Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 22 January, 07:41

Dagensanalys.se - 09 dec 19 kl. 20:59

Har annonsfria webbläsaren Brave svaret?Bakom webbläsaren Brave finner vi ett bekant ansikte. Det är nämligen Mozilla-gurun Brendan Eich som varit med att utveckla webbläsaren som ratar annonser och insamling av användardata. När Brave drog igång 2015 var det inte många som trodde på idén. Men historien har visat att Brave var helt klart före sin tid att – i ställa sig på användarnas sida. Något som nu EU, Apple och andra hävdar att de minsann också tänker göra.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Brave, Mozilla, Brendan Eich, EU, Har, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har annonsfria, webbläsaren, Brave, svaret
Dagensanalys.se - 02 sep 16 kl. 14:00

Webbläsaren som blockerar annonser vill betala sajter

Kommer ni ihåg den reklamblockerande webbläsaren Brave? Grundad av Brendan Eich, som varit CEO för Mozilla, har nu lanserat sin funktion kallad ”Brave Payments”. Denna inte helt okontroversiella tjänst ska ge annonsblockerande användare möjligheten att betala direkt till publicisterna de besöker, istället för att de ska få sina intäkter via annonserna.

Dagensanalys.se - 17 nov 19 kl. 19:28

Här är webbläsaren som ska konkurrera med Google Chrome

En ny webbläsare med fokus på integritet har precis lanserats. Frågan är om den kan ta användarandelar från den allt mer populära Chrome. Googles webbläsare Chrome är helt klart den mest populära webbläsaren världen över.

IDG - 03 apr 16 kl. 23:21

Nu kommer webbläsaren som betalar dig pengar för att se reklam


Mozilla-grundaren Brendan Eich nya webbläsare Brave vill betala dig bitcoin för att se säkra annonser..

Dagensanalys.se - 06 apr 16 kl. 09:51

Öka hastigheten på internet med nya webbläsaren Vivaldi

Vivaldi är webbläsaren som ger dig snabbare internet då den upptar mindre RAM-minne än andra webbläsare. Dessutom vill de integrera smarta funktioner för en bättre webbupplevelse. Det som började som ett forskningsprojekt för Telenor 1996 har utvecklats till en helt eget bolag, Opera Software.

Dagensanalys.se - 26 apr 18 kl. 09:37

Opera lanserar den nya webbläsaren Opera Touch som har en inbyggd annonsblockerare

Opera har nu släppt en helt ny webbläsare med namnet Opera Touch. Det är en vidareutveckling av deras betaversion av den experimentella webbläsaren Opera Neon där de har hämtat en hel del funktioner, men nu är den även är anpassad för Android och en IOS-version skall vara på gång. Den fungerar på samma sätt som Apples webbläsare Safari för IOS som samlar flikarna och bokmärkena i botten av skärmen.

Dagensanalys.se - 15 nov 19 kl. 08:16

Webbläsaren Opera ser hur många som spårar dig

I den senaste versionen av webbläsaren Opera visar spårningsblockeraren exakt hur många som faktiskt spårar vad du gör på nätet. Webbläsaren Opera släppte i förra uppdateringen en spårningsblockerare med syfte att göra webben snabbare fast du har reklamblockeraren aktiverad.  I senaste versionen, Opera 65, visar programmet exakt vad den har blockerat och vilka sajter.

Nyteknik - 28 jan 16 kl. 10:52

Oracle lägger ner javaplugin för webbläsaren

Javas dagar som insticksprogram i webbläsaren är räknade. Oracle som står bakom det populära programmeringsspråket har, till mångas glädje, bestämt sig för att lägga ner utvecklingen av den webbläsarplugin som gjör det möjligt att köra javaprogram i webbläsaren..

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 04:16

Webbläsaren Opera blockerar cookie-frågan

Om du är lika trött som jag på att hela tiden få svara på frågan om du vill godkänna kakor så har Opera en lösning. Webbläsaren tänker helt enkelt blockera frågan. Efter en kort beta-period har nu Opera valt att rulla ut funktionen till sin webbläsare på Android.

Dagensanalys.se - 10 maj 18 kl. 09:42

Firefox kommer att börja visa egna annonser i webbläsaren

Mozilla meddelade världen i veckan att de nu ska börja visa annonser i sin webbläsare Firefox. Det är efter att Mozilla köpte appen Pocket som det nu visas läsförslag i en ny tab. Om du använder Firefox kommer du även att få se sponsrade länkar som tar dig återigen till appen Pocket där du kan ladda ned och läsa böcker och mer.

