Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 28 January, 09:26

Cornucopia - 08 dec 19 kl. 17:29

Julkalendrar - det var inte bättre förrKommer ni ihåg förr på den så kallat gamla goda tiden, när en julkalender innebar att man vek upp en lucka och som belöning fick se en billigt tecknad bild? Idag visar pryl- och godiskalendrarna tvärt om att det inte var bättre förr, utan speglar det välstånd vi utvecklat med åren, samtidigt som den lutherska anti-hedonismen och självkontrollen bevaras.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Idag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Julkalendrardet var inte bättre , förr
Eurosport - 16 nov 11 kl. 23:05

Fotboll - Allsvenskan - Elfsborg tvingas sälja julkalendrar

Samtliga spelare i Elfsborgs a-lag tvingas sälja julkalendrar för att inte få avdrag på lönen. "bland blir man bara jävligt trött", skriver David Elm på sin blogg..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 11 kl. 00:30

Elfsborgs a-lag säljer julkalendrar

A-lagsspelarna i Elfsborg har fått varsin låda med julkalendrar som de måste sälja annars dras kostnaden från lönen. Jag misstänker att Elfsborgs klubbledning kommer att ångra det fåniga tilltaget innan julen står för dörren. Elfsborgsspelaren David Elm är inte helt nöjd om vi säger så..

Expressen - 17 nov 11 kl. 08:45

Tjänar in lönen själva - säljer julkalendrar

GÖTEBORG. Elfsborgs anfallare David Elm, 28, fick en riktig överraskning efter gårdagens träning. Det han hoppades skulle vara en julbonus var i stället ett gäng julkalendrar - som han måste sälja för att få ihop full lön.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 11 kl. 12:57

Blandade julkalendrar

Nu är det december och julkalendrar av olika slag ramlar över oss var vi än sätter ner våra digitala fötter. Här hittar du ett urval av mer eller mindre seriösa försök att skapa julstämning på nätet..

DN - 30 nov 12 kl. 10:00

Allt fler gör egna julkalendrar på nätet

Har du tröttnat på SVT och SR:s julkalendrar? I år finns det gott om andra alternativ. ?

Alliansfritt Sverige - 03 dec 12 kl. 10:47

Kortnytt: julkalendrar, McDonalds och ungborgerlig idédebatt i frack


MÅNDAG. Kortnytt ska egentligen vara kort, mn idag blir det långt eftersom alliansen har varit flitiga med de små stegens inkompetens, nepotism och allmän nedrighet.

Den fantastiska debatten inom den unga borgerligheten om var borgerlighet är fortsätter.

GöteborgsPosten - 20 okt 15 kl. 16:30

Barnen sålde julkalendrar - pengarna försvann

Hon var klassmamma i fotbollslaget och hade hand om barnens försäljning av julkalendrar. 9 200 kronor blev aldrig redovisade och på tisdagen åtalades kvinnan för förskingring..

Kristianstadsbladet - 26 nov 15 kl. 15:00

Quiz: Julkalendrar vi minns

Julkalendern har varit ett stående inslag i december sedan 1960. De flesta av oss har nog någon form av relation till julkalendern och säkert också en favorit. Gnugga geniknölarna och se hur väl du minns tidigare julkalendrar..

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 10:30

Quiz: Julkalendrar vi minns

Julkalendern har varit ett stående inslag i december sedan 1960. De flesta av oss har nog någon form av relation till julkalendern och säkert också en favorit. Gnugga geniknölarna och se hur väl du minns tidigare julkalendrar..

YA - 27 nov 15 kl. 10:30

Quiz: Julkalendrar vi minns

Julkalendern har varit ett stående inslag i december sedan 1960. De flesta av oss har nog någon form av relation till julkalendern och säkert också en favorit. Gnugga geniknölarna och se hur väl du minns tidigare julkalendrar..

