SVT > Utrikes

Sunday, 26 January, 22:40

SVT - 08 dec 19 kl. 18:34

Klart: Hon utses till Finlands nästa statsministerTrafik- och kommunikationsminister Sanna Marin blir finländska socialdemokraternas nya statsministerkandidat – och i praktiken nästa statsminister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Finlands, Sanna Marin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Hon utsestill , Finlandsnästa , statsminister
Regeringen - 04 jul 14 kl. 08:38

Fredrik Reinfeldt tar emot Finlands statsminister

I dag tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Finlands nytillträdda statsminister Alexander Stubb för överläggningar. Besöket är Alexander Stubbs första till Sverige i egenskap av statsminister. På agendan står de bilaterala relationerna och aktuella EU-frågor.

Regeringen - 26 jun 11 kl. 17:00

Finlands statsminister på besök

Måndagen den 27 juni kommer Finlands nytillträdda statsminister Jyrki Katainen till Stockholm för överläggningar med statsminister Fredrik Reinfeldt. Resan är Jyrki Katainens första utrikesresa i egenskap av statsminister. På dagordningen för mötet står framför allt de bilaterala relationerna och aktuella EU-frågor.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 12:54

Just nu: Finlands statsminister avgår

I följderna av omorganisationen av finska postverket har Finlands statsminister Antti Rinne valt att avgå. Statsministern menar att huvudskälet är att koalitionspartnern Centern förlorat förtroendet för honom.  Bakgrunden till förtroendekrisen är att ministrar i regeringen misstänks för att ha undanhållit information gällande postverkets omstrukturering.

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 19:45

Finlands statsminister hoppar av


Finlands statsminister Jyrki Katainen kommer inte att ställa upp för omval som ordförande för Samlingspartiet, och han kommer inte heller att ställa upp i EU-valet eller i riksdagsvalet 2015, rapporterar Yle. Enligt Katainen blir nästa partiledare - som ska väljas på kongressen i juni - även statsministerkandidat.Statsministern motiverar valet med partiets behov av nya idéer, och att han vill gå vidare i livet, skriver Hufvudstadsbladet.

BT - 05 apr 14 kl. 19:45

Finlands statsminister hoppar av

Finlands statsminister Jyrki Katainen kommer inte att ställa upp för omval som ordförande för Samlingspartiet, och han kommer inte heller att ställa upp i EU-valet eller i riksdagsvalet 2015, rapporterar Yle. Enligt Katainen blir nästa partiledare - som ska väljas på kongressen i juni - även statsministerkandidat. Statsministern motiverar valet med partiets behov av nya idéer, och att han vill gå vidare i livet, skriver Hufvudstadsbladet.

SR - 05 apr 14 kl. 19:40

Finlands statsminister slutar som partiledare

Finlands statsminister Jyrki Katainen ställer inte upp för omval till posten som partiledare för Samlingspartiet och slutar därmed i förlängningen som statsminister, uppger flera finska medier..

DN - 05 apr 14 kl. 19:07

Finlands statsminister slutar som partiledare

Finlands statsminister Jyrki Katainen meddelade på lördagen att han inte ställer upp till omval som ordförande för Samlingspartiet. Partiet kommer att välja en ny ordförande vid sin kongress i juni. Katainen lämnar samtidigt posten som statsminister..

Regeringen - 21 aug 17 kl. 10:00

Statsministern tar emot Finlands statsminister Juha Sipilä

Fredagen den 25 augusti besöker Finlands statsminister Juha Sipilä Stockholm. Besöket sker mot bakgrund av Finlands 100-årsjubileum som självständig stat..

YLE - 16 dec 19 kl. 10:52

Estlands president ber om ursäkt för inrikesministerns ord om Finlands statsminister Sanna Marin

Estlands president Kersti Kaljulaid ber Finlands statsminister Sanna Marin och hennes regering om ursäkt för de uttalanden som Estlands inrikesminister Mart Helme har fällt om Finlands ledning..