IDG - 27 sep 14 kl. 08:00

Det blodiga kriget om webbläsaren


I dag är webbläsaren så självklar att man knappt tänker på den. Men det fanns en tid då leverantörerna kämpade stenhårt om att ha den mest populära webbläsaren..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Barb lanserar tittarsiffror över flera enheter

Mätvalutan i Storbritannien, Barb, har lanserat netto-tittningar på programnivå och tittartid över flera skärmar. Lanseringen av denna data är en del av Barbs tredje fas för projektet Dovetail – reviderade mätningar cross-device. Föregående fas fokuserade på antalet tittare som såg program över fyra skärmar – tv, tablet, pc och smartphone.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Aftonbladet leder listan över Sveriges mest googlade företag

Att Youtube och Facebook googlas miljontals gånger varje månad är det ingen tvekan om. Exkluderar vi bort alla globala företag och tittar på våra svenska bolag så blir listan en helt annan. Här är Sveriges topp 15 mest googlade företag Aftonbladet har 5,2 miljoner sökningar per månad Blocket har 3.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Du bara måste spela Privacy Chicken

New York Time har publicerat spelet Privacy Chicken som testar hur öppen du vill egentligen vara med din personliga data. Om du inte lämnar över din data är du ”Chicken”. Och om du lämnar över allt så är du något helt annat.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Var med på ett webinar där IPsoft diskuterar digitala Amelia

IPsofts digitala kollega Amelia har fått sig ett ansiktslyft och med detta ett gratis webinar att lära sig mer om digital humans. AI-baserade ”artificial humans” eller ”digital humans” kommer att slå igenom brett under 2020-talet förutspår IPSofts. Men att ta fram ett människolikt utseende kommer inte vara tillräckligt för att vinna över användarna.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

På NextM 2020 ska det tvättas loggor

När dörrarna öppnas till årets NextM kommer gästerna udda nog få äntra en tvättomat, inte för kläder, men väl för loggor tvättade i FN:s globala hållbarhetsmåls färger. På NextM kommer logos att tvättas på löpande band som en påminnelse att inte bara skrapa på ytan, utan att verka för reell förändring. För faktum är att konsumenter kräver hållbara förhållningssätt.

Dagensanalys.se - Igår: 23:10

Tredjepartskakor: Branschorganisationerna attackerar Google

Efter att Google gick ut med information om att de sätter sista spiken i kistan för tredjepartskakorna var det många som fick sig en chock. Trots att Apple, Microsoft och Mozilla redan tagit steg i att stänga ned tredjepartskakorna var det tydligen några som la hoppet till att Google skulle stå ensam kvar. Men så blir det inte deklarerade Google som istället tar fram en Privacy Sandbox.

Dagensanalys.se - Igår: 22:37

200 martechföretag ställer sig bakom initiativ om öppna data

Deltagarna i Platform of Independents har som mål att skapa öppna martech-lösningar som gör det möjligt att arbeta över alla system och inte tvingas ha data i silon. Initiativtagarna är tio företag som fått med sig 190 företagsmedlemmar som alla ställer sig bakom Platform of Independents. Hela projektet leds av medgrundaren av Segment Peter Reinhardt.

Dagensanalys.se - Igår: 18:15

Analytics Day 2020: Svenska experter delar med sig av sina erfarenheter

Om du vill fördjupa dig inom analys och data ska du besöka kommande konferensen Analytics Day som går av stapeln den 5 februari i Epic Center, Stockholm. Analytics Day, som hade sin första konferens 2015, har under åren fyllt sin konferens med deltagare som söker det senaste inom analys och data presenterat av sanna experter inom dessa områden. Alla från marknadsförare, dataanalytiker, säljare, digitalchefer och strateger bör spendera en dag på Analytics Day.

Dagensanalys.se - Igår: 15:18

Nu är Pinterest större än Snapchat

Om du inte redan har koll på Pinterest är det dags att ladda ned appen för att testa. Det är nämligen så att Pinterest har tokökat senaste tiden och är idag större än Snapchat i USA. Enligt Pinterest har man idag 82,4 miljoner användare i USA jämfört med Snapchat som har 80,2 miljoner.

Dagensanalys.se - Igår: 14:43

Fortnite och Röda Korset i kampanjsamarbete

Den udda duon Fornite och Röda Korset har dragit igång ett kampanjsamarbete för att rädda liv. Skaparna av Fortnite, som är en av världens största onlinespel, har teamat upp med Röda Korset (International Committee of the Red Cross – IRC) för att uppmärksamma våld och konflikter IRL. Tillsammans har duon utvecklat spelet Liferun som går ut på att spelarna ska rädda personer och bygga skolor, istället för att panga på varandra (som Fortnite går ut på).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.