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 15 kl. 10:30

Quiz: Julkalendrar vi minns

Julkalendern har varit ett stående inslag i december sedan 1960. De flesta av oss har nog någon form av relation till julkalendern och säkert också en favorit. Gnugga geniknölarna och se hur väl du minns tidigare julkalendrar..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

LRF-konsult: Beskattning av fyrhjulingar gäller bara aktiebolag

Angående gårdagens artikel om beskattning av fyrhjulingar uppger konsultbolaget LRF Konsults skattechefi en debattartikel hos Land Lantbruk att förmånsbeskattningen av fyrhjulingar bara gäller om de ägs av ett aktiebolag. Har man dem i enskild firma ska bara faktisk användning av dem privat beskattas som eget uttag.Svenskt jordbrukslandskap.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Årets börsuppgång utraderad - nytt guldprisrekord - WHO höjer internationell riskbedömning till hög

Årets börsuppgång är nu utraderad för det svenska storbolagsindexet OMXS30, efter en kraftig nedgång under gårdagen. Många andra index, inklusive OMXSPI och S&P-500 är fortfarande på plus, men ligger under stängningskurserna från 2:a januari. Orsaken sägs förstås vara utbrottet av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - 17 timmar sedan

MÖP-måndag: Specialförbanden utvecklas för nationellt försvar - och 31:a bataljon ska stödja

Dags för lite MÖP-måndag igen. De svenska specialförbandsystemet ska utvecklas för ökad förmåga inom nationellt försvar. Samtidigt ska 31:a lätta (luftburna) infanteribataljonen på K 3 Livregementets husarer ombildas till en jägarbataljon och inriktas för att stödja just specialförbanden på den sk Udden.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Nytt guldprisrekord - hårt ras på Stockholmsbörsen

Guldpriset har slagit nytt rekord i svenska kronor på 489:03 SEK per gram. I skrivande stund ligger priset på 488:50 SEK för ett gram av den ädla metallen. Och börserna faller hårt.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Deltagande i prepping-reklamkampanj hos Preem - lite kommentarer

Vi (Lena Wilderäng & Lars Wilderäng) deltar just nu i en prepping-reklamkampanj hos Preem. Med anledning av det har vi en del förtydligande kommentarer nedan.
Lena och journalisten Anna-Maria Stawreberg under inspelningen av Preems reklamfilm.

Cornucopia - Igår: 09:00

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - uppe i 2014

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 2014.

Cornucopia - Igår: 07:24

Jord- och skogsbruk: Skatteverket förmånsbeskattar alla fyrhjulingar - förmånsbeskattas med 36000 om året - Skatteverket ville ta 151 200:- per år

Svenskt Näringslivs nyhetssajt fPlus rapporterar att alla så kallade fyrhjulingar inom skogsbruket och jordbruket ska förmånsbeskattas med 36 000:- SEK om året, eftersom det finns en teoretisk möjlighet att man kan använda dem privat och inte bara i företagets verksamhet. Skatteverket ville ursprungligen ha 151 200:- i förmånsvärde om året, men kammarrätten har sänkt detta.
Tack och lov har inte jag någon fyrhjuling.

Cornucopia - Igår: 20:02

"Jag ser inte på teve" - vad är viktigast att prata om?

Dags för en söndagsenkät igen. Det finns ett antal ämnen som är väldigt viktiga att prata om, t ex att man inte ser på teve. Enkät nedan, om vad som är viktigast.

Cornucopia - Igår: 17:12

Ekonomiska och samhälleliga skillnader mellan SARS och 19-nCoV

Sedan utbrottet av coronaviruset SARS i Kina 2002 - 2003 har världen utvecklats och förändrats en hel del. Det innebär att det finns en del skillnader mellan SARS och det aktuella utbrottet av 19-nCoV, som vi ännu inte vet så mycket om.
Den icke CE-märkta och därmed förbjudna militära skyddsmask 90 kan rätt hanterad skydda mot alla former av smitta om man sanerar sig ordentligt innan man tar av den.

Cornucopia - Igår: 16:37

Nyregistrerade elbilar december 2019

Utan någon startleverans av några väsentliga elbilsmodeller i december, blir månadens nybilsregistreringar representativ för hur elbilsförsäljningen kan se ut i Sverige utan klumparna av förstaleveranser. Det finns ett bilmärke som stod för 65% av elbilsförsäljningen i december och 40% under året.
Mercedes EQ lyser med sin frånvaroFlera nya elbilar har lanserats under året, och fått sin initiala stora tillströmning av första leveranser utifrån förbeställningar, t ex Tesla Model 3 och Audi E-Tron, eller Mercedes EQ.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.