Computer Sweden > IT

Tuesday, 28 January, 21:32

Computer Sweden - 09 dec 19 kl. 06:02

Dataskyddsombud ofta i omöjlig roll – och kan riskera skadestånd
I GDPR är dataskyddsombudets roll väl definierad. De har stora skyldigheter men verkligheten för dem ser ofta inte ut som det var tänkt. Samtidigt finns en teoretisk – men reell – risk att de blir skadeståndsskyldiga om de inte lever upp till sitt ansvar..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
GDPR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dataskyddsombud, oftai , omöjlig, rolloch kan , riskera, skadestånd
DalaDemokraten - 09 feb 16 kl. 06:30

Reklam i TV är ofta löjlig

Tidningar på webben ska idag ha TV. Ja, det heter TV och det man får är oftast inte mycket att ha. Tidningsreportrar ska idag skriva, ta stillbildsfoton och göra TV-snuttar och det är nog sällan det något av det blir riktigt bra.

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 10:42

Vattenkraft gör förnybar energi från sol och vind möjlig

SPONSRAT AV FORTUM: Handen på hjärtat, hur ofta funderar du över varför lampan tänds samma sekund som du trycker på knappen? För många av oss är det en icke-fråga, men vad som döljer sig bakom är faktiskt ganska tekniskt fascinerande – vattenkraft spelar en avgörande roll. El måste produceras i samma ögonblick som du konsumerar det, vilket betyder att du kan dra nytta av solenergi när solen lyser och vindenergi när det blåser.

Affärsvärlden - 09 okt 17 kl. 00:01

Vattenkraft gör förnybar energi från sol och vind möjlig

Handen på hjärtat, hur ofta funderar du över varför lampan tänds samma sekund som du trycker på knappen? För många av oss är det en icke-fråga, men vad som döljer sig bakom är faktiskt ganska tekniskt fascinerande – vattenkraft spelar en avgörande roll..

Nyteknik - 09 okt 17 kl. 06:24

Vattenkraft gör förnybar energi från sol och vind möjlig

Handen på hjärtat, hur ofta funderar du över varför lampan tänds samma sekund som du trycker på knappen? För många av oss är det en icke-fråga, men vad som döljer sig bakom är faktiskt ganska tekniskt fascinerande – vattenkraft spelar en avgörande roll..

Dagen - 29 mar 11 kl. 03:00

De vill visa religionens roll i biståndsarbetet

Det är dags att visa vilken roll religionen spelar för utvecklingen i världen. Sveriges stora kristna biståndsorganisationer har mobiliserat, och nu vill de få upp ämnet på agendan.

Dörrarna har stängts, rummet är fullt, och ett heldagsseminarium om religionens roll i utvecklingsarbete är på väg att starta.

YLE - 09 nov 12 kl. 10:45

Professor: Kvinnokvoter i företagsstyrelser inte omöjlig tanke

Vi har väntat länge nog, och då inget händer, borde man ta till tuffare medel, säger professor Rebecca Piekkari. Därför välkomnar hon kvoter för kvinnor i börsbolagsstyrelser under en övergångsperiod. Rebecca Piekkari är vicedekan för Handelshögskolan vid Aaltouniversitetet och professor i internationell affärsverksamhet.

BT - 23 jan 14 kl. 16:23

Groominglag "omöjlig" att använda

En 43-årig man från Klippan åtalas misstänkt för grooming, att ha förberett barn för sexövergrepp. Men lagen som tillkom ganska nyligen har visat sig vara svår att använda, enligt polisens expert. Trots att 43-åringen inte begått en aktiv handling för att mötet med en av flickorna skulle bli av, som att köpa en tågbiljett eller boka ett hotellrum, väljer åklagaren Malin Granström att åtala mannen för grooming.

