 procent per år kommer väga upp, och mer därtill, Nent:s verksamhet inom traditionell tv och tv-reklam, en verksamhet som fortfarande har en betydande storlek, om än krympande, resonerar DNB. Aktien i Nent, som knoppades av från MTG tidigare i år, stängde på 236 kronor på tisdagen.

Affärsvärlden - 23 okt 19 kl. 09:28

Storaffär mellan Nent och Telenor - Nent rusar

Streamingbolaget Nent har ingått ett avtal med norska Telenor om att slå samman Viasat Consumer, som är namnet på Nent satellit- och bredbandsbaserade tv-del, och Canal Digital som också är satellitbaserad. Aktien lyfter på beskedet.

Dagens Media - 11 apr 19 kl. 11:18

Därför köper Nent skidrättigheterna

Nent vinner budgivningen och knyter till sig skidrättigheterna för både VM och världscupen. ”Rättigheterna är ett jätteviktigt tillskott för våra plattformar”, säger Tobias Gyhlénius på Nent till Dagens Media..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 12 timmar sedan

Reklamen måste nå en person om du vill uppnå effekt

Att få effekt för varje investerad mediekrona ligger högt marknadschefens agenda, men för att uppnå effekt måste en person ha sett reklamkampanjen, skriver Dagens Medias nya bloggare Peter Mackhé..

Dagens Media - 14 timmar sedan

Forskning & Framsteg i samarbete med Aftonbladet

I februari kan läsare köpa lösnummer av Forskning & Framsteg. ”Vi hoppas att fler ska upptäcka vår tidning”, säger Viveka Ljungström, chefredaktör på tidningen..

Dagens Media - 15 timmar sedan

Facebook ger Sverigeanvändare större möjlighet att stoppa annonser

Facebooks verktyg, som gör det möjligt för användare att stoppa annonser baserade på data från appar och sajter, rullas ut globalt. ”Det är klart att det kommer att ha någon form av påverkan på våra intäkter”, säger Sam Rihani, Sverigechef på Facebook till Dagens Media..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Nytt event om B2B-marknadsföring

Dagens Media och Resumé lanserar det gemensamma eventet B2B Marketing 2020. På konferensen utses också Sveriges Bästa Marknadschef B2B..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Hundratals projekt planerade - när Youtube storsatsar

Förra året fattade Youtube beslut om att bolagets egenproducerade material hamnar framför betalväggen. Nu meddelar bolaget att en storsatsning med ett hundratal projekt är planerade under 2020..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Cilla Benkö får medalj av kungen

Sveriges Radios vd Cilla Benkö tilldelas H.M. konungens medalj ”för framstående insatser inom svenskt medieväsende”..

Dagens Media - 17 timmar sedan

Därför dröjer det innan Com Hems tittare får tillbaka TV4:s övriga kanaler

Flera av TV4:s kanaler fattas fortfarande Com Hems kunder. Enligt TV4 är det Com Hem som valt att inte distribuera dem. Men Com Hem menar att beslutet inte enbart ligger hos dem: ”Vi kan ju inte sända kanaler vi inte har ett avtal för”..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Hon blir exekutiv producent på TV4:s dramaavdelning

TV4 och C More växlar upp sin satsning på svenskt drama och anställer Sonja Hermele som exekutiv producent..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Nya chefredaktörer till Nordiske Medier

Efter en rad avhopp rekryterar Nordiske Medier nya chefredaktörer till flera olika titlar..

Dagens Media - 20 timmar sedan

NMR-medlem döms för nazistiska sms till debattörer

Mannen som skickat antisemitiska sms till bland andra Helle Klein döms..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.