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 09:01

Finlands statsminister möter Merkel

Finlands statsminister Jyrki Katainen åker i dag till Tyskland för att träffa sin kollega, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, för att diskutera eurokrisen, skriver FNB. Förmodligen lär de båda diskutera det faktum att Finland vill ha säkerheter för stödpaketet till Grekland, något som retat upp de andra stödländerna..

DI - 23 maj 12 kl. 19:49

Finlands statsminister: Måste ha förtroende för grekerna

Euroländerna måste förbereda sig för dåliga ekonomiska tider i allmänhet, inte bara ett eventuellt grekiskt utträde ur EMU. Det sade Finlands statsminister Jyrki Katainen på väg in till EU-toppmötet på onsdagen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Boende i Wuhan: Det är bara att vänta

SVT Nyheter har pratat med Xiao Li som bor i Wuhan, Kina. Hon berättar, med gråt i rösten, att det inte är någon idé att oroa sig utan bara att vänta och hålla koll på förändringarna..

SVT - 4 timmar sedan

Pappan vill få hem sin dotter från al-Hol-lägret i Syrien

Den svenska regeringen har sagt nej till att hjälpa de vuxna som rest till Islamiska staten att komma hem. Emma, som vi valt att kalla henne, är en av dem som sitter fängslade i Syrien. För sex år sedan, när hon var 20 år, reste hon ihop med sin man till terrorgruppen.

SVT - 4 timmar sedan

Här sitter IS-fångarna inlåsta

Tusentals manliga IS-medlemmarna som greps efter kalifatets slutliga sammanbrott för ett knappt år sedan sitter inlåsta i särskilda fängelser i Syrien. Där väntar de på besked om vad som ska hända med dem. I höstas besökte Anthony Loyd, journalist på den brittiska tidningen The Times, ett av fängelserna..

SVT - 4 timmar sedan

Magnus Ranstorp: ”Norge har tuffast terrorlagar i Norden – Sverige ligger sist”

I veckan röstade riksdagen igenom en ny terrorlag om att samröre med terrororganisationer förbjuds. I Norge har deltagande i en terrororganisation varit förbjudet sedan 2013 och 13 IS-återvändare har hittills lagförts. – Det har varit en kedjereaktion av senfärdighet i Sverige, säger terrorforskaren och debattören Magnus Ranstorp..

SVT - 4 timmar sedan

Fyra raketer har träffat gröna zonen i Bagdad

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ska fyra raketer ha slagit ner i den gröna zonen i Bagadad, i Irak. Initalt rapporteras att det inte ska det inte finnas några skadade eller dödade..

SVT - 5 timmar sedan

Sjukdomsspel toppar app-butikerna när coronaviruset sprider sig

Samtidigt som coronaviruset sprider sig toppas app-listorna i Kina och USA av ett spel vars mål är att utrota mänskligheten med en sjukdom..

SVT - 6 timmar sedan

Här utbildas lärare i att döda skolskyttar

Bör man beväpna lärare för att komma åt problemet med det ökade antalet skolskjutningar som skett i USA de senaste åren? Frågan är kontroversiell och har skapat stor debatt bland politiker, polis, lärare, föräldrar och elever. På vissa håll i landet har det redan blivit verklighet..

SVT - 9 timmar sedan

Pekingbo: ”Väldigt tyst vårfest”

Coronaviruset sprider sig i Kina och dödssiffran fortsätter stiga. I försök att stoppa smittan har flera provinser och storstäder begränsat sin trafik – och ställt in sina firanden av det kinesiska nyåret som inföll under lördagen. – En del klagar, men enligt min uppfattning stöttar de flesta de här åtgärderna, säger SVT:s medarbetare Fiona Feng som bor i huvudstaden Peking..

SVT - 10 timmar sedan

Det här behöver du veta om coronaviruset

Coronaviruset får allt större spridning i Kina. Minst 56 människor har avlidit medan över 2 000 personer är smittade. Men risken att viruset ska sprida sig till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

SVT - 15 timmar sedan

Rysarval i Italien kan få stora konsekvenser för landets politik

Dagens regionalval i italienska Emilia-Romagna kan få stora följder för den italienska politiken. Högerpopulistiska Lega hoppas på seger i vänsterfästet och i förlängningen regeringens fall..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.