Dagen - 05 jul 11 kl. 03:00

"Kyrkorna spelar en lika viktig roll i dag"

Den amerikanske människorättsaktivisten, politikern och baptistpastorn Jesse Jackson valde i år bort 4 juli på hemmaplan för att i stället tala om demokrati och integration på Almedalsveckan. ? Kyrkorna spelar en lika viktig roll i dag som för 50 år sedan, säger Jackson till Dagen.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:53

15-åriga Sara: Männens sätt att agera i en våldtäkt ifrågasätts inte alls lika mycket ofta som kvinnornas.

”Jag blir minst sagt mörkrädd.” Den reaktionen handlar om en 15-årig tjejs reaktioner på hur våldtäktsmål behandlas i domstolar. Ifrågasätts männens berättelser på samma sätt som kvinnans?

YLE - 04 sep 15 kl. 21:48

Teir: Media måste ta sin roll i informationskriget

Det finns ett starkt engagemang för säkerhetsfrågor i Finland. Det syns i Tammerfors i helgen, på totalsäkerhetsmässan som lockar många utställare och besökare. KSF-medias vd Barbro Teir efterlyser en diskussion om medias roll, i synnerhet när det gäller informationskrig och inställningen till invandringen.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 6 timmar sedan

AI ska hitta patienter med Huntingtons sjukdom tidigare


Forskare från IBM och CHDI Foundation har använt ett stort antal magnetröntgenbilder för att skapa en artificiell intelligens som klarar av att upptäcka den neurologiska sjukdomen i ett tidigt skede..

Computer Sweden - 7 timmar sedan

Tunga organisationer kräver stopp för ansiktsigenkänning i USA


I ett öppet brev varnar tunga organisationer som Electronic Frontier Foundation och Consumer Federation of America för att tekniken kan komma att användas för att övervaka minoritetsgrupper och oliktänkande..

Computer Sweden - 8 timmar sedan

Efter storflytten – nu byter Microsoft lokal i Göteborg också


En viktig del av att bygga det nya Microsoft har varit att flytta Sverigekontoret från Akalla in till centrala Stockholm. Nu siktar bolaget på en nystart även i Göteborg..

Computer Sweden - 9 timmar sedan

Var tredje svensk vill stärka sin digitala jobbkompetens


Nio av tio svenskar vill stärka sin kompetens på jobbet – ledarskap och ökad digital kunskap står högt på önskelistan..

Computer Sweden - 10 timmar sedan

Våg av uppdateringar väntar Dynamics 365 i år


Microsoft kommer att rulla ut en våg av nya funktioner till Dynamics 365 och Power Platform – något som sker mellan april och september i år..

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Nu kan Coronavirusets spridning följas på nätet


Virusutbrottet i Kina följs intensivt i hela världen. Och nu har forskare vid amerikanska John Hopkinsuniversitetet lagt ut en karta på nätet där den geografiska spridningen kan följas..

Computer Sweden - 14 timmar sedan

Stockholms skolavtal åter en infekterad fråga – Ateas avtal ifrågasätts


I mars ska Stockholms skolor byta hårdvaruleverantör, när Atea tar över efter Advania. Men än en gång verkar det vara strid in i det sista, då Ateas anbud ifrågasätts..

Computer Sweden - Igår: 13:15

Googles nya söktjänst för data ute som beta


Efter en testperiod släpper Google nu söktjänsten Dataset Search där användare kan söka bland tabeller eller andra datamängder om ett specifikt ämne..

Computer Sweden - Igår: 09:51

Efter Brexit: Britterna inför inte nya upphovsrättsdirektivet


I juni nästa år ska EU:s omdebatterade upphovsrättsdirektiv vara infört i medlemsstaterna. Men Storbritannien ska inte införa de nya reglerna – trots att de från början var positiva..

Computer Sweden - Igår: 07:01

Nya smartphones sviker – men begagnatmarknaden är glödhet


Begagnade smartphones blir en hetare marknad – både hos konsumenter och företag. Varje år ökar den globala försäljningen med 13 procent. "Det är mycket stark tillväxt för begagnade smartphones också i Sverige", säger Peter Onstrand på 3Stepit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.